Dobré odpoledne, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

2012 37_kralice_urcice_05FOTOGALERIE Střelecké trápení Kralic nebere konce. Krom čtyř branek do sítě Želatovic se tým vedený Petrem Gottwaldem prosadil již pouze jednou o víkendu proti Litovli a v derby s Určicemi si statistiku nevylepšil. Domácí ekipa předvedla povedenější hru než proti Konici, v útoku byla nebezpečnější, ale stejně jako při prvním podzimním derby odešla poražena. Potvrdilo se tak, že Kraličtí na Určické neumí, vždyť nad nimi vyhráli jen dvě z posledních jedenácti soutěžních utkání.

Vstup do utkáním přitom patřil domácím. Hned ve třetí minutě se sám před gólmanem soupeře ocitl Josef Cibulka, proti ještě o rok dříve spoluhráči se poprvé v utkání vytáhl Miroslav Nejezchleb. Bezchybně zakročil i proti Vybíhalově střele zpoza vápna. Zpočátku se jednalo více o boj s množstvím kontaktů a vysokých míčů než líbivý fotbal a hostům tento styl neseděl. Poprvé zahrozili až ve třiadvacáté minutě, když domácím nevyšel ofsajd systém a Urbánek ve spolupráci s obranou musel likvidovat akci z levého křídla.

Na první šance svého týmu si tak fanoušci hostí museli počkat až na konec první půlhodiny. Evžen Kučera tentokráte poslal Davida Hollyho do útoku a letní posila Určic se dvakrát během dvou minut dostala až před gólmana. Napoprvé si s jeho střelou Urbánek poradil a dorážka mířila vedle, napodruhé si hráč s dvojkou na zádech na poslední chvíli míč ukopl. Dlouho smutnit nemusel. Tomáš Los vybídl na půli hřiště k sólu Petra Vodáka a jeho mise byla úspěšná – 0:1. Ze třetí střely na bránu tak hosté dosáhli první branky a jen o chvíli později mohli přidat i druhou, to Holly hlavičkoval po rohovém kopu kousek nad.

Určicím se začala dařit kombinace po zemi, dokázali hru zrychlit i zpomalit, v případě potřeby přihrát zpět, ale hlavně neztrácet lacino míče. Naopak hra hostí byla stále více kostrbatá, hráči si dávali obtížné přihrávky a s hrou se prali. Výjimkou byla jen samostatná akce Petráska, kdy si zpracoval míč na vlastní polovině, uspěl v souboji jeden na jednoho a teprve několikanásobná přesila ho za cenu faulu zastavila. Stejný hráč mohl v poslední minutě po nečekané minele hostující obrany vyrovnat, setkání tváří tvář opět vyhrál Nejezchleb v určické bráně.

Čtyřicátá pátá minuta se ukázala být poslední pro oba domácí krajní beky, trenér Petr Gottwald totiž sáhl hned k dvojímu střídání. A jistě i mu zatrnulo sotva po minutě hry, když po nepříjemné srážce zůstal na zemi Matěj Vybíhal. Naštěstí pro domácí to spravil obstřik.

Po pauze to najednou byli zcela jiné Kralice, jen do šedesáté minuty si vytvořili celou řadu gólovek. Tu první vypracovali Lehký s Cibulkou pro Vybíhala, který by se uplatnil v rugbyové reprezentaci. Stejný hráč po přenesení z pravé strany a úprku sám na gólmana volil lépe mířenou ránu na zadní tyč, i ta ale mířila vedle. Po centru z pravé strany pak první z domácích na míč nedosáhl, druhý ho hlavou poslal vedle.

Hostům tak ke zvýšení náskoku pomohli domácí. Tomáš Los převzal nepřesně odhlavičkovaný balon, zatáhl ho po levé straně a prudce nahrál do vápna směrem k nabíhajícím spoluhráčům. Na správném místě se nacházel Petr Vodák a zvýšil – 0:2. S pokusem střídajícího Halouzky si Urbánek věděl rady, Hochman pouze nastřelil protihráče, od něhož putoval míč vedle a to bylo od hostů prakticky vše.

O snížení se tak opět snažili domácí. Při postupu z úhlu na bránu neuspěl ani Valtr, tentokrát donutil Nejezchleba k výtečnému zákroku. A po centrovaném míči a pádu ve vápně se k nevoli domácích penalta nepískala.

I po devadesáti minutách tak zůstalo v platnosti, že od sezony 2007/08 vyhráli Kraličtí nad Určicemi jen dvakrát. Na podzim 2007 za účasti Valtra, Pejřimovského a Lehkého 4:1, na jaře 2011 taktéž doma 3:0. Tento výsledek na straně vítězů pamatují Kocourek, Valtr, Vybíhal a dnes již hráč Určic Ondřej Petržela.

14. kolo Krajského přeboru Olomouckého kraje

FC Kralice na Hané – TJ Sokol Určice 0:2 (0:1)

Branky: 30. a 67. Vodák. Rozhodčí: Štětka – K. Pospíšil, Koláček. ŽK: Neoral, Valtr – Ján, Javořík, Vodák, Vaněk. Střely na branku: 8:6. Střely mimo branku: 7:8. Rohové kopy: 4:1.

Sestava Kralic: Urbánek – Jano (46. Vitásek), Martinka, Neoral, Martinec (46. Chvojka) – Valtr, Petrásek, Kocourek, Cibulka – Lehký, Vybíhal (68. Pejřimovský). Trenér: Petr Gottwald.

Sestava Určic: Nejezchleb – Javořík (79. Petržela), Skopalík, Vaněk, Ján – Bokůvka, Vodák, Matoušek, Hochman – Holly (68. Halouzka), Los. Trenér:Evžen Kučera.

Důležité okamžiky:

* 3. První gólovku spálil domácí Cibulka, odražený míč napálil jen do připraveného Nejezchleba.

* 26. + 28. Dvakrát se řítil na kralickou bránu David Holly. Nejprve zprava nechal vyniknout Urbánka a dorážku poslal mimo, poté si zleva míč nešťastně ukopl.

* 30. ZKUŠENOSTI ZAÚŘADOVALY. Tomáš Los předal míč Petru Vodákovi, který nájezd od poloviny hřiště zakončil s přehledem podél gólmana na zadní tyč – 0:1.

* 45. Hosté chybují před vlastní šestnáctkou, Petrásek se prokombinoval až před gólmana, Nejezchleb se ale natáhl a střelu na vzdálenější tyč vykopl.

* 50. Největší možnost zahazuje Vybíhal. Lehký utekl po lajně, přihrál na paty Cibulkovi, ten ale přiťukl z druhé vlny nabíhajícímu Vybíhalovi, který neatakovaný z hranice vápna poslal míč „pánubohu do oken“.

* 55. Matěj Vybíhal se vyhnul ofsajdové pasti a postupoval zleva sám na gólmana, úspěšně obstřelil ho i druhou tyč.

* 67. ODPOR ZLOMEN. Tomáš Los využil hlavičky kralického beka jen za sebe, utekl po levé straně a prudká přihrávka na malé vápno se od Petra Vodáka odráží podruhé do sítě – 0:2.

* 70. Ke střele se dostal i střídající Petr Matoušek, s pokusem přes obránce si Urbánek poradil.

* 72. + 75. Domácí Pavel Valtr neuspěl zleva, kdy mířil těsně vedle první tyče, ani zprava, kdy jeho přízemní ránu zastavil nepřekonatelný Nejezchleb.

HRDINA UTKÁNÍ – TOMÁŠ LOS (TJ SOKOL URČICE):
Brankově se sice dlouhán Určic neprosadil, na výhře hostí se ale významně podílel. Sedmadvacetiletý ofenzivní hráč se tentokrát přesunul ze zálohy do útoku a ve dvojici s Davidem Hollym byl téměř neustále vidět. Nejčastěji jako hráč přistižený v ofsajdu, rozhodčí mu jich odmávali snad deset i víc, ale dvakrát se zapojil i do brankové akce. Nejprve na polovině hřiště narazil míč rozběhnutému Vodákovi a vyslal ho do gólového sóla, ve druhé půli pak využil zaváhání kralické obrany, vybojoval míč, pláchl po levé straně a prudký centr trefil opět Vodáka tak šikovně, že z toho byla druhá branka.

Postřehy trenérů:

PETR GOTTWALD – KC Kralice na Hané:

„Myslím si, že jsme byli lepším soupeřem, bohužel jsme to gólově nepotvrdili. Znovu jsme po dvou hrubkách dostali góly a tím je stav daný. Poločasové střídání v obraně nebyla dáno nespokojeností, ale dva kluci, kteří nastoupili do druhého poločasu, se na tréninku jeví dobře, jsou rychlostně lépe vybaveni a právě tohle jsem chtěl. Již od obrany začít technikou a rychlostí a nečekat jen na zálohu a na útok. Šance jsme si za druhý poločas sice vytvořili, ale neproměnili jsme je. A o tom je fotbal. Diváci, co tu nebyli, si v pondělí přečtou noviny a výsledek 0:2 mluví jasně. Oproti mému prvního zápasu proti Určicím je tu ale velké zlepšení. Tehdy kluci zvládli jen pětačtyřicet minut, protože na tom fyzicky byli hodně špatně, dneska projevili fyzičku až do devadesáté minuty. Toto jsem zlepšil a teď musíme vyřešit, kdo za nás bude střílet branky. Musí nám to tam začít padat. Nedali jsme góly, nevyhráli jsme, tři body jsme znovu pustili soupeři. S tím musíme něco udělat a získat tři body ve Zlatých Horách. Nic jiného nám nezbývá.“

EVŽEN KUČERA – TJ Sokol Určice:

„Neřekl bych, že jsme výhru utrpěli. První půlku jsme byli lepší a mohli jsme ji vyhrát 3:0. Prakticky nic jsme jim nedovolili, trochu jsme se tím ale ukolébali. Soupeř pak byl pohyblivější, měl odražené balony. Gólové šance ale nedali. Je pravda, že začátek druhého poločasu jsme domácí zbytečně pustili do hry, my jsme se vrátili jako mistři světa, ale pak se to opět otočilo a měli jsme tři čtyři gólovky. Kdyby dali oni, mohlo to skončit 1:1. Nedali, tak to dopadlo 2:0. Konec zápasu jsme již kontrolovali. Když jsem do Určic přišel, tak hned první zápas jsem s Kralicemi prohrál 1:4. Pak teprve přišly tři výhry. Derby je nevyzpytatelné a momentálně si myslím, že máme kvalitnější výběr než Kralice. Tady jsou mladí kluci, kteří mají vše před sebou, my máme zkušenější hráče. Nějaký starší hráč by jim pomohl. A trošku štěstí je k tomu potřeba. Pro dnešek jsem prohodil hráče v záloze a útoku, chtěl jsem to zpestřit. Chtěl jsem, aby Tomáš Los měl méně obranné práce a víc hrál. Víme, že nás Kralice znají, a chtěli jsme to změnit. Teď se nám uzdravili další tři hráči a do Kozlovic jedeme neprohrát. Můžeme se vrátit ke stylu 3-4-3.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...