Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

36 fotbal plumlov nezamyslice 24FOTOGALERIE Fotbalisté Nezamyslic neprožívají úspěšný vstup do nové fotbalové sezony. V úvodních pěti duelech bodovali pouze jednou, když doma zdolali Býškovice 3:1, ve zbývajících čtyřech duelech vstřelili celkem pouze tři branky. A právě na slabost v zakončení doplatili i v Plumlově, jenž si šanci na druhou podzimní výhru nenechal vzít. V duelu se čtyřmi desítkami střeleckých pokusů dlouho kráčeli k vítězství s čistým kontem, v závěru se ale přece jen strachovali, aby se nemuseli o body dělit.

Hosté vstoupili do utkání lépe, nutili soupeře ke komplikovaným rozehrávkám i chybám a při silnějším útoku se mohli hned zkraje radovat z vedení. To když si to Mariánek vzal středem hřiště vstříc soupeřově bráně. Jenže místo důrazného zakončení či přesné finální nahrávky poslal míč jen slabě z úhlu do gólmanových rukavic. Domácí kontrovali nebezpečným přímákem z levé strany na zadní tyč a gólovou dorážkou, kterou odvrátila nezamyslická obrana.

Vedoucí branka na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. Na správném místě, tedy poblíž malého vápna, se pohyboval Adam Hladký a vytáhlý domácí útočník nasměroval dvou dorážku přesně do míst, kam nedosáhl gólman ani obránci – 1:0. O bleskové vyrovnání se mohl postarat Kratochvíl, jemuž však Simandl úspěšně zmenšil střelecký úhel a z těsné blízkosti ho vychytal. Netrvalo to dlouho a přišel nadýchaný centr do vápna, Jiří Přidal ale poslal míč hlavou nad.

I na druhé straně se ale děly zajímavé věci. Například Kiška poslal z levé strany bombu na první tyč a gólman ji jen s námahou vytáhl na roh, o chvíli později sebral Matoušek na poslední chvíli míč z hlav domácích útočníků. Problémy hostů se správným zamířením dokumentoval i Hájek, když v dobré pozici vystřelil vysoko nad. Poté vyslal přesným křižným pasem Mariánek na zteč Musila, ten však nevystřelil a pouze získal roh. Těsně před pauzou pak ještě mohl srovnat Jiří Přidal, ale na zadní tyči netrefil v obtížné pozici míč ideálně a domácí brankář nemusel zasahovat.

Brzy po přestávce se tak Plumlov dostal do dvoubrankového vedení. Zaváhání Matouška při odkopu ještě domácí nepotrestali, ale Hladkého únik po levé straně už znamenal přesnou střelu a změnu skóre na 2:0. O třetí branku se mohl zasloužit Ježek, ale skluzem poslal centr z levé strany těsně vedle.

Šance se nabízely i hostům, ale ti s nimi nakládali mizerně. Hned několikrát se dostali do přečíslení, ale místo ohrožení brány z toho bylo pouze odevzdání míče formou zkažené přihrávky. Domácí tak opět trestali, tentokráte se přesnou střelou z hranice šestnáctky prezentoval nejstarší hráč na trávníku Jaroslav Křupka.

Rozhodnuto ale zdaleka nebylo. Brejky se sice Nezamyslicím stále nedařily, ale po signálu z rohu střílel Jiří Přidal jen kousek nad, těsně vedle tyče zacílil i Musil. Zkompletování hattricku měl na noze Hladký, ale nejprve při úniku a kličce gólmanovi po kontaktu s ním upadl, aniž by se pískalo, poté Bureš z nenápadné střely orazítkoval břevno.

A dočkali se tak přece jen i hosté. U rohového praporku převzal míč Jiří Přidal, vsadil na vlastní síly a proklestil si cestu až do vápna, odtud vypálil přesně na zadní tyč a bylo to 3:1. O velké drama se mohl vzápětí postarat stejný hráč, jeho hlavičce se ale postavilo do cesty břevno. Jenže na opačné straně Hladký v čisté gólovce přestřelil, Gryglák hlavičkoval těsně vedle a Ovčáček po zemi pouze trefil tyčku, takže Nezamysličtí stále zůstávali ve hře. Dokázali domácí zatlačit a vytvářeli si závary ve vápně, jenže Martin Přikryl vypálil prudce nad a Musil po úspěšném zpracování vystřelil mimo.

Plumlovští se po Vrchoslavicích a Nezamyslicích budou připravovat na třetí derby v řadě, když v neděli od čtyř jedou do Mostkovic, Nezamysličtí se přesně o den dříve střetnou s Brodkem u Přerova a pokusí se prolomit sérii tří porážek v řadě.

Důležité okamžiky:

* 12. PŘESNÁ RÁNA. Adam Hladký se dostal k odraženému míči a zpoza malého vápna ho uklidil do brány – 1:0.
* 17. Vyrovnání měl na noze Kratochvíl, z bezprostřední blízkosti ale Simandla nepropálil.
* 50. ÚSPĚŠNÝ ÚNIK. Hostujícího obránci marně stíhali Hladkého a domácí útočník dosáhl po úspěšném úniku druhé branky – 2:0.
* 67. Po nezamyslickém tlaku v útočném vápně propadl míč k Musilovi, jeho gólovou střelu, která by znamenala snížení na 2:1, ale na poslední chvíli odvrátil obránce.
* 68. VYMETENÝ RŮŽEK. Trefou do spodního rohu brány se prezentoval Jaroslav Křupka, proti jeho střely z hranice šestnáctky se Matoušek marně natahoval – 3:0.
* 77. Střídající Radek Bureš „polechtal“ míč na pravé straně a ten dolétl až na břevno nezamyslické brány.
* 79. INDIVIDUÁLNÍ AKCE. Slalom přes několik domácích hráčů zakončil Jiří Přidal povedenou střelou na zadní tyč – 3:1.
* 81. Hosté se mohli dotáhnout na jedinou branku, hlavičku Jiřího Přidala však zastavilo břevno.
* 83. Hladký dostal pas za obranu až do vápna, sám před gólmanem ale v jasné pozici přestřelil.
* 86. Definitivní uklidnění mohl Plumlovu zajistit Ovčáček, po zemi ale pouze nastřelil Matouškovu pravou tyč.

Pohledem trenérů

PETR KIŠKA – TJ Sokol Plumlov:
„Spokojenost s výsledkem i s hrou. Výhrad je sice spousta, víme ale kde nás tlačí bota a že nebude hned vše dobré. Byly tam dobré věci a na těch špatných se pracuje. Jsme hodně zbrklí, když máme balon, hodně rychle ho odevzdáváme soupeři, to nás pak stojí síly. Ve druhé půli jsme to trochu zlepšili, to možná rozhodlo o výsledku. Za stavu 3:0 ale došlo k uspokojení, už jsme si to říkali v kabině. Sice jsme vyhráli, ale mohli jsme to v posledních deseti minutách ztratit. Kdyby to skončilo 3:3, seděli bychom tam v úplně jiné náladě. Nezamyslice možná měly střely, náš gólman ale neměl těžkou práci, protože netrefovali bránu a pálili z nepřipravených pozic, něco zahodili vlastní nemohoucností. Chválím celé mužstvo za bojovnost, chtěl bych ale vyzdvihnout zejména Jardu Křupku, Adama Hladkého a Davida Grygláka. Čeká nás derby o vypuštěnou přehradu, bude to speciální zápas. Musíme hrát bojovně a snad se k nám štěstí přikloní.“

DRAHOMÍR CRHAN – TJ Haná Nezamyslice:
„Naučili jsme hrát Plumlov fotbal. První půlku byl strašně špatný, my jsme ale z našeho tlaku ničeho nedosáhli a dostali 'haluzového' góla po chybě beka. Ve druhé půli uděláme dvě chyby v obraně, je to 3:0 a de facto po zápase. Pak teprve začal hrát Plumlov fotbal. Nemáme hlad jít do vápna ani tu drzost, to je velká chyba. Fotbal jsme nehráli špatný, ale když nedáte gól, nemůžete vyhrát. Chybí nám útočník, který by vzal odpovědnost na sebe. Naši útočníci jsou celkově docela statičtí, i když ve druhé půli jsem vytáhl Martina Přikryla, to je kluk, který má rychlost a je schopen utéci, ale on nedostane jediný balon a tlačíme vše prostředkem. Nasadil jsem sice tři kluky z béčka a nedalo se čekat, že hra bude skvělá, přesto jsme nebyli horším mančaftem a oni nás potrestali za každou chybičku a my z našeho tlaku nevytěžíme vůbec nic. O poločase jsem počítal, že to ještě otočíme, ale dopadlo to takto. I přesto jsme šance měli, nastřelili jsme břevno.“

DOKONALÝ POČIN - JIŘÍ PŘIDAL (TJ HANÁ NEZAMYSLICE)

Hostující hráči sice dosáhli pouze jediné branky, ale stálo to za to. Sedmadvacetiletý záložník ustál faul a při ponechané výhodě prošel po nakrátko zahraném rohu přes čtveřici hráčů, z hranice malého vápna pak poslal míč přesně ke vzdálenější tyči, že domácí gólman neměl šanci zasáhnout. Středopolař Nezamyslic s číslem šest se mohl v závěru postarat o velké drama, ale po centru z levé strany hlavičkoval pouze do břevna, již v první půli hlavičkoval jednou kousek nad, po dalším centru dobře netrefil na zadní tyči míč a brankář opět nemusel zasahovat. Plně tak dokumentoval hlavní problém hostí – zamířit mezi tři tyče.

I.B TŘÍDA, SKUPINA „A“ – 5. kolo:
TJ SOKOL PLUMLOV – TJ HANÁ NEZAMYSLICE 3:1 (1:0)

Branky: 12. a 50. Hladký, 68. Křupka – 79. J. Přidal
Rozhodčí: Odstrčil – Menšík, Petrů
Žluté karty: 39. Gryglák, 71. Krychtálek, 86. Kutný (všichni Plumlov)
Střely na branku: 10:8
Střely mimo branku: 6:15
Rohové kopy: 2:7
Diváků: 80

TJ Sokol Plumlov: Simandl - Kutný, Ševcůj, Ullmann, J. Kiška - Kvapil (62. Bureš), Gryglák, Daněček (82. Ovčáček), Křupka - Hladký, Ježek (60. Krychtálek). Trenéři: PAVEL VORÁČ a PETR KIŠKA.

TJ Haná Nezamyslice: Matoušek - Hájek, Letocha, V. Fialka, T. Přidal - M. Přikryl, Mariánek, J. Přidal, Musil - Kratochvíl (56. Kiriljuk), Frgál. Trenér: DRAHOMÍR CRHAN.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...