Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sezona 2013/2014 měla v I.A třídě, skupině „B“ Olomouckého KFS jednoho velkého suveréna. Po odhlášení Konice „B“ a Hané Prostějov sice tato soutěž ztrácela na přitažlivosti, neboť se část výsledků musela anulovat, to ale nic nesnižuje na velké jízdě družstva TJ Sokol Klenovice na Hané. Tým vedený Petrem Navrátilem a Pavlem Kubíčkem, na jehož sestavení se hodně podílel i manažer Jan Kubalák, totiž vítězstvím nad Čechovicemi dosáhl na již třináctý tříbodový zisk za sebou a potvrdil svou suverenitu. Krátce po závěrečném hvizdu a ještě před předáním poháru tak mohl předseda oddílu i starosta obce Stanislav Cetkovský pronést přítomným několik slov, včetně poděkování všem za vydařenou sezónu. Pak už mohly propuknout bujaré oslavy...

TJ SOKOL KLENOVICE NA HANÉ - TJ SOKOL ČECHOVICE 2:1 (1:0)

I.A TŘÍDA, SKUPINA „A“ O KFS - 25. kolo

Branky:  28. Pytela, 54. Hatle - 70. Jahl
Střely na branku: 9:7
Střely mimo branku: 5:6
Rohové kopy: 4:3
Rozhodčí: Přikryl - Kopecký, Pitner
Žluté karty: 62. Strouhal, 73. Jano, 81. Vinklárek (všichni Čechovice)
Diváků: 150

TJ Sokol Klenovice na Hané: Polák – Smékal, Lakomý, T. Cetkovský, Rozehnal – Pytela, Hatle, Šlézar, Všianský - R. Klimeš, Borovský. Střídání: 57. Odložil za Borovského, 77. Rušil za Smékala, 85. R. Cetkovský za R. Klimeše. Trenér: PETR NAVRÁTIL

TJ Sokol Čechovice: Piták – Vlach, Jano, Vinklárek, Chmelík – Machynek, Kolečkář, Zacpal, Varga – Otratický, Jahl. Střídání: 46. Klváček za Kolečkáře, 56. Strouhal za Vargu, 64. Spálovský za Otratického. Trenér: MILAN NEKUDA

Předposlední kolo druhé nejvyšší krajské fotbalové soutěže doprovázelo pálící sluníčko a letní teploty vybízející k trávení času u vody či poblíž dostatečného množství jiné tekutiny. I tak si cestu do špičkového areálu v Klenovicích na Hané našla stopadesátka diváků. A ti, kteří přišli, nemuseli litovat. Oba týmy totiž vsadily na kombinační hru po zemi a od počátku bylo na co koukat.

Už v osmé minutě nacentroval od pravého rohového praporku Pytela a Klimeš to z okraje šestnáctky zkusil přímo z voleje, i za pokus mířící kousek nad si vysloužil potlesk. Z hranice velkého vápna chvíli po něm vypálil i Šlézar, ale jeho pokus obrana hostí zablokovala, poté se hned do několika výrazných možností dostali Čechovičtí. Nejprve se po rohu zprava téměř dostali na malém vápně k nebezpečné hlavičce, poté se křižnou střelou z pravé strany prezentoval Jahl, sám před gólmanem, ale z úhlu mířil trochu vedle vzdálenější tyče. A na konci úvodní dvacetiminutovky vysunul Zacpal Strouhala, jenž z levé strany překonal vybíhajícího Poláka, leč míč skončil na břevně. Následně měl uvnitř vápna prostor Otratický, přihrávku se mu ale nepodařilo úspěšně zpracovat.

Domácí kontrovali průnikem Všianského až před Pitáka a nepřesným zakončením v gólové pozici, po rohu z pravé strany a chycené hlavičce v podání hostujícího Radka Jana se pak Klenovičtí ujali vedení. Hra se totiž rychle přesunula na opačnou stranu a Pytela i v pádu dostal míč do brány - 1:0.

Hosté i nadále nebyli daleko od vsítění gólu. Do nákopu z pravé strany se položil Jahl a ve skluzu zamířil do boční sítě, stejný hráč poté téměř využil hrubky v rozehře soupeře. Na půlící čáře se dostal k míči a úspěšně přešel přes obránce, jenže do cesty se mu položil Polák a míče ho hluboko za velkým vápnem zbavil. Lobem to ještě zkusil Kolečkář, z padesáti metrů, ale nemířil přesně. A nepřesná byla i na druhé straně Klimešova přihrávka a klenovický brejk se v poslední minutě první půle nekonal.

Také v úvodu druhé půle zahrozili hosté. Jahl vypálil z hranice šestnáctky, míč směřující k Polákově pravé tyči ale domácí gólman vyboxoval. A o pár minut se mohl radovat, jeho spoluhráči totiž podruhé dostali míč do sítě. Základem byl úspěšný průnik podél pravé autové čáry, následovala přesná přihrávka do prostoru šestnáctky, tlak na míč a vše uzavřela přesná střela Hatleho, na níž Piták nedosáhl – 2:0.

Čechovičtí nepřestávali být aktivní, brzdila je ale těžkopádnost v útoku, kdy potřebovali minimálně o dotek více, než si situace vyžadovala. A na své straně neměli ani štěstí, po rohu zleva totiž naskakující Varga hlavičkoval spíše do Jana, od nějž putoval míč nad.

Nebezpečí ale hrozilo i ze strany domácích. Radek Cetkovský se krátce po svém příchodu na hřiště odhodlal ke střele, kterou Piták skokem ke své levé tyči vyrazil, po Pytelově ztečované dorážce se konal roh. Posléze Pytelu zastavil těsný ofsajd, kdy ho ale stejně Piták tváří v tvář vychytal, a o krásné momenty se znovu postarali Čechovičtí.

Po střele z výrazné vzdálenosti se blýskl Polák, proti Jahlově hlavičce na delší tyč už ale nestačil a hosté měli ještě dvacet minut na vyrovnání. To se jim ale už nepodařilo, naopak ještě po Rozehnalově střele z pětadvaceti metrů se vzduchem proletěl Piták. A po konci utkání mohla propuknout velká radost domácích, převzetí poháru si náležitě užili.

Rozlučku s celou sezonou absolvují Klenovice již tento pátek 13. června od 17.30 hodin na půdě Hranic na Moravě „B“, Čechovičtí odehrají poslední zápas doma proti Beňovu v tradičním čase, tedy v neděli 15. června od 16.30 hodin.


 

Důležité okamžiky:

* 19. Hostující Varga dostal na levé straně kolmici od Zacpala a z úhlu překonal klenovického gólmana, míč ale skončil na břevně.

* 24. Domácí Všianský prošel středem až do vápna, před brankářem Čechovic však vystřelil nepřesně.

* 27. Po rohu z pravé strany hlavičkoval čechovický Jano, Jakub Polák byl ale na místě.

* 28. NEDÁŠ - DOSTANEŠ. Domácí rychle rozehráli, ke střele se na levé straně vápna dostal Pytela, a přestože měl míč na dlouhou nohu, v pádu ho přes obránce poslal pod břevno - 1:0.

* 42. Klenovickou chybu v rozehře mohl potrestat Jahl, jenž na půlce přešel i přes posledního beka, Polák ale vyběhl daleko z brány a míč mu ve skluzu odebral, Kolečkářův lob byl poté nepřesný.

* 54. ŠIBENICE. Po průniku domácích po pravé lajně a následné přihrávce na hranici brankoviště se k míči tlačili Šlézar i Všianský, hosté ho ale odvrátili k Hatlemu, jenž ranou ze střední vzdálenosti vymetl horní růžek – 2:0.

* 60. Střelu střídajícího Radka Cetkovského Piták skokem na levou ruku vyrazil, následná Pytelova dorážka i díky teči skončila jen na boční síti.

* 69. Při bombě z velké dálky mířící pod břevno se vytáhl Polák, exkluzivním zákrokem vytěsnil míč na roh.

* 70. GÓL NADĚJE. Po centru z levé strany se koníčkem z prostoru vzdálenější tyče prosadil Jahl, hlavičku poslal mimo dosah gólmana i obránců - 2:1.

* 84. Střelou z přibližně pětadvaceti metrů se prezentoval Rozehnal, Piták ji ale skokem vyrazil.


 

Pohledem trenérů

PETR NAVRÁTIL - TJ Sokol Klenovice na Hané:
„Uznávám, Čechovice byly lepší. Bylo to ale derby a žádné takové utkání nemá svého favorita. Šlo o pro nás poslední domácí vystoupení v sezoně, navíc nám měli předávat pohár, tak jsem klukům říkal, že duel musíme za každou cenu vyhrát. Hráči to splnili, i když jsme měli štěstí. Čechovice mě hodně překvapily hrou, měly i více šancí než my. Možná jsme byli už moc uspokojeni postupem, za celé jaro jsme ale neztratili ani bod a tým už má nárok na nějakou výchylku...(úsměv) Říkal jsem před sezónou, že bych byl spokojen s umístěním do pátého místa, ale nakonec se nám podařilo vystoupat na nejvyšší stupínek a postoupili jsme, což bylo v našich tajných snech. Dokud jsme ale nedostali pohár, tak jsem tomu nevěřil. Teď už ho máme v rukách! (smích) Jsem spokojen i s hrou a tím, že se nám téměř vyhýbala vážná zranění. Dnes chyběli dva hráči, Marek Liška už se uzdravil a jen pro pracovní vytíženost nehrál, Tomáš Přikryl je po operaci a zapojí se do přípravy.“

MILAN NEKUDA – TJ Sokol Čechovice:
„Po herní stránce to nebylo špatné, ale dostáváme hloupé góly... Vytváříme si šance, ale díky nezkušenosti a tomu, že naši hru nikdo nediriguje a hráči spolu nemluví, tak z toho pak pramení situace, z nichž inkasujeme. Dnes jsme si nezasloužili prohrát, to v žádném případě, ale bohužel hraje se na góly, ne na šance. Na kdyby se fotbal nehraje, ale mít jednoho zkušeného hráče, který by mužstvo vedl, tak jsme úplně někde jinde... To je právě rozdíl mezi kvalitou a kvantitou. Když vezmu Určice, ty to mají postavené na Skopalíkovi, pokud by tam nebyl, tak divizi hrát nebudou. Ale pan Makovec ho zaměstnal a vytvořil takové podmínky, že se kolem něj mohlo postavit mužstvo. Klenovický výběr znám velice dobře, ze zápasu jsem ale neměl žádný strach, protože my hrajeme velice dobře. Kdybychom zpočátku dali jeden dva góly, tak bychom vyhráli třeba 4:1. Čeho si cením je, že derby nebylo vyhrocené, ale hrál se fotbal. Byl to zajímavý zápas se spoustou šancí na obou stranách.“


 

DOKONALÝ POČIN

JAKUB POLÁK
(TJ SOKOL KLENOVICE NA HANÉ)

Bez hráče v zeleném dresu, žlutých trenýrkách i štulpnách a s bílými rukavicemi by domácí hráči nemohli pomýšlet na výhru. Dvaadvacetiletá brankářská jednička Klenovic dodávala výtečnými zákroky svým spoluhráčům dostatek jistoty a nebýt úspěšné Jahlovy hlavičky ze sedmdesáté minuty, vychytala by svou již devátou nulu. Mladý gólman se nejvíce blýskl skokem, při němž konečky prstů vytěsnil míč mířící těsně pod břevno, mimo to v první půli správně přečetl situaci a včasným výběhem téměř až na polovinu zmařil Jahlovu šanci, jistý byl při standardních situacích i rozehrávkách. Ještě jednou byl překonaný, ale zachránilo ho břevno, jinak si v duelech s čechovickými zakončovateli připisoval jednu výhru za druhou.


„Je to nezapomenutelný pocit,“ vznášel se klenovický kapitán TOMÁŠ ROZEHNAL

Jako první ze všech klenovických hráčů si po gratulaci od předsedy OFS Prostějov a člena výkonného výboru krajského svazu Milana Elfmarka sáhl na pohár Tomáš Rozehnal. Mladý kapitán tak již ve čtyřiadvaceti letech přivedl celý výběr k postupu a Klenovice na Hané si po úspěšném putování I.A třídou poprvé v historii vyzkouší krajský přebor.

* Přebíral jste pohár určený vítězi „B“ skupiny I.A třídy, jaký to je pocit?

„Je to krásný úspěch pro klub a pro kluky, kteří si to vybojovali. Prostě paráda!“

* Zažil jste už něco takového?

„Pro mě osobně je to první postup a je to fakt nádherné. Dá se říct, nezapomenutelný pocit, nevím, s čím bych to porovnal. Jsme rádi, že se to povedlo, povede se to možná jen jednou za život.“

* Co bylo základem pro postup?

„Řekl bych dobrá práce na trénincích a kvalitní přístup nás všech.“

* Jaká bude oslava?

„Velká a dlouhá (smích).“

* Co očekáváte od krajského přeboru?

„Budou tu derby s Kralicemi, Konicí, kousek máme i Troubky, Kojetín. Jsme zvědaví, jaké to v kraji bude a jak to zvládneme. Určice ještě více potrénujeme.“

* S domácím prostředím jste se rozloučili výhrou nad Čechovicemi. Jaký to pro vás byl zápas?

„Jednalo se o regionální derby, takže jsme rádi, že jsme ho takto zvládli. Sice závěr už byl hektický, ale jsme rádi, že jsme pana Nekudu porazili. Přejeme mu ale hodně úspěchů.“

* Byl to pro vás tedy specifický zápas, když soupeře vedl váš bývalý kouč?

„Ani ne. Před zápasem jsme se ale hecovali a řekli jsme mu, že tady dneska neuspěje. Takže s tím byl smířený už od začátku (úsměv).“

* Čím si vysvětlujete tolik gólovek soupeře?

„Už jsme se viděli v hospodě na oslavách, tak se to trochu vypustilo (úsměv).“

* Jak moc ovlivnilo zápas velké vedro?

„Bylo to ubíjející a hrálo se v něm těžko, máme ale hodně naběháno, takže jsme utkání zvládli celkem v pohodě. Kluci z Čechovic už dostávali křeče, nám ale síly nechyběly. Je vidět, že jsme letos mákli, a podařilo se vše, jak jsme chtěli. Na jaře jsme ještě neprohráli, takže i tato bilance je úspěchem.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...