Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

cechovice b_vysovice_07V jednoznačnou záležitost proměnili svůj první podzimní zápas fotbalisté Sokola Čechovice „B“. Mužstvo, dočasně vedené šéftrenérem mládeže a hlavním koučem áčka Jaroslavem Liškou, hostům z Výšovic nic nebezpečného nedovolilo a díky třem brankám do dvacáté minuty si rychle vytvořilo dostatečný náskok. Po přestávce a dvou gólech neuznaných kvůli ofsajdu uzavřel skóre Petr Hodulák a hosté tak nepřestávají platit nováčkovskou daň. Loni čtvrtý tým III. třídy navázal na porážku 1:4 s Otaslavicemi výsledkem 0:4 v Čechovicích.
14. kolo Přeboru OFS Prostějov

TJ Sokol Čechovice – FC Výšovice 4:0 (3:0)
Branky: 8. Nakládal, 17. T. Bilík, 19. Prášil, 78. Hodulák z penalty
Rozhodčí: Kašpar – Dokoupil, Němec
ŽK: 81. Nakládal – 52. Krajíček, 78. Kypr, 81. K. Koukal
Střely na branku: 11:2
Střely mimo branku: 2:4
Rohové kopy: 7:2
Diváků: 100

Sestava Čechovic „B“: Švéda – Drešr, Chmelík (75. Meixner), Antoníček, M. Horák – Klváček (62. Spálovský), Hodulák, T. Bilík, Čížek (71. Jareš) – Nakládal, Prášil. Trenér: Jaroslav Liška.
Sestava Výšovic: R. Horák – T. Koukal (62. Olbert), Budík, Krajíček, Škop – Ryšánek (46. Čajan), K. Koukal, Kypr, Krchňák – Frelich, Kvapil. Trenéři: Stanislav Bilík a Martin Bilík.

V jednoznačnou záležitost proměnili svůj první podzimní zápas fotbalisté Sokola Čechovice „B“. Mužstvo, dočasně vedené šéftrenérem mládeže a hlavním koučem áčka Jaroslavem Liškou, hostům z Výšovic nic nebezpečného nedovolilo a díky třem brankám do dvacáté minuty si rychle vytvořilo dostatečný náskok. Po přestávce a dvou gólech neuznaných kvůli ofsajdu uzavřel skóre Petr Hodulák a hosté tak nepřestávají platit nováčkovskou daň. Loni čtvrtý tým III. třídy navázal na porážku 1:4 s Otaslavicemi výsledkem 0:4 v Čechovicích.

Netradiční pohled se naskytl pravidelným i občasným návštěvníkům čechovického areálu. Vídat otce a syna Bilíkovy na trenérské lavičce není nic mimořádného, jenže tentokrát nestáli na té čechovické, ale poprvé na výšovické. K mančaftu se připojili až několik dní před utkáním a mač v dříve domácím prostředí pro ně byl ryze poznávací. A spoustu nových poznatků si odnesli i jejich svěřenci, domácí byli lepší po všech stránkách a výsledek 4:0 je k hostům ještě milosrdný.
Čechovičtí zatlačili soupeře hned od úvodu a na Rostislava Horáka se valil jeden útok za druhým. V páté minutě ještě Prášil hlavou těsně nedosáhl na centr z pravé strany, o tři minuty později se již mohl radovat. Petr Hodulák zahrával první rohový kop domácích, Martin Horák vrátil míč před bránu a Petr Nakládal nekompromisně zavěsil – 1:0.
Ve dvanácté minutě se na hosty hnali domácí opět po pravé straně, ale skončilo to jen rohem, minutu nato hlavičkoval Klváček o fous mimo vzdálenější tyčky. Na 2:0 tak „až“ v sedmnácté minutě upravil Tomáš Bilík. Po akci zleva a centru do vápna to byl právě on, kdo si doběhl pro odražený míč a z první ho poslal nechytatelně do spodního růžku – 2:0. Neuběhlo ani dalších sto dvacet sekund a domácí jásali potřetí. U pravé lajny dostal míč Michal Prášil, hosté marně reklamovali ofsajd a průnik na bránu vyústil v krásnou ránu do vzdálenější šibenice nad padajícího gólmana – 3:0.
Až nyní se hosté trochu oklepali, ale víc než Krchňákovu střelu vedle nevyprodukovali. To domácí mohli ještě několik branek přidat. Nejprve si střelec úvodní branky Nakládal úžasně na hranici malého vápna zpracoval centr zprava a vypadalo to na kličku gólmanovi, Horák si ale s pokusem poradil a nohama poslal balon nad bránu. Poté ještě Klváček dostal další míč za obranu a opět z pravé strany postupoval na gólmana, i on ale ztroskotal na Horákovi. Neuspěl ani Drešr, jemuž se nepovedlo srovnat do hlavičky a po přímém kopu z pravé strany nemířil v dobré pozici přesně. Celkový sumář za první poločas jasně dokládal převahu Čechovic – 3:0 na góly, 6:1 na střely na bránu, 2:4 na pokusy vedle, 6:1 na rohy.
Do druhé půle udělali hostující trenéři jednu změnu, ale ani ta vývoj hry dramaticky nezměnila. Podruhé pak musely Výšovice střídat zhruba po hodině hry a tentokrát to bylo vynucené. Po ošklivé srážce a ošetřování musel být ze hřiště odnesen otřesený Tomáš Koukal a do hry tak zasáhl Luděk Olbert. Stále to ovšem byli domácí, kdo držel míč a tvořil, stále se hrálo na půlce Výšovic. Jen se již Čechovicím nedařilo tolik držet ofsajdové linie a mnoho slibných akcí zastavil praporek asistenta a hvizd hlavního. Jako v 53. a 71. minutě, kdy dokonce dopravili míč do sítě, branka ale pokaždé platit nemohla.
Blízko brance byl v 63. minutě znovu Klváček, ale po průniku z pravé strany do neexistující obrany jen nastřelil dobře postaveného gólmana. Navýšení na 4:0 tak přišlo až v 77. minutě po faulu ve vápně a drzém zakončení Hoduláka. V pátou branku doufal Tomáš Bilík, přímý kop z pětadvaceti metrů umístil pod břevno, ale jen doprostřed a Horák dostal míč nad břevno. V samotném závěru pak domácí ještě několikrát oklamali ofsajd systém hostí, ale zkaženými nahrávkami se o šance připravili. Jaroslav Liška na domácí lavičce mohl i tak slavit vysoké vítězství a začít se soustředit na blížící se derby čechovického áčka s Hanou Prostějov v I.A třídě.
V tabulce soutěže tak u kolonky Čechovice „B“ svítí skóre 4:0 a tři body, u Výšovic pak stav 1:8 a žádný bod. O rozmnožení své bodové sbírky zabojují Čechovičtí v neděli v Otaslavicích, napravit pokažený start do podzimu mohou Výšovičtí přesně o den dřív na hřišti dalšího nováčka, Hané Prostějov „B“.

Hlasy trenérů:

JAROSLAV LIŠKA – TJ Sokol Čechovice „B“:
„Snažíme se produkovat fotbal s rychlými rozehrávkami po stranách. Ofsajd u mě nic neřeší. Buď to vyjde a dá se z toho udělat krásná akce, nebo to nevyjde a bude to zamávané. Toto jsem produkoval i v jiných mužstvech a vždy se z toho dávaly branky. Dnes nám vše vyšlo na jedničku. Sestavu jsem stavěl čtyři hodiny před utkáním, byť něco jsem měl v hlavě po pátečním tréninku. Prášil hraje v áčku levého beka, měl jsem ho ale vyzkoušeného z minulého týdne proti Lutínu a dal jsem ho na hrot. Vyztužil jsem to Hodulákem, který je členem základního kádru áčka. Je pilíř, tahoun, hecíř a postavil jsem ho na střed. On bude vůdčí osobnost. Dokáže svými bohatými zkušenostmi zklidnit kluky i vyhecovat je a jeho přihrávky jsou opravdu geniální.“

MARTIN BILÍK – FC Výšovice:
„Jsme nováček soutěže, trpíme nezkušeností a nesehraností. Čechovice loni skončily na druhém místě a musí být herně a fotbalově na vyšší úrovni. Mezi okresním přeborem a třetí třídou je rozdíl v rychlosti, důrazu, startu na balon. Je potřeba zapracovat na větším porozumění si s míčem. Bylo tam dost zbytečně zkažených balonů. Kluci jsou ale snaživí a chtějí, na všem se dá pracovat. V mužstvu jsme s tátou teprve několik dní, takže se teprve poznáváme. Chybělo nám dost hráčů, asi čtyři, někteří jsou na dovolených, jiní v práci. Start soutěže se posunul a mužstva, která nemají odkud brát, musí hrát s tím, co momentálně mají.“

Důležité okamžiky

8. OSTRÝ ÚVOD.
První roh a první střela na bránu znamená díky Nakládalovi stav 1:0.
12. Na hosty se zprava valil další útok, gólman ale své spoluhráče podržel a vykopl míč na roh.
17. ÚSPĚŠNÝ BREJK. Odražený míč po centru zleva uklidil dobíhající Tomáš Bilík přesně k tyči – 2:0.
19. OPĚT PO KŘÍDLE. Michal Prášil dostal míč za obranu a z úhlu poslal míč přesně do šibenice – 3:0.
31. Zpoza vápna se ke střele odhodlal hostující Krchňák, pravý vinkl ale minul.
37. Nakládal si na hranici malého vápna skvěle zpracoval centr zprava, trefil ale pouze gólmana a byl z toho jen roh.
40. Klváček si zaběhl za obranu, postupoval z úhlu sám na brankáře, ale opět z toho byl jen rohový kop.
43. Přímák z nebezpečné pozice rozehrál Hodulák, našel hlavu Drešra, ten ale míč dobře netrefil a mířil nad.
78. DLOUBÁK. Panenkovsky zužitkoval výhodu pokutového kopu domácí kapitán Petr Hodulák.
80. Tomáš Bilík poslal míč z přímého kopu těsně pod břevno a gólman Výšovic měl další práci.

Dokonalý počin

Petr Hodulák - TJ Sokol Čechovice "B"
O nejkrásnějším momentu devadesáti minut nebylo pochyb. Do konce utkání zbývalo méně než patnáct minut, když si domácí svou aktivitou vysloužili penaltu. Míč si na bílý puntík postavil Petr Hodulák a nejstarší muž čechovické sestavy opět zaperlil. Brankáře nechal skočit na stranu a sám míč jen zlehka podebral, takže doplachtil za brankovou čáru jako v podání Antonína Panenky v Bělehradě či jak to na nedávném mistrovství Evropy ukázal Ital Andrea Pirlo. O vítězi již bylo rozhodnuto dlouho před touto brankou, Čechovičtí soupeře k ničemu nebezpečnému nepustili, ale to nejpovedenější si nechali až na závěr.

„Bylo vidět, že gólman bude skákat na stranu,“ usmíval se po dloubáku Petr Hodulák

Navlékl si kapitánskou pásku a v utkání s Výšovicemi byl opět nepřehlédnutelný. Mozek čechovické hry Petr Hodulák se dokáže i v pětatřiceti letech bavit fotbalem, při sobotním duelu okresního přeboru servíroval jednu přesnou přihrávku za druhou a navrch přidal neokoukatelně kopnutou penaltu.

mikrofonProti Výšovicím se vám povedl vstup, prvních dvacet minut de facto rozhodlo...

„Během první půl hodiny se ukázalo, že jsme v lepší kondici než Výšovice. Mladí kluci mi opět skvěle sekundují, oni běhají, já tomu dodám trošku myšlenku. Uvidíme, co bude dál. První zápas nám ale vyšel výborně.“
Záměrně jste útočili po křídlech a ne středem?
„Střed měli výborně pohlídaný, stále tam hráli tři čtyři hráči. Kraje ale byly volné a všechny góly padly po pěkných akcích. První z rohu, druhý po centru zleva, při třetím výborně utekl Praštil a trefil to na zadní tyč, čtvrtý byl z penalty.“

mikrofonRozmýšlel jste se dlouho, co při penaltě uděláte?

„Vůbec. Sem tam na tréninku to zkoušíme, ale brankář nám to chytá, protože to už zná. Tady ale bylo vidět, že je to mladý kluk, který bude skákat na stranu. Kdyby to ale bylo 0:0 nebo 1:0, kopl bych to asi tak, jak vždycky. Teď jsem to mohl zkusit.“

mikrofonZnamená tento duel, že se budete soustředit hlavně na béčko?

„Ne, určitě ne. Dnes jsem vypomohl kvůli Výšovicím, kde byla malá rivalita ze strany trenérů, ale sezonu začnu normálně v áčku. Áčko určitě bude chtít být mezi třemi čtyřmi nejlepšími, začínáme derby s Hanou. B-mužstvo je výborná rezerva, kde budou sekundovat hráči z lavičky áčka a doplní se to mladými hráči.“
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...