Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Po měsíční přestávce se na domácí palubovce opět ukázali házenkáři Sokola II Prostějov. A vedli si ještě zdatněji než proti Velkému Meziříčí, které porazili 35:27. Nyní totiž zdolali Sokolnice 36:27 a před pár desítkami návštěvníků pro sebe získali důležitou výhru v boji o posun doprostřed tabulky.

TJ Sokol II Prostějov – TJ Sokol Sokolnice 36:27 (21:12)

Rozhodčí: Dalajka – Šohaj
ŽK: 3:3
Vyloučení: 4:5
Sedmičky: 6/4:6/5

Sestava a branky Prostějova: Hrubý, Zacpal – Kosina 12, Kozlovský 6, Valach 2, Jurik 2, Gazdík 4, Procházka 2, Jura 1, Raška, Chytil, Burget, Ordelt, Jurečka 7. Trenér: Josef Zedníček.

Prostějov měl excelentní vstup do utkání. Již na počátku jedenácté minuty zvyšovali domácí na 10:5, vzápětí přidal jedenáctou branku z trháku Jurečka. Hosté ještě dokázali dvakrát snížit na pět branek – 13:8 a 14:9 – blíže se však za celý zbytek duelu již nedostali.

Neudržitelný Kosina zvýšil dorážkou vlastní sedmičky na 15:9, po dvou skvělých zákrocích Hrubého přidali domácí z trháku šestnáctou branku. Na snížení Sokolnic zareagovali domácí dalšími třemi brankami a jejich náskok utěšeně narůstal. Mimo jiné se opět Kosina prosadil ze sedmimetrové vzdálenosti střelou do vinklu a následnou přesilovkovou souhru zakončil střelou k tyči Kozlovský. Rozhodčí původně chtěli udělit pouze žlutou kartu, ale šlo by již o čtvrtou pro hosty, takže následoval dvouminutový trest. Vyznamenal se i Hrubý, když soupeři lapil sedmičku.

Jurečka přidal z brejku dvacátou branku, a přestože Kosina další sedmičku nevyužil, dočkali se domácí do pauzy i jednadvacátého zásahu. Necelých deset sekund před sirénou uspěl z výskoku Kozlovský a na opačné straně vyhrál souboj Hrubý, takže Sokol II vedl po půli vysoko 21:12.

Pohodlný náskok si domácí hráči udržovali i po přestávce, kdy se dostali až na jedenáctibrankový rozdíl. Poté ovšem trochu polevili, nechali se vyloučit a při dvojnásobném oslabení začali o svůj náskok přicházet. Blíže než na osm se ale hosté nedostali a kouč Josef Zedníček tak mohl zůstat v klidu.

Konečné skóre 36:27 tak nejen znamená, že Prostějov pošesté v sezoně zvítězil a čtyři kola před koncem získal celkem čtrnáct bodů. Ale také má se Sokolnicemi, za nimiž zaostává o bod, lepší vzájemnou bilanci. Na podzim sice u nich Sokol II prohrál sedmibrankovým rozdílem 22:29, doma si však vedl ještě o dvě trefy lépe.

„Chystali jsme se na ně, byl to pro nás životně důležitý zápas. První půle byla doslova excelentní, tak krásné akce se nám již dlouho nepovedly. Ve druhém poločase jsme již nebyli tak soustředění, zhoršil se pohyb, příležitost dostali i kluci z lavičky. Chyběl nám důraz, celkově ale kluci odvedli velmi dobrý výkon,“ těšil způsob, jakým k výsledku došlo, domácího trenéra Josefa Zedníčka.

Zkušenému kouči zafungoval tah uvalit na nejlepšího hráče hostí Stanislava Mrkvicu osobní obranu, tento prvek fungoval. Naopak u hostů to úspěch neslavilo a stejným stylem bráněný Kosina dal celkem dvanáct branek, z toho devět ze hry. Po minulém výpadku se rovněž dařilo dvojici Kozlovský, Jurečka, na levém křídle si vedl velmi dobře dorostenec Procházka.

„Cílem bylo uběhat je a vyhrát o osm. Mají spoustu třicátníků, kteří na tom již nejsou tak dobře s rychlostí. Hodně branek jsme dali z rychlých brejků, takže spokojenost,“ vysvětlil.

Nyní jedou Prostějovští do Brna a nad rezervou extraligového výběru chtějí zvítězit. „Jsem velký optimista. Máme fazónu a věřím, že to dopadne lépe než v Kuřimi. Hodně hodně branek střílí, ale také dostává,“ očekává Zedníček další divokou venkovní přestřelku, tentokrát však se šťastným koncem.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...