Příjemnou noc, dnes je středa 8.5.2024
svátek slaví Statní svátek,
zítra Ctibor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tohle se nečekalo! Otřepané, ale většinou pravdivé rčení, že derby nemá favorita, tentokrát neplatilo. Domácí Vrahovice, které před sezónou neskrývaly vysoké ambice, si na držovickém sousedovi s chutí smlsly. Nastřílely mu sedm branek a to mohli být hosté ještě rádi, že jich bylo jen tolik! Od první do poslední minuty byl mezi oběma mužstvy výkonnostní rozdíl několika tříd a vrahovičtí fanoušci jen nevěřícně kroutili hlavami, nad tím, jakým ´výkonem´ se velký rival na jejich trávníku prezentoval… Hodová nálada tak byla po závěrečném hvizdu ve vrahovickém areálu oprávněně veselá!

TJ Sokol Vrahovice – TJ Sokol Držovice 7:0 (3:0)

Branky: 26. a 62. Studený, 29. Farný, 36. Závodský, 66. a 78. Kratochvíl, 71. Klíč

Stav před výkopem

Souboje Vrahovic s Držovicemi, mají vždycky svůj osobitý náboj. Dvě sousední vesnice, jedna samostatná, druhá jako příměstská část Prostějova, které dělí dálnice… Letošní derby mělo navíc punc hodového, protože Vrahovičtí právě o tomto víkendu slaví. Oba týmy nevstoupily do sezóny optimálně, do utkání šly bez poznaného pocitu vítězství. Papírovým favoritem byli domácí, kteří přece jenom disponují kvalitnější hráčskou základnou. Kádrové problémy naopak sužují Držovice, které do sobotního duelu skládaly horko těžko jedenáct fotbalistů…

Vývoj zápasu

Od začátku až do konce, se dalo utkání přirovnat ke hře kočce s myší. Vrahovičtí se do soupeře pustili s velkou chutí a od prvních minut zatlačili chaoticky hrajícího soka na jeho polovinu. Zvláště akce řízené kapitánem Kratochvílem, individuální technika a odvaha Závodského, společně s gólovým čichem Studeného, byly pro nesourodou obranu Držovic neřešitelným problémem. Přestože se na vedoucí branku čekalo poměrně dlouho, o vítězi zápasu nebylo po dvaceti minutách pochyb. Poločasový stav tři nula byl hodně milosrdným vyjádřením, naprosté herní dominance Vrahovic. Při pohledu do statistik, kdy o po pětačtyřiceti minutách vedli domácí na rohy 8:0, střely na branku byly 11:1 a mimo pět nula, musí být každému vše jasné…

Zásadní okamžiky

Zlomovým faktem celého zápasu byla naivní hra Držovic. Hostující mužstvo, jehož sestava se skládala ještě pět minut před výkopem, se rozhodlo k otevřené hře, která však na nažhaveného soupeře nemohla platit. Sehraná domácí parta, si od začátku udělala z děravé obrany Držovic doslova den otevřených dveří a bylo jen otázkou, kolik nakonec branek do sítě nešťastného Jetela padne. Po dvou neproměněných loženkách Závodského, odstartoval bohatý brankostroj Studený, jenž vstřelil vítězný gól střelou podél Jetela - 1:0. Následně se po rychlé akci středem prosadil Farný, a po individuální akci, kdy posadil na zadek Hradečného, se trefil z úhlu Závodný - 3:0. Destrukce Držovic pokračovala i po změně stran, kdy nejprve spálili další loženky Studený a Prucek. Z klidu rozjeté Vrahovické nevyvedla ani ojedinělá akce, po níž trefil Rolný horní tyč. Ráznou odpovědí byla pohotová dorážka Studeného - 4:0. Rukavici soupeř navlékl Kratochvíl, když nachytal Jetela přímo z rohu - 5:0! Zpívat kanára slyšeli hosté po krásné akci Závodský - Kratochvíl a hlavou zakončující Klíč - 6:0. Krásnou tečku za svým skvělým vystoupením pak učinil Martin Kratochvíl, když správně vyhodnotil situaci a nechytatelnou šajtlí poslal míč z pravého rohu šestnáctky na vzdálenější tyč - 7:0.

Osobnost utkání

Vybrat jednoho jediného, z perfektně vyladěného orchestru Vrahovic, by bylo hodně těžké. Nejvýraznějšími osobnostmi vítězného týmu byli hned tři plejeři. Hlavním motorem a mozkem domácí hry byl Martin Kratochvíl, autor dvou branek a několika gólových přihrávek. Osvědčeným zakončovatelem, je pak již několik let ´John´ Studený, jenž se trefil také dvakrát, a navíc spálil několik dalších šancí. Vynikající dojem pak zanechal i Michal Závodský, jenž svou technikou a rychlostí působil zoufalé obraně soupeře neskutečné potíže!

Zajímavost duelu

Střelecká exploze Vrahovic. Mužstvo, které v dosavadních dvou zápasech sezóny vstřelilo pouhou jednu branku, se tentokrát gólově rozparádilo. Sedm vstřelených branek v jednom utkání je mimořádný počin, navíc minimálně stejný počet stoprocentních šancí ještě vrahovičtí šutéři neproměnili! Bude zajímavé sledovat, jestli se jednalo o náhodný skutek, nebo budou Vrahovičtí obdobně útočně ladění i v dalších zápasech mistrovského podzimu.

Atmosféra střetnutí

Na to, že se jednalo o nejprestižnější derby a ve Vrahovicích byly hody, se v areálu sešlo na místní poměry nemnoho diváků. Vzhledem k jednoznačnému průběhu pak ani neplály tradiční emoce, mezi oběma tábory příznivců. Zkrátka divácká kulisa byla spíše komornější a ti, co nepřišli, mohou jen litovat. Podobné pokoření největšího soka, se totiž asi hned tak opakovat nebude!


Pozápasové hodnocení trenérů

Jan ŘEZNÍČEK – TJ Sokol Vrahovice:

„Dnešní zápas musím hodnotit jednoznačně pozitivně. Máme velkou radost z tříbodového zisku. Předvedli jsme super výkon a jsme navýsost spokojení. Že zápas proběhne takhle jasně, jsme rozhodně nečekali. Mysleli jsme, že to bude o hodně těžší. Neřekl bych, že byly Držovice o tolik horší, my jsme ale hráli výborně! Klukům to zkrátka sedlo se vším všudy. Předchozí dva zápasy nám nevyšly, ale tragédii jsme z toho nedělali. Jsem tu nový, kluci se učí. Jsem rád, že nám to dnes vyšlo. Rádi bychom se pohybovali v popředí tabulky. Kdybychom byli po podzimu do páté příčky, tak bychom byli asi spokojení.“

Marek VALENTA – TJ Sokol DRŽOVICE:

„Nejsou lidi! Jsme rádi, když se nás na zápas sejde jedenáct. Momentálně jsme v obrovské krizi. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál, nevím co k tomu více říct. V současnosti sháním hráče, kde se dá, obvolávám koho znám. Já jsem už starý, další spoluhráči taky, už na to nemáme, abychom se s těmi mladými honili.“

Statistiky

TJ Sokol Vrahovice – TJ Sokol Držovice 7:0 (3:0)

3. kolo Sportika II. třídy OFS Prostějov

Branky: 26. a 62. Studený, 29. Farný, 36. Závodský, 66. a 78. Kratochvíl, 71. Klíč
Střely na branku: 20 - 2
Střely mimo branku: 9 - 4
Rohové kopy: 12 - 1
Žluté karty: bez karet - 52. Zahradníček, 61. Popelka, 82. Šatný
Rozhodčí: Horák – Kvapil, Bašný
Diváků: 85

Vrahovice: Pokorný - Doležel, Šmíd, Procházka, Michalec - Prucek, Kratochvíl, Jodl, Závodský - Farný, Studený. Střídání: 51. Marek za Jodla, 65. Klíč za Farného. Trenér: Jan Řezníček.

Držovice: Jetel - Hradečný, Žáček, Valenta, Krčmář - Koutný, Šatný, Hošek, Popelka - Zahradníček, Rolný. Střídání: 46. Dokoupil za Krčmáře, 76. Budaj za Rolného. Trenér: Marek Valenta.

video naleznete zde

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...