Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 fotbal nezamyslice vrchoslavice 09FOTOGALERIE Popáté za sebou dokázali fotbalisté Nezamyslic na domácím trávníku bodovat. Proti Vrchoslavicím jim k tomu pomohl znamenitý úvod a dva góly ze tří střel na bránu stejně jako úzká základna soupeře. Vždyť hosté dorazili jen se třinácti hráči, obě střídání museli využít ještě do poločasu, další dva zranění museli protrpět zbytek duelu na trávníku a odevzdaně působila i zbylá devítka fotbalistů. Snad jen s výjimkou gólmana, jemuž sice jednou pomohlo břevno, před dalšími brankami ale hned několikrát zachránil.

V derby mezi Nezamyslicemi a Vrchoslavicemi padá spousta branek a platilo to i tentokrát. Jen pro připomenutí, v sezoně 2011/12 vyhráli nejprve Nezamysličtí venku 4:3, ale doma prohráli 1:5, letos na podzim pak Vrchoslavičtí doma kralovali po výsledku 4:1. A vítěz dokázal vsítit alespoň čtyři branky i tentokrát, stav 0:0 vydržel jen po třetí minuty. Martinu Přikrylovi ve skórování po rohu z pravé strany a nebezpečné hlavičce ještě zabránil úspěšný zákrok Jurčíka, na Oulehlovu střelu jen o několik desítek sekund později ale ani on neměl.

Za neustávajícího vedra se oba týmy spoléhaly zejména na kombinační hru, k vidění tak byla spousta pohledných narážeček, přihrávek do nohy i rychlých vybídnutí do běhu. Tento styl hry svědčil zejména domácím, kteří měli až na pár výpadků hru po celou dobu pod kontrolou. Nic na tom nezměnila ani houkající siréna a průjezd hasičů, což v šestnácté minutě dokumentoval zakončující Martin Přikryl. Míč sice nedostal na levé straně zcela volný a hlásící se Marek Pavelka, ale po nezdařile sehraném vystavení mimo hru mohl pálit domácí útočník s číslem 10, jenž vypálil z deseti metrů k levé tyči, zatímco gólman si vybral opačnou stranu – 2:0.

Aby toho pro hosty nebylo málo, začaly i problémy se zdravotním stavem. Po sprintu k pravé postranní čáře si poranil zadní stehenní sval Michal Fousek a musel vystřídat, jen sedm minut na to nepomohlo ani ošetření Zdeňku Spillerovi. Na počátku druhé půle k nim přibyli i Aleš Polášek s Martinem Lacinou, kteří se jen ztěžka pohybovali, ale neměl je kdo zastoupit.

Domácí toho dokázali využít. Nejprve Matoušek zastavil střelu pod břevno z levé strany, poté se několikrát předvedli jeho spoluhráči v ofenzivě. Martin Přikryl vybojoval u půlící čáry na pravé straně míč, namířil si to mezi dva protihráče do vápna a od koncové čáry našel centrem Vladimíra Fialku. Do střely se mu ale postavil jeden z bránících fotbalistů. Se střelou z dálky k tyči si Jurčík poradil, nepřišel si na něj ani Oulehla pokusem z ostrého úhlu. Tato akce začala u levého beka Jiřího Přikryla, jenž při vyvezení míče zvedl hlavu a přenesl míč na opačnou stranu hřiště přesně do běhu.

Oulehlova skákavá střela z dálky proletěla kousek vedle brány, spolupráce Návrata s Musilem vedla jen ke střele po zemi vedle obránce i první tyče, pokusu Jiřího Přidala z pětadvaceti metrů chyběla razance i lepší umístění. Vrchoslavice se v těchto momentech zmohly jen na několik centrů a jednu opravdu nebezpečnou akci. To když se hosté prokombinovali středem až do šestnáctky, ale Lacina tváří v tvář gólmanovi přestřelil.

Na počátku druhé půle nejprve Jiří Přidal těsně nedoklouzal na přízemní centr z pravé strany, poté byli brance velice blízko i hosté. Souboj Holuba s bránícím hráčem vedl k svíci padající těsně před brankou, kterou domácí brankář na samé hranici čáry složitě vyrazil a poté u své levé tyče i zachytil. Zčistajasna chybělo jen několik centimetrů.

S postupem času působili hosté stále odevzdanějším dojmem a jejich hra připomínala zataženou házenkářskou obranu 0-6. Domácí se tak velice snadno dostávali ke střelám ze střední vzdálenosti i nebezpečným centrům ze stran. Na vysoký míč z levé strany sice Martin Přikryl ve skoku u vzdálenější tyče dosáhl, ale do brány ho již neumístil, Návratova rána z otočky si to namířila vedle.

Uspěl až Jiří Přidal. Hosté propadli uprostřed obrany, střední záložník dostal přihrávku po zemi a podél gólmana poslal míč na vzdálenější tyč – 3:0. Jen o dvě minuty později mohli domácí přidat další branku, ale závar hosté přežili. Čtvrté branky nedocílil ani Pavelka, jenž poslal balon zpoza šestnáctky do břevna, podobně se vedlo i hlavou dorážejícímu Dokoupilovi. Gólu se tak po přesném centru z levé strany dočkal až Tomáš Přidal, který si úspěšně naběhl na druhou tyč. Jeho první pokus gólman ještě vyrazil před sebe, dorážku sedmadvacetiletý hráč napálil pod břevno – 4:0.

Při pohledu na tabulku to znamená, že Nezamyslice budou doma v dohrávaném 15. kole útočit proti Býškovicím na končenou šestou pozici, Vrchoslavice budou taktéž v sobotu odpoledne zápolit o výsledné druhé místo na trávníku Kostelce.

I.B TŘÍDA, SKUPINA „A“ – 26. kolo:
TJ HANÁ NEZAMYSLICE – TJ SOKOL VRCHOSLAVICE 1946 4:0 (2:0)

Branky: 3. Oulehla, 16. M. Přikryl, 62. J. Přidal, 78. T. Přidal
Rozhodčí: P. Antoníček – I. Antoníček, Zika
Bez žlutých karet
Střely na branku: 11:4
Střely mimo branku: 11:2
Rohové kopy: 4:2
Diváků: 80

Sestava Nezamyslic: Matoušek – T. Přidal, Pavelka, Mariánek, J. Přikryl (62. R. Fialka) – Oulehla, Návrat, J. Přidal, V Fialka – M. Přikryl (60. Moravec), Musil (62. Dokoupil). Trenér: DRAHOMÍR CRHAN.

Sestava Vrchoslavic: Jurčík – Olšanský (30. Novák), Zdražil, Zatloukal, Spiller – M. Fousek (22. Coufalík), Trávníček, Polášek, P. Horák ml. – Lacina, Holub. Trenér: ROMAN ŠMÍD.

Důležité okamžiky:

* 2. Po rohu z pravé strany hlavičkoval pod břevno Martin Přikryl, gólman ale vytáhl míč nad bránu.
* 3. RYCHLÝ GÓL. Kamil Oulehla nic nevymýšlel a z pravé strany poslal míč až do sítě – 1:0.
* 16. PAST NESKLAPLA. Po centru z pravé strany a přiťuknutí Martin Přikryl sám před Jurčíkem nezaváhal a skóroval – 2:0.
* 26. Martin Přikryl vypíchl na pravé straně míč, prošel mezi dvěma beky a našel nabíhajícího Vladimíra Fialku, jeho nebezpečnou střelu ale zastavilo tělo protihráče.
* 39. Po kombinační akci středem si až před gólmana naběhl Lacina, vystřelil však asi metr nad břevno.
* 55. Hostující Holub se již radoval z branky, ale svíci zastavil Matoušek nadvakrát ještě na brankové čáře.
* 62. JEDNODUCHÁ AKCE. Jiří Přidal nebyl po přihrávce mezi obránce v ofsajdu a z pravé strany poslal míč přesně ke vzdálenější tyči – 3:0.
* 63. Závar brankou neskončil, když gólman vykopl střelu Jiřího Přidala a Musilova dorážka šla kousek mimo.
* 72. Marek Pavelka napálil z dálky břevno, střídající Bronislav Dokoupil poté hlavičkoval těsně vedle odkryté brány.
* 78. DOKONÁNO. Centr z levé strany poslal Tomáš Přidal napoprvé jen do brankáře, při dorážce byl ale nekompromisní – 4:0.

Pohledem trenérů:

DRAHOMÍR CRHAN – TJ Haná Nezamyslice:
„V prvním poločase hostům odešli dva kluci se zraněním a dohrávali v podstatě v devíti. Ale ještě když byli všichni, tak si naši kluci dokázali nahrát balon, vytvořili si šance a soupeře do ničeho nepustili. Dali jsme dvě branky a druhý poločas byl už jen o tom, kolik to dopadne, protože v devíti se nedá hrát. Pochválil bych kluky za to, že si po dlouhé době nahráli balon, e vidět, že fotbal je hned úplně jiný. Chválím levého beka Jirku Přikryla, který se po půl roce pokouší dostat do mančaftu, hrál velice dobře, rozehrával, balony nekazil. A mančaftu se dařilo jako celku. Vrchoslavice neběhaly, nedostupovaly nás, měli jsme spoustu času si balon zpracovat a rozehrát, to nám naprosto vyhovovalo. Výhodou je, že oproti Mostkovicím i Jesenci a Pivínu jsme si dokázali nahrát balon, vytvořit si šance. Neřekl bych že jsme hráli skvěle, ale kluci hráli fotbal, který od nich diváci očekávají. Je tu dvanáct velice dobrých fotbalistů, kteří si musí sednout. A když si sednou, tak fotbal je pěkný“

ROMAN ŠMÍD – TJ Sokol Vrchoslavice:
„Bylo to utrpení na střídačce i pro diváky. Dohrávali jsme v devíti lidech, čtyři hráči byli zraněni, dva jsem vystřídal. Stav 0:2 jsme si zavinili sami, sice jsme ještě první půlku mohli utkání trochu zkorigovat, nicméně je pro nás dobře, že to dopadlo jen 0:4. Mohlo to skončit vyšším rozdílem. Neřekl bych, že nás domácí hned od úvodu přehráli, ale z prvních dvou šancí dali dva góly. Hned ve třetí minutě jsme dostali první branku, pak jsme také nevyužili vyložené šance, kdy jsme mohli utkání obrátit. Asi by to ale dopadlo stejně, protože během prvního poločasu se nám zranili tři hráči. Nastupovali se zraněním a bylo otázkou času, kdy odstoupí. Kádr je zúžený a polovička mužstva je starších pětatřiceti let. Už je navíc konec sezony, tak se zranění kumulují. Ještě nám chyběl Pavel Horák starší, který má svalové potíže a nehraje již měsíc. Bojím se toho, abychom o víkendu vůbec dali dohromady jedenáct hráčů. Všechno jsou svalová zranění a Spiller jede na dovolenou. Případně to odehrajeme v deseti (úsměv).“

DOKONALÝ POČIN – MARTIN PŘIKRYL (TJ HANÁ NEZAMYSLICE)

Zelená desítka se za šedesát minut strávených na hřišti dostala hned do několika nebezpečných zakončení a tím ze šestnácté minuty zajistila domácím pojištění vedení. Třiadvacetiletý útočník využil nevydařeného ofsajd systému hostů, po přiťuknutí do nohy úspěšně obstřelil gólmana a domácí tak hned na začátku druhé čtvrthodiny vedli 2:0. Ještě před tím musel gólman jeho hlavičku vytáhnout nad břevno, po pauze a centru z levé strany poslal míč hlavou v obtížné pozici těsně vedle levé šibenice. Přesně v šedesáté minutě pak přepustil místo na trávníku Zdeňku Moravcovi, jenž strávil minulou sezonu na hostování právě ve Vrchoslavicích.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...