Příjemnou noc, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Po zimní pauze se veřejnost dočkala jarních bojů kosteleckých házenkářů ve 2. lize mužů, ve které jim po podzimu patřila osmá příčka. První jarní utkání na půdě posledního Havlíčkova Brodu bylo vzhledem k rozsáhlé sněhové kalamitě zrušeno, a tak se sobotní domácí zápas stal rovněž tím prvním v jarní části sezóny. Kostelec si dokázal vypracovat slibné poločasové vedení, které v dramatickém závěru již neztratil, a připsal si cenné body do druholigové tabulky.

TJ Sokol Kostelec na Hané - HK - TJ Sokol Telnice 23:21 (15:11)

Rozhodčí: Macharáček Valdemar, Macharáčková Pavla
Sedmičky: 1/1:1/1
Vyloučení: 2:3
ŽK: 2:3
Vývoj zápasu: 0:1, 3:3, 5:3, 8:7, 12:9, 14:9, 15:11, 15:13, 17:13, 18:15, 21:20, 23:21

Sestava a body Kostelce: Varha, Navrátil - Smékal 4, Godál 1, Grulich 7, Jurka 4, Ševčík 2, Vymětal 2, Grepl M., Grepl J. 1, Hochvald, Beneš, Varhalík 2, Řičař. Trenér: Jurík Alois.

Podzimní měření kosteleckých házenkářů s těmi telnickými vyznělo daleko lépe pro mužstvo Sokol Telnice. I s tímto vědomím vstupovali domácí do sobotního utkání s útočně laděnými hosty. Ti se také ujali v úvodu utkání vedení, hráči Kostelce ale záhy vyrovnali. V rozmezí 9. a 11. minuty se domácím házenkářům podařilo jít do vedení a vytvořit si dvoubodový náskok. Jak se později ukázalo, toto vedení bylo rozhodující pro další vývoj střetnutí.

Soupeř z Telnic se sice snažil o vyrovnání, ale mnohdy laxní zakončení nechalo vyniknout domácího brankáře. Především situace za stavu 8:7 pro domácí a protiútok hostů tři na jednoho volala po gólu. Varha však vytáhl skvělý zákrok, po němž přišel kontr na domácí straně. Telnice se sice prosadily v oslabení, Kostelec i na tohle snížení vzápětí reagoval proměněným pokusem. Nervozita na palubovce se přenesla i na trenéra hostů, který za své výroky obdržel žlutou kartu. Do poločasu se ještě Kostelec dočkal branky ze sedmimetrového hodu, došlo i na výměnu brankáře. Ten ale brzy kapituloval, čímž se uzavřelo poločasové skóre 15:11 pro domácí Kostelec.

Do druhé půle, opět s brankářem Varhou, nastoupili Kostelečtí poněkud vlažněji. Šance si přesto vypracoval, proti stál ve druhém poločase skvělý Kielar v bráně hostí. Proto si první body připsali jeho spoluhráči, Kostelec se dočkal až v 8. minutě druhého poločasu zásluhou Martina Grulicha. Deset minut před koncem jako by došel Kostelci dech, což mělo za následek snížení až na rozdíl jediné branky. Dlouhán Jurka se však na druhý pokus včas prosadil a nedovolil tak soupeři srovnat skóre. V dramatické koncovce se čtyřicet vteřin před koncem podařilo Kostelci odskočit na potřebný tříbodový rozdíl, zásluhou Vymětala a Varhalíka. Hosté se zmohli už jen na snížení a stanovili tak výsledek na finálních 23:21. Kostelečtí tak dali zapomenout vysoké prohře na půdě svého soupeře a s plným počtem bodů vstoupili do jarní části házenkářské 2. ligy. V neděli mužstvo vedené trenérem Juríkem sehraje nelehké utkání s průběžně druhým celkem Legata Hustopeče.


Slovy trenérů:

Alois Jurík – TJ Sokol Kostelec na Hané – HK:
„Vzhledem k vývoji utkání si dovolím říct, že jsme vyhráli zaslouženě. To drama na konci zápasu jsme si způsobili sami hráčskou nekázní. I když soupeř změnil obranu, zkušení hráči si nemohou dovolit tolik technických chyb. Za druhý poločas jich bylo třináct a to je opravdu dost. Přestali jsme běhat, začali být pasivní, spojky se nám neprosadily. Myšlenka tam byla, ale něco tam bylo špatně. Únor jsme v podstatě promarodili, což se projevilo i na fyzičce. Soupeře jsme udrželi na dostřel dobrou obranou, včasným přistupováním a zaslouženě vyhráli.“

Antonín Levíček – TJ Sokol Telnice:
„Nedali jsme strašně moc šancí a to rozhodlo o utkání. Někteří kluci nastoupili po horečce a to je na tom hřišti znát, ale na to se nevymlouváme. Podařilo se nám sice stáhnout ztrátu, ale namísto využití šancí a následného zformování jsme z protiútoku dostali rozhodující branky. Pro nás je to určitě ztráta, přijeli jsme do Kostelce vyhrát.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...