Dobrý podvečer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 drzovice otinoves 16FOTOGALERIE Mělo to říz. Duel Držovic s Otinovsí sice i vinou silného větru a chladnějšího počasí v první půli fotbalovostí nenadchl, po přestávce se ale i úroveň hry zvedla a zejména utkání nechyběly zajímavé situace, spousta branek, penaltové fauly ani červená karta. Domácí si dokázali počkat na hrubky hostí, trpělivě navyšovali svůj náskok, neohrozily je ani zdravotní potíže svého gólmana, jenž nemohl jít do zákroků naplno a již potřetí v sezoně nastříleli minimálně pět branek. Devatenácti přesnými zásahy se nemůže pyšnit žádné jiné mužstvo okresního přeboru, předčilo to i do té doby nejlepší otinoveskou ofenzivu.

Otinovsi chyběl do té doby nejlepší střelec soutěže Marcel Lofítek a na nebezpečnosti z jejích řad to bylo patrné. To Držovicím vyšel hned úvod, již na startu druhé čtvrthodiny to bylo 2:0. Nejprve se po rohovém kopu a přesné střele z hranice šestnáctky prosadil Pavlát, poté přečíslení a přesnou nahrávku z pravé strany zužitkoval Preisler, jenž na malém vápně sám před gólmanem nezaváhal a z první poslal míč do brány.

Domácí si udržovali převahu, méně chybovali a naopak sami po každém zaváhání soupeře hrozili. Začali se jim dařit i kombinace po zemi, jediný problém nastal při finální nahrávce. To hosté zahrozili prakticky jen ze standardek, nejblíže snížení byl po nadýchaném centru a hlavičce Doseděl, mířil ale pouze do brankářových rukavic.

Ještě jedna akce se Otinoveským celkem podařila, to když Blekta vystřelil ze zhruba osmnácti metrů, ale zacílil jen do boční sítě a těsně minul bližší šibenici. Domácí kontrovali celou řadou nebezpečných akcí. Z levé strany se k bráně probíjel Preisler, ale již dvaapadesátiletý Ladislav Zukal ho do zakončení nepustil, po klukovině a faulu ve velkém čtverci, když míč už byl výrazně dál, se ale Rolnému z penalty přece jen podařilo zvýšit na 3:0. Čtvrtou branku měl na kopačce po individuální akci Davida Šatného, jenž prošel až na hranici vápna, Martin Hausknecht. Gólman hostí ale stihl včas vyběhnout a zmenšit střelecký úhel, takže domácí záložník nepřekonal.

Snížení na 1:3 se tak dočkali nečekaně hosté. Ryšánek posunul po zemi na Zapletala a mladý útočník věděl, kam vystřelit, aby brankář nestihl zasáhnout.

Gól do šatny sliboval drama, nakonec se ale nehledala odpověď na otázku, kdo si odnese body, ale o kolik branek to skončí. Hostující obrana se hned po pár minutách dopustila velkého kiksu, Preisler se lacino dostal k míči a uháněl na bránu. Při kličce ho srazil gólman k zemi a nenásledovalo nic jiného než pokutový kop a červená karta. Do brány se tak z útoku přesunul Petr Zapletal, proti penaltě ale neměl šanci – 4:1. Uběhlo jen pár desítek sekund, hostující defenziva znovu propadla a Preisler neměl z pomezí šestnáctky potíž nikým neatakován zamířit k tyčce – 5:1.

Hosté se ještě jednou dokázali přiblížit, to když jim vyšla akce na levé straně a ostrým míč napříč malým vápnem vyrazil Pluhařík jen do spoluhráče, od něhož doputoval za čáru – 5:2.

Závěrečná půlhodina přinesla radost již pouze domácím. Preisler se z pravé strany trefil přesně na zadní tyč a krátce před střídáním tak zkompletoval svůj hattrick, ještě než se tak stalo, stihl navíc posunout míč na volného Zahradníčka, jenž pouhé tři minuty po příchodu na hřiště uzavřel výsledek na 7:2. Držovičtí se sice i dál hrnuli do útoku, naráželi ale na nepřekonatelného brankáře. Zapletal si s jistotou uměl poradit s vysokými míči do vápna, vychytal rovněž sólový nájezd Zahradníčka i další střely a dorážky z bezprostřední blízkosti i větší dálky.

Obě mužstva před sebou v tomto týdnu mají hned dvě střetnutí. Držovice ve středu od čtyř hostí Určice „B“ a Otinoves ve stejný čas čechovické „béčko“, v neděli odpoledne pak Držovičtí zamíří do Horního Štěpánova a Otinovští přesně o den dříve přivítají Otaslavice.

Důležité okamžiky:

* 8. ZUŽITKOVANÝ ROH. Po přiťuknutí proti noze se Pavlát nerozpakoval a poslal míč z hranice šestnáctky do brány – 1:0.
* 16. SMRTÍCÍ BREJK. Brejk a přesnou přihrávku z pravé strany zakončil z malého vápna po zemi Preisler – 2:0.
* 37. ZBYTEČNÁ PENALTA. Po zákroku na Jaroslava Rolného proměnil nabídnutý pokutový kop právě faulovaný hráč – 3:0.
* 44. GÓL DO ŠATNY. Ryšánek přihrál po zemi Zapletalovi, který z pravé strany zamířil přesně na první tyč a brankář se jen koukal – 3:1.
* 52. + 54. ROZHODNUTO. Obrovskou chybu obránce využil Preisler, kterého vzápětí stáhl k zemi Piňos a následovala červená karta i druhá penalta, s níž si opět poradil Rolný – 4:1.
* 57. RUKAVIČKA. Po další jednoduché ztrátě hostující obrany se ke střele dostal Preisler a z hranice vápna trefil dolní růžek – 5:1.
* 60. VLASTŇÁK. Přízemní centr z levé strany napříč malým vápnem vyrazil gólman jen do svého beka a míč doskákal za brankovou čáru – 5:2.
* 61. PŘESNĚ NA ZADNÍ. Z pravé strany kousek za velkým vápnem vypálil Preisler a střelou na vzdálenější tyč dokonal hattrick – 6:2.
* 68. TO NEŠLO NEDÁT. Preisler v situaci dva na gólmana přihrál střídajícímu Zahradníčkovi, jenž před odkrytou bránou nezaváhal – 7:2.
* 82. Sám na náhradního gólmana Zapletala pospíchal Zahradníček, otinoveský útočník ho ale vychytal.

zaznamenal Jiří Možný

Pohledem trenérů

MAREK VALENTA – TJ Sokol Držovice:
„Hodnotím to kladně, začalo se nám dařit. Dosud jsme nedávali góly. Nehrajeme sice na skóre, ale abychom vyhrávali, když ovšem branky padají, je to krásné a lidé jsou spokojeni. Vyhráli jsme dobrou hrou a precizní obranou, stále tam jsou ale určité věci, které lze zlepšit. Hlavně proměňování šancí, protože těch bylo stále dvakrát tolik a měli jsme dát o tři čtyři branky víc. Vypracujeme si hodně šancí, ale dáváme málo gólů. S tím máme problém. Minule jsme se pohybovali v dolní polovině tabulky, letos bychom chtěli hrát střed. Necpeme se nikam dopředu, nechceme vyhrát tuto soutěž. Ale v klidu si zahrát a jednou vyhrát, jednou prohrát.“

TOMÁŠ HRDLOVIČ – TJ Otinoves:
„Prohráli jsme zaslouženě, ve Smržicích to byla velká smůla, nezkušenost. Dneska neschopnost. Pozitivního nebylo vůbec nic. Vyhořela mi celá obrana, je to pak jednoduché pro domácí mužstvo, když se moji hráči kopou za uši. Hráči neplnili pokyny, co jsem jim před zápasem řekl, a dopadlo to takto. Můžu jen popřát Držovicím. Hned v první půli jsme inkasovali čtyři branky a vždy takové, že jsme měli špatně pokryté hráče. Musíme to hodit na hlavu a jet dál. Hráči vědí, co udělali za chyby, to se nemůže opakovat. Máme plus tři body, to je podstatné, hlavní je, abychom nespadli. Chyběli nám tři hráči ze základu, třeba nejlepší střelec okresního přeboru Lofítek, nebudeme se ale vymlouvat.“

DOKONALÝ POČIN - JAROSLAV ROLNÝ (TJ SOKOL DRŽOVICE)

I v jednačtyřiceti letech nezapomněl Jaroslav Rolný střílet branky. Domácí kapitán strávil na hřišti zhruba hodinu hry a svými proměněnými pokutovými kopy dodal mužstvu dostatečný klid. Právě nevyužitím těchto situací prohráli Držovičtí na jaře s 1.SK Prostějov „B“, tentokrát se ale o body připravit nenechali. Za stavu 2:0 to byl právě útočník s číslem 3, koho hosté faulovali, a následná penalta byla zakončena mimo dosah gólmana. Po snížení Otinovsi těsně před přestávkou pak využil i druhou nabídku a z bílého puntíku překonal po Lukáši Piňosovi i jeho vynuceného náhradníka Petra Zapletala.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...