Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Lídr III. třídy OFS Prostějov má však zatím k podzimní suverenitě daleko

Nejlepší tým středu tabulky změřil síly s nejlepším mančaftem celé III. třídy mužů OFS Prostějov. A domácí Sokol Bedihošť dokázal favoritovi statečně vzdorovat, i když to nakonec na bodový zisk nestačilo. Vedoucí celek průběžného pořadí si odvezl plánovanou výhru, díky níž zvýšil svůj náskok před rivalským béčkem Hané Prostějov. A právě tito dva sokové se postaví proti sobě o nejbližším víkendu v očekávaném derby.


Sokol Bedihošť – 1.SK Prostějov 2:4 (1:2)

III. třída OFS Prostějov, 18. kolo
Branky: 41. Musil, 59. Stančík – 12., 43. a 63. Laník, 89. Chvojka.
Střely na bránu: 4:9.
Střely mimo: 5:8.
Rohy: 0:9.
Ofsajdy: 2:3.
Fauly: 14:12.
Rozhodčí: Motal – Krátký, Majer.
Žluté karty: Pluhařík, Holík, Musil – Komárek, Ballek, Chvojka.
Diváků: 100.

Sestavy – Bedihošť: Pluhařík – Petržela, Holík, Antoníček, Soušek – Kresta, Stančík, Musil, Mikulka – Melich, Hrubý. Trenér: Pavel Neoral.

Prostějov: Zelinka – Zbořílek, Lakomý, Olejník, Chvojka – Karafiát, Komárek, Kocourek (82. Pořízka), Ballek – Laník (90. Kadlec), Šín (72. Ošlejšek). Trenér: David Mezuliánek.

Hned v úvodu mohl za Sokol udeřit Stančík, jenže dlouhý míč za obranu lízl hlavou z pravé strany nepřesně. Na konci rychlého protiútoku Komárek pronikl obranou a přihrál do vápna, kde Antoníček při snaze o odkop trefil tyč vlastní brány. Tím „eskáčko“ odstartovalo svůj tlak, který přes rány Chvojky (nad), Lakomého a Balleka (obě zneškodnil Pluhařík) vyústil až v první gól. Běžela 12. minuta, když Laník hlavou umístil centr mezi nohy bedihošťského brankáře – 0:1. Potom se do té doby zajímavý fotbal poněkud vytratil, vzruch přinesla jen hlavička Stančíka z dobré pozice vedle plus dva střelecké pokusy Balleka a Chvojky, s nimiž si Pluhařík poradil. Určitou nudu odvál až úrodný závěr poločasu. Nejprve ve 41. zkušený Musil chytře schoval přímý kop z 25 metrů za zeď, přízemní balón zrychlila mokrá tráva a zapadl přesně k pravé tyči – 1:1. O dvě minuty později však hostům vrátil vedení opět Laník, jenž vysoký nákop Olejníka skvěle trknul čelem přímo pod břevno – 1:2.

Rovněž po změně stran měli kombinačně zdatnější Prostějované herně navrch, jenže přestali se tlačit do zakončení a za svou vzrůstající liknavost zaplatili. Po hodině duelu naskočil na centr Hrubého další ostřílený bard v domácím dresu Stančík a jeho hlavička z osmi metrů zaplula k pravé tyči – 2:2. Ovšem ani tentokrát netrvalo dlouho, než papírově silnější kolektiv razantně odpověděl. A do třetice u toho byl urostlý Laník, který tentokrát poslal hlavou do sítě pas Lakomého a završil tím hattrick – 2:3. Za daného vývoje už borci Sokola nenašli síly na další zdramatizování souboje ve druhé nejnižší soutěži ČR. Naopak fyzicky zdatnější protivník mohl v posledních dvaceti minutách několikrát zvýšit svůj náskok, ale zahazoval vyložené šance. Ballekova tečovaná jedovka lízla levou tyč, střídající Ošlejšek selhal ve dvou jasných tutovkách a centr Kocourka padající pod břevno s námahou vyškrábl Pluhařík. Nakonec tak nechybělo mnoho, aby Hrubý v 80. z ojedinělého ofenzivního výpadu přece jen potřetí srovnal skóre, leč střelou z pravé strany po zemi o kousek minul vzdálenější tyč. Krásnou tečku za docela pěkným zápasem tedy udělal až minutu před koncem Chvojka, který neohroženě prokličkoval přes čtyři protihráče a pohotově poslal mičudu podél vyběhnuvšího gólmana – 2:4. Což byl zasloužený výsledek odpovídající dění na trávníku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...