Dobré dopoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 slagr_hana_pivinFOTOGALERIE V posledním kole 1.B třídy sk.A Olomouckého KFS nastoupili Hanáci za obrovského vedra proti mužstvu Sokola Pivín. Hosté už unikli ze sestupových vod, naproti tomu domácí měli postup do 1.A třídy jistý již od minulého kola. Přesto se hrál fotbal nahoru dolů, všichni hráči si ho ještě chtěli naposledy užít. Domácím se tak povedla rozlučka s výbornou sezónou a po zaslouženém vítězství se mohli radovat z poháru pro vítěze.

I. B TŘÍDA, SKUPINA „A“ – 26. kolo

TJ Haná Prostějov - Sokol Pivín 4:1 (2:0)

Branky:  31.,37. a 67.Strouhal, 52.Popelka - 47.Tydlačka
Rozhodčí: Pospíšil K. -  Baďura, Zavřel.  
ŽK: Chum - Fialka, Přikryl
Diváků: 50
Střely na branku: 8:5
Střely mimo branku: 4:2
Rohy:  3:1

Na první vážnější šanci si musela hrstka přihlížejících fandů počkat až do 12. minuty, kdy se pivínský Fialka dostal ke střele, té však chyběly decimetry. To domácí o čtyři minuty později byly k dosažení branky blíže. Varga odcentroval z levé strany míč, střelu Mlčouška vyrazil gólman před Strouhala, ale ten skluzem nedopravil míč za Dostálova záda. Brejk hostujícího Fialky ve 21.minutě skončil v rukavicích gólmana Pastyříka. Po půlhodině hry se domácí konečně dočkali. Po závaru v obraně hostí, kdy Šindler trefil jen břevno, se míč odrazil před Strouhala, který se již podruhé nemýlil a střelou pod „víko“ nedal Dostálovi šanci – 1:0.

Ve 37.minutě se opět měnilo skóre. Na Mlčouškův nákop si za obranu naběhl rychlonohý Popelka, který unikl obraně a běžel sám na vyběhnuvšího gólmana. Poslal však ještě přihrávku nabíhajícímu Strouhalovi a ten nikým neatakován pohodlně skóroval do odkryté branky – 2:0. Také hosté měli velkou šanci v závěru poločasu, kdy šel Martin Sedlák sám na brankáře Pastyříka, ale ten se mu odvážně vrhnul pod nohy a šanci „ Turků svým nejlepším zákrokem v utkání pivínskému útočníkovi zmařil.

V poločase proběhla na hřišti malá oslava, na níž fotbalisté a funkcionáři Hané Prostějov poděkovali pánům Ladislavu Langrovi a Ladislavu Hašákovi za jejich celoživotní fotbalovou a funkcionářskou činnost. Předali jim malé dárky a popřáli jim do dalších let hodně zdraví a osobní pohody.

Hned po zahájení druhého poločasu měli hosté šanci na kontaktní branku, ale střela z velké dálky, vyslaná Martinem Sedlákem, orazítkovala pouze břevno Pastyříkovy branky. O minutu později však byli hosté úspěšnější. Tydlačka prošel domácí obranou a nadvakrát vstřelil kontaktní gól. - 2:1. Turecká naděje však trvala pouze pět minut. Přišel dlouhý Kolářův centr téměř od rohového praporku, Dostál jej podběhl a míč přistál na noze Popelky, který zblízka poslal Hanáky opět do dvoubrankového vedení. V 57.minutě opět zazvonilo břevno Pastyříkovy branky po Novákově střele, nikdo z pivínských hráčů však na dorážku zareagovat nedokázal.

Za dalších deset minut už to bylo 4:1 pro Hanáky. Krupička poslal svou přihrávkou do úniku Strouhala a ten zkompletoval svůj hattrick. Potvrdil tak svou jarní střeleckou formu. Ještě v 70.minutě mohl zvýšit domácí Mlčoušek, ale jeho trestňák Dostál robinzonádou chytil. Stejně tak v 78.minutě protáhl Vrba svojí střelou domácího Pastyříka. Poslední šanci v zápase neproměnil domácí Krupička, když poslal míč po centru Koláře těsně nad Dostálovu branku.

Po zápase předali zástupci KFS Olomouc a OFS Prostějov, pánové Zdeněk Macharáček a František Mikulka, kapitánovi Hanáků Jiřímu Zbožínkovi pohár za vítězství v 1.B třídě sk.A Olomouckého KFS a popřáli všem hodně zdaru do nadcházejícího ročníku v 1.A třídě. Poté již mohly na hřišti propuknout oslavy postupu, samozřejmostí bylo šampaňské, nechyběla trika s význačným potiskem – „Hanácké válec.”

Hlasy Trenérů:

Daniel Kolář - TJ Haná Prostějov :
„Dnes není třeba velkého komentáře. Pohodový zápas ve kterém jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že to kluci odjezdili a nezklamali diváky i v utkání, ve kterém oběma týmům už o nic nešlo.”
Jaroslav Svozil - Sokol Pivín:
Dnes to byl téměř přátelský zápas, ve kterém byla Haná fotbalovější. Soutěž jsme si s předstihem zachránili. I to se pravděpodobně projevilo na našem dnešním výkonu, ve kterém se již nehrálo o důležité body.




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...