Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

14 kostelecDevětapadesát minut se duel mezi Havlíčkovým Brodem a Kostelcem na Hané vyvíjel podle předpokladů. Hosté potvrzovali roli jasného favorita a na palubovce posledního celku druhé ligy vedli i o čtyři branky, zahozená sedmička minutu před koncem a nezvládnutý útok po oddechovém čase ovšem znamenal otočení z 24:25 na 26:25 ve prospěch domácích.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod - Sokol Kostelec na Hané 26:25 (12:14)

Rozhodčí: Dolejší – Dvořák. ŽK: 1:1
Vyloučení: 3:2
Sedmičky: 4/3:3:2
Diváků: 32
Pětiminutovky: 3:3, 4:7, 6:8, 7:11, 10:12, 12:14, 14:17, 17:19, 20:20, 21:21, 24:25, 26:25

Sestava a branky Kostelce: Varha, P. Navrátil – Smékal 3, Chalupecký 2, Grulich 4, Vymětal 6, M. Grepl 4, Palička, J. Grepl, Hochvald, R. Navrátil, Varhalík 5, Říčař 1. Trenér: Alois Jurík.

„Těžko hledám slova, která by vyjádřila ztrátu bodů. Jednoznačně jsme si jeli pro dva body, ale vezeme si pouze ostudu. Celý zápas vedeme, máme to pod kontrolou, ale dopadlo to přesně naopak,“ nechápal kouč Alois Jurík, co se to vlastně stalo.

Velmi kritický byl zejména vůči zkušené dvojici Vymětal, Varhalík, která své umění nepotvrdila a naopak právě její hrubky vedly k závěrečnému obratu. „Vymětal lajdácky zahodil sedmimetrový hod. Kdyby to bylo o dva, bylo zameteno. Hned vzápětí soupeř srovnal a v čase 59:36 jsem si vzal oddechový čas. Kombinace by nám teoreticky přinesla dva body, maximálně bychom to dohráli na remízu, Varhalík ale přihraje soupeři přímo do ruky a proměněným trhákem nám zůstaly jen oči pro pláč,“ vracel se k rozhodujícím okamžikům Jurík.

Příčiny porážky neviděl v podcenění, ale v absenci několika opor a pokračování již dřívějších těžkostí v podobě absencí na trénincích a zhoršené hře. „Zranění Ševčíka se ukázalo komplikovanější a tento zkušený hráč šíleně chyběl. Michal Jurka, který nám vypomáhá, bohužel byl pracovně mimo a chyběl mi ještě Rikan. Vůbec jsem si ale nepřipouštěl, že bychom tam body mohli ztratit,“ zmínil.

Kostelečtí hráči i přesto mohli vést o pět šest branek a utkání přivést k poklidnému konci, kdyby se nedopustili hned patnácti technických chyb. „Náš herní projev je zoufalý, tréninková účast je minimální a herní jistota se vytrácí. Někteří hráči přijdou jen v pátek, někteří vůbec, to zanechává následky. Trápíme se celé jaro, navíc venku působíme jalově,“ vyjmenoval strasti. I průměrný výkon by ovšem nyní stačil na body, Havlíčkův Brod totiž podle Juríka podal divizní výkon, který neměl s druhou ligou nic společného.

I proto se rozhodl nabídnout své místo trenéra a dodat týmu nový impulz. „Po pondělním tréninku si povykládáme, v pátek má být hráčská schůze. Ale i přesto, že jsem již vychladl, tak mi vadí, jakým způsobem se k tomu stavíme. Jsem hrozně zklamaný a rozčarovaný. Vůbec jsem si nepřipouštěl, že bychom mohli hrát o záchranu, ale situace je taková a hrozně jsme si to zkomplikovali,“ upozornil na podobu tabulky, kdy Kostelci patří desáté místo pouze s jednobodovým náskokem na předposlední Ivančice.

Nyní zajíždějí kostelečtí házenkáři opět na soupeřovu palubovku, v sobotu od tří odpoledne se představí ve Velkém Meziříčí. „Dovézt body zvenku je samozřejmě možné, ale bude to těžší než z Havlíčkova Brodu. Tyto ztracené dva body mě budou dlouho strašit. Jsme v krizi a musíme se z toho vyhrabat sami,“ burcuje hráče.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...