Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Favorizovaný 1.SK Prostějov dlouho vedl, ale nakonec mohl klidně prohrát

Místy nuda, místy hodně rušno. Tak vypadal očekávaný zápasový tahák 24. kola III. třídy mužů prostějovského OFS mezi průběžně druhými Smržicemi a vedoucím SK Prostějov. Hosté s už jistým postupem do vyšší soutěže v kapse potřebovali k definitivnímu potvrzení svého prvenství nepodlehnout, což se jim povedlo. Domácím zase remíza přiblížila průnik do okresního přeboru, kam se dostanou hned čtyři nejlepší celky konečného pořadí.


TJ Smržice – 1.SK Prostějov 1:1 (0:1)

Branky: 81. Bošek – 9. Lakomý.

Střely na bránu: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohové kopy: 3:3. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 11:23.

Rozhodčí: Peřina – Duda, Procházka. Žluté karty: Vychodil, Martinák, Žouželka, T. Studený – Gryglák, Martínek, Zelina. Červené karty: 84. Kotlár – 88. Gryglák. Diváků: 100.

Sestavy – Smržice: Suchý – V. Studený (40. Ježek), Martinák, Vychodil, T. Studený – Doseděl, Kotlár, Klus, Dušek (56. Žouželka) – Bošek, Filgas. Trenér: Jaroslav Řehák.
Prostějov: Zelinka – Krátký (66. Fryšák), Zelina, Olejník (56. Ovčáček), Martínek – Komárek, Gryglák, Lakomý, Ballek – Laník, Ošlejšek. Trenér: David Mezuliánek.

Opatrnému úvodu odzvonilo v 8. minutě. První šanci sice po Komárkově obloučku za obranu ještě Laník zahodil nepřesným volejem, ale vzápětí šlo eskáčko do vedení. Komárkův roh promáchl na bližší tyči bránící V. Studený a míč prolétl malým vápnem až k volnému Lakomému, který pohodlně sklepl do odkryté brány – 0:1. Smržičtí se premiérově dostali ke slovu až po čtvrthodině střetnutí, kdy rychlý protiútok zakončil Doseděl střelou zprava pánubohu do oken. Následným kontrem se prostějovská ofenziva pěkně prokombinovala do tutovky, jenže Ošlejšek ji v ideální pozici zbrkle napálil do obránce. Zajímavou pasáž podpořila střela Martínka z dálky hodně vedle, hlavička Martináka z devíti metrů vysoko nad a dalekonosná jedovka Ošlejška, kterou Suchý vyškrábl od levé tyče na roh. Bohužel zbytek zahajovací půle již nepřinesl nic fotbalově hodnotného, pouze nervozita vinou několika ostřejších zákroků (hlavně v podání hostů) rostla.

Nedlouho po návratu ze šaten domácí prvně za celé utkání zakončili na bránu, a to spíš náhodou, neboť Kotlárův pas se pod břevno zatoulal nechtěně. Vzápětí se Prostějované marně dožadovali penalty poté, co se Ošlejšek prosmýkl do šance, obhodil si Suchého a po jemném kontaktu s jeho rukama padl ve vápně. Muži TJ za nepříznivého stavu zkoušeli šturmovat do útoku, ale veškerá jejich snaha přicházela vniveč jak vlastní vinou (váznoucí přechod dopředu i finální fáze akcí), tak zásluhou kvalitní defenzivy SK. Duel tak přes další hluché období se dvěma ne moc nebezpečnými pokusy Balleka spěl k vítězství favorita, jenže vzrušující závěr vše změnil. Nejprve Smržice v 81. vyrovnaly díky Boškovi, který se nejlépe orientoval ve skrumáži před svatyní, špičkou kopačky byl u balónu dřív než zadáci i gólman a míč obloučkem zapadl k pravé tyči – 1:1. O tři minuty později dokonce visel na vlásku výsledkový obrat, jemuž zabránila sudím neuznaná trefa Kotlára kvůli předchozímu faulu na hostujícího brankáře. Kapitán TJ tenhle moment neunesl, rozhodčímu vynadal a vyloučen putoval předčasně pod sprchu. Tamtéž zamířil tři minuty před koncem též Gryglák, který dostal druhou žlutou a tím i červenou kartu za zakopnutí míče v rozčilení nad odpískaným ofsajdem. Víc už naštěstí emoce nevzkypěly a tečku za remízovým mačem udělala v poslední minutě rána Filgase z levé strany krytá Zelinkou.

Důležité okamžiky

 

9. Hosté jdou lacině do vedení
První gól umožnila chyba V. Studeného, který minul přízemní roh Komárka a pro neobsazeného Lakomého nebyl před zívající svatyní žádný problém zblízka zavěsit.


17. + 22. Dva momenty Ošlejška
Útočník SK nejprve promarnil loženku vypracovanou spoluhráči, ve druhém případě notně protáhl Suchého ranou z dálky k levé tyči.

21. Martinák hlavičkuje vysoko nad
Domácí problémy s útočnou činností demonstroval velmi nepřesný hlavičkový pokus v jedné z mála situací, kdy se Smržičtí dostali na dostřel.

49. Penalta pro hosty se nepíská
Ošlejšek obešel kličkou Suchého a jakmile na svých nohách ucítil ruce gólmana, poroučel se k zemi. Hlavní arbitr však pokutový kop nenařídil.

81. Vydřené a šťastné vyrovnání
Křečovitou snahu TJ o smazání těsného manka nečekaně zúročil Bošek, který na malém vápně pohotově dloubnul do míče a ztrestal zaváhání prostějovské defenzivy.

84. Neuznaný gól = první červená karta
Kapitán Kotlár sice poslal domácí do vedení, jenže sudí těsně předtím pískl faul na brankáře Zelinku. Zneuznaný střelec v naštvání použil sprostá slova a byl okamžitě vyloučen.

88. Také hosté končí v deseti
Slibný útok eskáčka přerušil zdvižený praporek pomezního a následně fouknutý ofsajd, což nevydýchal Gryglák. Zakopnul mičudu a inkasoval druhý žlutý, tedy i červený kartónek.


Dokonalý počin aneb Hrdina utkání

Zadní řada 1.SK Prostějov


Dokud byla obranná linie hostů v původním složení, nepustila soupeře k ničemu nebezpečnému. Defenziva eskáčka fungovala pod vedením ostříleného matadora Zeliny bezchybně, všichni čtyři její členové drželi smržické hráče tvrdě na distanc a navíc ještě stíhali vyrážet dopředu. Až po vynuceném střídání Olejníka i Krátkého vinou zranění ztratila prostějovská obrana svou kompaktnost, což umožnilo domácím vyrovnat na konečných 1:1.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...