Příjemnou noc, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 derbyVe špatném rozpoložení vstupovali do sobotního derby 4. kola 2. ligy mužů Morava jih oba rivalové z našeho okresu. Jak TJ Sokol II Prostějov, tak TJ Sokol Kostelec na Hané HK měly po třech utkáních na kontě jediný bod, takže shodně potřebovaly vítězství jako sůl. Zlomit dosavadní mizérii nakonec dokázal hostující tým, naopak domácí kolektiv upadl do ještě větší bídy.

Sokol II Prostějov - TJ Sokol Kostelec na Hané-HK 25:31(10:16)

Brankový sled: 0:5, 2:5, 2:7, 4:10, 7:11, 7:13, 9:13, 10:16, 11:18, 14:18, 19:24, 21:24, 21:27, 24:29, 24:31.
Rozhodčí: Krejčí a Lédr.
Vyloučení: 2:5.
Sedmičky: 0:4/3.
Diváků: 250.

Sestava a branky Prostějova:

Mach, Hrubý – Kozlovský 5, Burget 2, Jurik 2, Chytil, Jurečka 3, Ordelt, Šestořád 1, Mikulka, Gazdík 4, Valach 1, Raška 1, Kosina 6. Trenér: Josef Zedníček.

Sestava a branky Kostelce na Hané:

Navrátil, Varha – Kopečný, Grulich 3, Jurka 7/2, Rikan 1, Ševčík 6, M. Grepl 1, Chalupecký, Švec 1, J. Grepl, Hochvald, Varhalík 12. Trenér: Alois Jurík.

Oba celky sužuje marodka, ale už dopředu šli do dlouho očekávané bitvy s výhodou Kostelečtí. Rozhodl se jim totiž pomoci navrátilec Jurka, naopak Prostějovanům citelně scházela největší opora Černíček (pracovní důvody). A hned začátek střetnutí ukázal, že aktuálně je na tom opravdu mnohem lépe výběr HK.

Hosté totiž otevřeli souboj územně blízkých klubů doslova excelentně. Do hry od úvodní minuty vkládali maximum energie, na rozdíl od utrápeného soupeře se jim vše dařilo a bleskově získali klíčový náskok pěti gólů. Jako zamlada přitom řádil čtyřicetiletý kapitán Ševčík, rozehrávkou i střelecky úřadoval ex-trenér Varhalík a náramně se chytil rovněž výše zmíněný Jurka.

Naopak projev Sokola II měl k ideálu daleko, stejně jako turista shora shlížející na dno Macochy. Nabuzený Kosina se snažil všechno brát individuálně na sebe, jenže mnohem víc kazil, než skóroval. A něco kloudného předvést směrem dopředu se nedařilo ani žádnému z jeho parťáků, navíc obrana domácích připomínala pověstný ementál. Sok tedy bez větších problémů udržoval počáteční odstup a do šatny si nesl luxusní šestibrankovou převahu.

Tu po změně stran ještě zvýšil na 11:18, aby pořádající tým vzápětí zásluhou dvojice Gazdík – Kozlovský vykřesal jiskru naděje na obrat (14:18). Poté se rivalové dlouho přetahovali o každý gól, až se probuzený prostějovský soubor deset minut před koncem přiblížil na slibných 21:24. Do přestávky výborně chytajícího Navrátila v tu chvíli vystřídal zkušený Varha a byl to právě on, kdo svůj mančaft podržel několika perfektními zákroky. Naproti tomu brankáři Sokola II nezlikvidovali skoro nic, Kostelec znovu utekl na 21:27 a závěr proběhl plně v jeho režii zejména zásluhou neudržitelného Varhalíka. Ten sám nasázel dvanáct tref (!) a hosté suverénně dokráčeli k jasnému vítězství 25:31.


Očima trenérů

Josef Zedníček - TJ Sokol II Prostějov:
„Střelecky se nám nedaří, a proto jsem očekával, že se bude hrát na málo branek. V kádru mi bohužel chyběla řada hráčů, od pracovně zaneprázdněného Černíčka přes vážně zraněné Juríka s Münsterem a nemocného Juráčka až po dlouhodobě laborujícího Bečičku. Kostelec dnes zvítězil zaslouženě, nezbývá mi než mu poblahopřát. Na hřišti byl chytřejší, proměňoval šance a jeho lídři Ševčík, Varhalík, Jurka i Grulich dokázali prodat své zkušenosti. My jsme je neubránili a navíc ani nedávali góly, na pětadvacet vstřelených se těžko vyhrává. Zápas od zápasu se opakuje, že nedáváme příležitosti. Kromě toho nám teď moc nefunguje defenziva. Tím pádem se zrodil vcelku očekávaný výsledek a my jsme padli až na dno. Jediný získaný bod za čtyři kola včetně tří domácích utkání je hrozně málo, přímo katastrofa. Musíme se z toho nějak vyhrabat, jenže vinou četných absencí v podstatě nemáme jak. Na tréninky chodí pět až sedm lidí, a to se složitě na něčem pracuje, pořádně se nesejdeme ani v pátek před mistrákem. Nastávají tak velké problémy, vždyť v tabulce pravdy jsme na mínus pěti bodech. Což hovoří za všechno. A do Velkého Meziříčí pojedeme doslova s torzem mužstva, neboť víc než polovina kluků bude zdravotně či pracovně mimo.“

Alois Jurík - TJ Sokol Kostelec na Hané HK:
„Celému mančaftu patří velké poděkování. Při naší početné marodce zaplaťpánbůh, že Michal Jurka vyslyšel mou prosbu a vrátil se do sestavy, na dnešním úspěchu má lví podíl. On je persona a pomohl herně obživnout Milanu Varhalíkovi, Davidu Ševčíkovi i všem ostatním. Podle mě jsme Prostějov zaskočili osobním bráněním Kosiny, který přesto chtěl brát všechno na sebe. Jenže se mu nedařilo, znervózněl a z toho jsme těžili. Za zodpovědnou obranou dobře chytali Pavel Navrátil a v závěru Tomáš Varha, naše poměrně vysoká výhra byla zasloužená. Projevily se zkušenosti ostřílených kosteleckých opor. A mně vyšly tahy se zařazením Jurky do sestavy i s přesunem Ševčíka na spojku. Dal jsem hlavu na špalek a kluci zařídili, že mi nebyla useknuta. Právě zkušení matadoři přitom těm mladším názorně ukázali, jak se hraje házená, co je to vůle po vítězství a respektování trenérských pokynů. Oni se odevzdali pro tým, což rozhodlo. Vyrovnali jsme se i s chvilkovým útlumem po přestávce a na rozdíl od soupeře těžili z kolektivního pojetí. Bohužel nám ze zdravotních důvodů dál budou chybět Vasyliev, Vymětal, Říčař i Smékal, takže v neděli 21. října od 10.30 hodin musíme doma proti Ivančicím zase pořádně makat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...