Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jasno už v poločase! Z pohledu četných brodeckých fanoušků proběhlo očekávané derby až příliš šokujícím způsobem. Domácí nováček Přeboru OFS Prostějov svého odvěkého rivala vyřídil v sobotním odpoledni neskutečným způsobem.

Během úvodní pětačtyřicetiminutovky nasázeli Otaslavičtí čtyři branky a nádavkem spálili několik dalších loženek. Hostující soubor vypadal po celých devadesát minut jako parta divadelních ochotníků, snažících se napodobit nejpopulárnější sport zvaný fotbal. Po place se bezcílně potulovalo jedenáct individualit, které se na trávníku viděly jakoby poprvé v životě... Nakonec jejich nepovedené představení skončilo pětibrankovým výpraskem, jenž byl ještě mírným rezultátem jednoznačné režie! 

TJ Sokol Otaslavice - TJ Sokol Brodek u Prostějova 5:0 (4:0)

Branky: 17., 40. a 43. Kaláb, 36. Koudela, 70. Šubrt

Rozhodčí: Němec - Weiser, Spurný. ŽK: 22. Šubrt - 33. Zbořil. Diváků: 100.

Sestavy – Otaslavice: Král – Liška, Šubrt (85. Vlachynský), Vogl, Ruszó – Rušil (65. Šatný), Hrazdíra, Koudela, Gerneš – Kaláb (74. Hladík), P. Kaplánek (81. Skalický). Trenér: Jiří Hon.

Brodek u Prostějova: Fürst - M. Kaplánek, Gamberský (46. R. Piňos), Krejčí (52. Fedytnyk), M. Bureš – Zatloukal, Fialka, Soldán, Zbořil (82. Typner) - T. Bureš, Šimeček. Trenér: Přemysl Slouka.

Stav před výkopem

Přestože se v tabulce nacházeli níže, do utkání šli rozhodně ve větší pohodě borci domácích Otaslavic. Hřát je mohlo předchozí penaltové vítězství v Přemyslovicích, ale hlavně solidní herní projev, kterým se doposud v sezóně prezentují. Oproti tomu Brodečtí neprožívají nadvakrát úspěšné období. Po slibném rozjezdu, se v posledních kolech stávali spíše příjemným tréninkovým sparingpartnerem okresních soupeřů. V minulém kole inkasovali na domácí půdě pětku od Vrahovic, předtím trojku v Němčicích, výjimkou byla plichta s Horním Štěpánovem, které však předcházel další domácí kolaps se Skalkou… 

Vývoj zápasu

Rivalské derby dostalo od začátku jednostranný ráz. Hned z prvního útoku mohli domácí skórovat, ale sólový nájezd Kaláb stačil Fürst zlikvidovat. Dalekonosný pokus Pavla Kaplánka, jenž si všiml vysoko postaveného Fürsta pak proletěl těsně nad. Otaslavičtí se dočkali až po čtvrt hodině, kdy se už Kaláb nemýlil. Celkový obraz hry by se dal popsat jednoduše. Zatímco domácí borci hráli přímočaře a bez zbytečných komplikací, Brodečtí chtěli hrát fotbal… Bohužel jim ale nedošlo, že se jedná o kolektivní hru, při které se musí spolupracovat a hlavně přesně přihrávat. Tato parodie byla vítanou vodou na otaslavický mlýn, jenž zamlel naplno v závěru půle. V krátkém časovém sledu vstřelili domácí tři branky a bylo zameteno. Žádná změna v herním projevu hostů nenastala ani po pauze a tak bylo jen otázkou, kolik branek ještě domácí chaotickému soupeři nasypou. Díky vlastní střelecké nemohoucnosti to byla už pouze jediná, i když například loženky Rušila, Kalába, Koudely či opět Rušila, byly z kategorie stoprocentních. Brodeckou nemohoucnost pak dokladoval v úplném závěru Tomáš Bureš, jenž svůj sólový únik zakončil slabou střelou mimo tři tyče.  

Zásadní okamžiky

Děravý střed brodecké obrany. Právě tímto koridorem pronikali domácí hráči jako nůž máslem. První branka padla po prohraném souboji Gamberského s Kalábem. Druhý gól padl po dalekonosném autu, jenž hlavou přizvedl nikým neatakovaný Koudela tak, že zapadl do sítě. Třetí branku pak vstřelil opět po samostatném úniku přes neexistující stopery Kaláb a stejný hráč zanedlouho završil brodskou zkázu svým třetím zápasovým gólem, když se vecpal před stínujícího obránce a z voleje usměrnil do sítě přesný z pravé strany - 4:0. To vše se událo za prvních pětačtyřicet minut a místní fanoušci marně vzpomínali, kdyže úhlavní sok prohrával takovým rozdílem. „Tak slabé Brodek sem eště nikdá neviděl,“ poznamenal například jeden z fanoušků důchodového věku. Víra v obrat nelítostného kormidla dějin sobotního mače, opustila hostující partu krátce po nástupu do druhého dějství. V krátkém časovém sledu, dokázali zazdít tutovky Rušil, Kaláb a Koudela. Záložní řada hostů jakoby neexistovala a na svatyni nebohého Fürsta se hrnul jeden útok za druhým. Z mnoha zajímavých situací však domácí dokázali zužitkovat pouze jedinou. Pětadtavcet minut před koncem se dalším zmatku v hostující defenzívě trefil se štěstím Šubrt a uzavřel tak konečné skóre až nečekaně jasného duelu. 

Osobnost utkání

Neoddiskutovatelným králem utkání byl domácí útočník Michal Kaláb. Rychlonohý forvard se smrtící levačkou, si s obranou Brodku dělal doslova, co chtěl. Nejenže sám vstřelil tři branky, ale své spoluhráče i příkladně dirigoval. Jeho roli mu ale značně usnadnila i hodně ´volná´ obrana naprosto rozebraného soupeře. 

Zajímavost duelu

Slušný záskok. Při nepřítomnosti dovolenkujícího se hlavního trenéra, se ujal role hlavního kouče vedoucí Jiří Hon. Jeho premiéra v roli trenéra skončila více než úspěšně. Pětibrankový výprask největšího rivala, si v Otaslavicích nepamatovali ani ti nejstarší fanoušci! „Vehrát pět nola s Brodkem, to si nepamatojo,“ potvrdil další z letitých pánů v hledišti.

Atmosféra střetnutí

Na to, že se jednalo o souboj dvou sousedících obcí, byl v ochozech velký klid. Zapříčiněno to bylo hlavně bezkrevným výkonem hostů, kteří své fanoušky totálně zklamali. Ti byli představením svých oblíbenců natolik zaražení, že ani neměli chuť odpovídat na posměšné narážky navýsost spokojených Otaslavičáků.

Pozápasové hodnocení trenérů

Jiří HON – TJ Sokol Otaslavice:

„Zápas se musí hodnotit krásně, pět nula je fajn, ne? (úsměv) Hlavní bylo, že se kluci sešli kompletní. Kaláb tři góly, nevidím chybu. Je vidět, že se naše hra zlepšuje. Více to taháme po stranách, dokážeme využít volných prostorů. Takový výsledek jsme ale nečekali ani ve snu. Počítali jsme s vyrovnaným zápasem, plus mínus gól. Takový výsledek se asi pořádně zapije, oslavit se to musí.“

Přemysl SLOUKA – TJ Sokol Brodek u Pv:

„Hodnotí se mi to velice špatně. Jedná se o druhý zápas v řadě, kdy jsme prohrávali po půli nula čtyři. Nemám zkrátka slov! Chybí tam důraz, nasazení. Odevzdaný zápas! Navíc to nas.. dvakrát, když se takhle předvedeme v derby. Takový přístup k derby je neomluvitelný. Dnes nebylo vůbec poznat, že se jedná o derby. Naprosto odfláknuté utkání. Herně jsme se drželi tak prvních patnáct minut, pak jsme dostali po chybě gól, přišly další a už nemělo cenu ani se rozčilovat. Nejhorší je, že jsme dnes postavili prakticky to nejsilnější, co máme. Možná by měl přijít jiný trenér, aby dal klukům impulz. Já opravdu nevím, jak z toho ven.“ 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...