Příjemnou noc, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 prostejov_hustopeceVelice blízko výhře s druhým týmem tabulky se v sobotu odpoledne ocitli házenkáři Sokola II Prostějov. V domácím prostředí začali velice dobře, brzy vedli 3:0 a dvou- až tříbrankový náskok si udržovali po celý první poločas, ve druhém dokonce utekli až na pět branek – 16:11. Pak ovšem přišel velký kolaps, obrat na 19:22 a přes vyrovnání na 24:24 konečná tříbranková porážka 26:29. Prostějov tak prohrál již čtvrté domácí střetnutí a dál zůstává jedenáctý.

Sokol II Prostějov – Legata Hustopeče 26:29 (13:11)

Rozhodčí: Damek – Vychodil
ŽK: 2:1
Vyloučení: 6:2
ČK: 0:1
Sedmičky: 5/4:0/0

Sestava a branky ProstějovA: Hrubý, Zacpal – Kosina 6, Kozlovský 8, M. Jurik 4, Valach 1, Gazdík 1, Jura 2, Mikulka, Budík, Procházka, Ordelt, Chytil, Jurečka 4. Trenér: Josef Zedníček.

Do sestavy Sokola II se po předchozí odmlce vrátili Kosina, Valach, Gazdík a jejich přítomnost pomohla týmu k povedeným čtyřiceti minutám. Začalo se velice opatrně, obrany vítězily nad útoky, o čemž svědčilo mnoho nepřesných či vychytaných střel i ztracených míčů. Domácí se zásluhou Kozlovského a Kosiny ujali v osmé minutě vedení 3:0, to ještě Kozlovský neproměnil trhák. Hosté sice snížili na 4:3, ale Kosina z dálky, Jurečka technicky a opět Kosina při brejku tří na jednoho vrátili Prostějovu pohodlnější náskok.

Hustopeče se snažily o srovnání, ale za celý první poločas toho dosáhli jen dvakrát a na velice krátkou dobu, když v polovině první půle upravili na 7:7 a pak i 8:8. Gazdík, Michal Jurik a Kozlovský ale rychle zařídili opětovné vedení o tři branky 11:8, které podpořil gólman Jiří Hrubý podařeným výkopem proti střele z pivota. Za celý poločas měl více než čtyřicetiprocentní úspěšnost a výrazně se tak podílel na budování náskoku.

Hosty ani toto nepoložilo, trhákem a šťastnou brankou snížili na 11:10 a donutili domácího kouče Josefa Zedníčka vybrat si dvě minuty před pauzou time out. Jura s Kosinou si v koncovce věděli rady, soupeř ale v posledních vteřinách odpověděl a poločasový stav tak zněl 13:11.

„První poločas byl slušný, škoda jedenácté branky těsně před koncem poločasu, zase by to bylo lepší. Obrany byly poměrně agresivní, nutily útoky k chybám. Říkal jsem, že klíčem je ubránit pivota Semeráda. V prvním poločasu se nám to jakž takž podařilo, ve druhém už ne,“ zhodnotil první dějství trenér Prostějova Zedníček.

I vstup do druhé půle vyšel domácím na výbornou. S pomocí tyče ubránili první útok, trestali i ztráty a po pár minutách zvýšili na 16:11. Bylo to poprvé a naposledy, kdy Sokol II vedl o pět branek. Jeho hráčům se totiž přestalo dařit v koncovce a Hustopeče se začaly přibližovat. Od stavu 19:16 nedovolily domácím téměř deset minut skórovat a s pomocí dvou sedmiček obrátily na 19:22.

Do poslední desetiminutovky vstoupil Prostějov se skóre 21:24 a čtyřmi hráči, i ve dvojnásobném oslabení ovšem dokázal díky Kozlovskému skórovat a dvě branky Jurečky vedly k vyrovnání na 24:24. Domácí dokázali srovnat i na 25:25, tak jim ale hosté opět utekli na tři branky a tak tomu již zůstalo. Nic na tom nezměnila ani červená karta půl minuty před koncem.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, pak jsme začali bláznit, hrát zbrkle a dopouštěli jsme se zbytečných ztrát. Zbavovali jsme se balonů a hosté dávali trháky,“ ohlížel se za zbytkem utkání Zedníček. Ve hře jeho hráčů mu chyběl zejména přehled a schopnost podržet balon. „Je to škoda, padli jsme o tři góly, ale prohráli jsme si to sami. Měli jsme vyhrát. V koncovce nám chyběly síly a nezvládli jsme to,“ litoval závěru. I tak ovšem pozoroval jasné zlepšení oproti prvnímu duelu a vysoké porážce v Telnici.

Nyní čeká na prostějovské házenkáře dvojice venkovních střetnutí. Nejprve v sobotu 9. března od 17 hodin v Ivančicích, poté přijde na řadu derby v Kostelci na Hané.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...