Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

21 jesenecPo jedné sezoně strávené v okresních fotbalových soutěžích se blíží návrat týmu SK Jesenec zpět do krajské kopané. Nedávný účastník I.A třídy Olomouckého KFS se dokázal oklepat ze dvou po sobě jdoucích sestupů a v letošním ročníku se prezentuje nejhrozivějším útokem i nejpevnější obranou, což prokázal také v sobotním odpoledni, kdy si ve šlágru uplynulého víkendu poradil na domácím trávníku se čtvrtým celkem tabulky z Otinovse. Přitom právě hosté dokázali v úvodním vzájemném střetnutí Jesenec porazit a stali se tak jedním z jeho dvou podzimních přemožitelů... Odveta už ale překvapení nepřinesla a lídr tabulky se tak znovu přiblížil postupu. Jasno může být již tento víkend, a to za předpokladu, že Jesenec zvítězí v Horním Štěpánově a Olšany u Prostějova nevyhrají v Přemyslovicích.

Ještě před úvodním hvizdem sobotního utkání šestadvacátého kola se na trávník ve Dzbelu začaly snášet dešťové kapky a počasí se neumoudřilo ani po celých devadesát minut hry. Na zápas, jenž se hrál souběžně s hokejovým utkáním Česka s Dánskem, tak přišlo jen pár desítek nejvěrnějších fotbalových příznivců. Kvůli nepříznivému počasí pak oddíl musel zrušit i taneční zábavu, kterou plánoval na večer po fotbalovém duelu.
V nejhorší pozici se při hustém a neustávajícím dešti ocitli gólmani, hráči obou celků je jen čas od času donutili k zákroku a částečnému zahřátí. Jako první musel zasahovat otinoveský Lukáš Piňos, k němuž si to z levé strany namířil Petr Tichý, ofenzivní hráč domácích ale pronikl až tak hluboko do vápna, že už mu nezbyl prostor na pořádné zakončení.
I hosté o sobě dali vědět, když hned v prvních deseti minutách si připsali jeden roh a tři střely mimo branku. Nebezpeční byli především ze vzduchu, jak ale prokázal Tomáš Doležel, zahrozit dokázali i střelou zpoza šestnáctky. Do nadějné pozice se ve dvanácté minutě dostal i Martin Krejčí, ze zhruba osmnácti metrů ale vystřelil nad
a spoluhráči mu pak chvíli vyčítali, že ještě neposunul míč vedle sebe do volného prostoru.
V tomto čase už ale musel Josef Sekanina starší sáhnout ke svému jedinému zásahu do sestavy. Otinoves totiž přijela jen s jedním náhradníkem a co čert nechtěl po pár minutách musel pro zranění odstoupit Tomáš Přikryl. Hostující lavička byla navíc ochuzena i o hlavního kouče Tomáše Hrdloviče, jenž v téže době vedl vedoucí tým „A“ skupiny I.A třídy Štíty k výhře nad Moravským Berounem a pojištěním první pozice v tamější tabulce.
Ani na jesenecké střídačce se netísnila početná skupina hráčů. Ladislavu Tichému, jenž šel do hry čtvrt hodiny před koncem dělali kromě realizačního týmu společnost jen zranění Martin a Karel Laštůvkové. Hlavní trenér Petr Tichý starší totiž nemohl počítat ani s Erikem Tylem a Martinem Klicperou, kteří jsou taktéž na marodce.
S přibývajícími minutami byla patrná mírná převaha Jesence, jenž se i na kluzkém terénu snažil o kombinaci a preferoval hru po zemi. Zahrozit pak dokázal i ze standardních situací, jak doložil „přímák“ z poloviny hřiště, po němž Burgetovi chyběl u delší tyče jen krůček, po jedné z hlaviček musela zasáhnout hostující obrana a odvrátit do bezpečí míč mířící za čáru.
Stav se tak podle očekávání měnil zásluhou Jesence, když centr z pravé strany našel hlavu Jiřího Tichého a gólmanem nezpacifikovaný míč následně doklepl do sítě Zajíček. Tato branka domácí povzbudila a přes narůstající počet ztrát na obou stranách dále hrozili. Přímý kop přes zeď vyrazil gólman na roh, po centru z pravé strany si Pavlínský dal téměř vlastní gól, když odvracel míč kousek nad břevno. Krátce před přestávkou se za vápnem uvolnil Jiří Tichý, vyslal ale jen slabou a neumístěnou střelu. Naopak srovnat ještě před odchodem do tepla tak mohli hosté, když Továrek zastavil protihráče těsně před šestnáctkou jen za cenu faulu se žlutou kartou. Na střelu přes zeď si ale Kýr počíhal a s mírnými obtížemi ji ukryl pod sebe a nepřipustil dorážku.
Okamžitě po návratu zpět na trávník se domácí dostali k rohovému kopu, jenž Piňos s přehledem vyboxoval do bezpečí, neujala se ani Burianova standardka o chvíli později. K rozehrávce od rohového praporku se tak dostali i Otinovští, kteří se následně hlasitě dožadovali pokutového kopu kvůli nastřelení ruky domácího kapitána. Rozhodčí je ale nevyslyšel...
S přibývajícími minutami už se do šancí dostávali prakticky pouze domácí hráči a začala přehlídka toho, co vše lze neproměnit. Horákovo prosmýknutí se na levé straně a střela na první tyč do této kategorie ještě nepatří, brejk dva na jednoho a vybídnutí Luboše Burgeta už ale ano. Levý záložník Jesence to udělal dobře, když v náběhu úspěšně technickým pokusem obstřelil brankáře, jenže o fous minul z opačné strany i tyčku. Jiří Tichý poté uličkou vyslal do šance Petra Tichého, jenž byl zleva sám před gólmanem, jeho střela taktéž na zadní tyč se ale točila od brány.
Jesenci se nadále dařilo tlačit do vápna a k jednomu z míčů se málem dostal i na správném místě stojící Jiří Tichý, zastoupil ho Petr Tichý, jenž z plného běhu těsně minul. Hosty pak ještě oslabil kapitán Jan Doseděl, jenž neudržel nervy a udeřil protihráče, za což nemohlo následovat nic jiného než červená karta! Přesilovku mohli domácí velice rychle využít. Z pravé strany táhl přečíslení dva na jednoho Jiří Tichý, rozhodl se ještě přihrávat na střídajícího Ladislava Tichého a ten vypálil mimo dosah brankáře. Do cesty se ale postavila levá Piňosova tyč.
V zoufalé snaze o vyrovnání se na rohový kop v poslední minutě vydal i gólman, domácí se ale ubránili a pak svedli velký sprint o odražený míč, hostující obránci k němu měli o kousek blíže. Druhé branky se Jesenečtí ale přece jen ještě dočkali. Opět zprava šel sám na gólmana Jiří Tichý, znovu ale zvolil přihrávku. Zdálo se, že akce je tím ohřbena, domácím se ale podařilo zahrozit i z levé strany a následně se na hranici malého vápna dostal k míči znovu Jiří Tichý. Nezpanikařil, otočil se k bráně zády a pokryl si míč, do skluzu jdoucí brankář ho tak zezadu poslal k zemi, načež o penaltě se nedalo diskutovat. Na bílý puntík si míč postavil Petr Tichý a s naprostým klidem proměnil. Ihned poté totiž rozhodčí utkání ukončil.
Dalším soupeřem Jesence bude tuto neděli 25. května od 16.30 hodin domácí Horní Štěpánov, Otinoves ve stejném čase přivítá Vrahovice.

SK JESENEC - TJ OTINOVES 2:0 (1:0).
Branky: 22. Zajíček, 90. P.Tichý ml.. Diváků: 30.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...