Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO Fantastický úvod a tři branky za necelých šestnáct minut do značné míry určily ráz, jakým se bude vyvíjet střetnutí mezi domácími Mostkovicemi „B“ a Protivanovem „B“, tedy dvěma rezervami celků nastupujících v krajských fotbalových soutěžích. Domácí měli velký problém vytvořit sestavu, když se jich sešlo právě jedenáct, navíc mezi sebou neměli ani jednoho čistokrevného brankáře. A hosté toho do puntíku využili, načež svého soka zatlačili a dlouhé desítky minut nepouštěli k ničemu nebezpečnému. Po přestávce se vše hodně změnilo, záloha Mostkovic dotahovala, vyrovnání se však nedočkala a o svém setrvání ve III. třídě OFS Prostějov tak rozhodne až nadcházející sobotu odpoledne na půdě pivínského „béčka“.

Stav před výkopem

Oběma týmům šlo o hodně. Domácí přebývali dvě kola před koncem druhé nejnižší soutěže na předposlední pozici jen o skóre před Pivínem „B“, jemuž v prvním vzájemném utkání podlehli, Protivanov „B“ měl na kontě jen o pět bodů více a případná porážka by tak znamenala jeho zatažení do sestupové matematiky. V úplně stejný čas navíc hrálo jejich „áčko“ své utkání na půdě Zvole, takže nemohlo počítat s žádnou výraznější hráčskou podporou. Taktéž domácí však den před derby „A“-mužstva s Čechovicemi měli trable, sužují je zranění a někteří dříve narození hráči museli dát přednost tomuto duelu před bitvou starých pánů, i tak ovšem byli rádi, že se jich sešlo alespoň jedenáct...

Vývoj zápasu

Domácí se ještě pořádně nestačili rozkoukat a už museli učinit tři neplánované rozehrávky ze středového kruhu. A mohlo být pro ně ještě hůře, mimo to po rohovém kopu z levé strany trefili Protivanovští tyčku, dělovkou z velké dálky rozezvučeli břevno, když se míč následně od brankové čáry odrazil ven, hrozili z útoků po stranách i středem, soupeřovi hráči proti nim byli bezradní. Byli totiž později, nedokázali si přihrát, lehce ztráceli míče, směrem dopředu pak nebyli prakticky vůbec nebezpeční. Až po půlhodině se začala hra vyrovnávat, nicméně na víc než pár standardek a střel z dálky to z mostkovické strany nestačilo. Jakoby však hřiště bylo nakloněno na jednu stranu, po přestávce se totiž karta výrazně obrátila a hosté se už vydávali dopředu jen sporadicky. Naopak Mostkovičtí výrazně zabrali a odměnou jim byli dvě branky. Jejich tlak se poté stupňoval, ale vyrovnání se už nedočkali.

Zásadní okamžiky

Hned v úvodu podběhl Chmelař centr z levé strany, na zadní tyči číhající protihráč ale přes beka napálil jen tuto konstrukci. Deset minut nato se Mudroch vyhnul ofsajdové pasti a postupoval sám na gólmana, jehož oklamal a míč poslal do sítě - 0:1. Za další dvě minuty přidal druhou branku střelou zpoza šestnáctky k pravé tyči Ondrej Milar (0:2) a stejný hráč se jen několik desítek sekund nato mohl radovat po hlavičce z rohového kopu, která obloučkem zapadla milimetrově přesně ke vzdálenější tyčce - 0:3. Sedmnáctiletý ofenzivní plejer dokonce útočil na brzký hattrick, když v osmnácté minutě předběhl váhající obránce, Chmelař ale jeho střelu na zadní tyčku fantasticky vykopl. Stejně dopadl i jejich souboj v závěru první půle, na což domácí odpověděli břevnem po hlavičce z malého vápna.

Ihned po rozehrávce druhé půle vypálil mostkovický Pospíšil z otočky o fous vedle, jeho chvíle přišly až později. Ještě předtím sám nevyužil další možnost po centru zprava a Jaroslav Karafiát nezužitkoval své sólo. Pak už Pospíšil zakončil super pas přesně mířenou střelou (1:3) a na jediný gól snížil po centru zprava, vyhraném souboji ve vápně a prudké střele, jíž při cestě do brány otřásl hostujícím gólmanem, když ho trefil do krku a muselo následovat krátké ošetřování - 2:3. Tlak „béčka“ Mostkovic stále sílil, hosté se ale bránili a sem tam se pokusili o brejk, s nimiž si však obrana Mostkovic s gólmanem Chmelařem poradila. Také on se vydal do vápna na závěrečný roh, vyrovnávající gól to ale nepřineslo.

Osobnost utkání

Na obou stranách se objevil dvougólový střelec, větší radost mohl mít ten hostující. Přitom Ondrej Milar měl na svém kontě v tomto ročníku jen dvě trefy v dresu „béčka“, nyní mu ke zdvojnásobení tohoto čísla stačila jediná minuta. Naproti tomu Jan Pospíšil platí za nejlepšího střelce Mostkovic „B“, neboť právě načal druhou desítku zásahů a má jich na kontě už dvanáct. Navzdory třem inkasovaným gólům zaslouží pochvalu i Chmelař, v úvodu sice zaváhal při rohu a dostal dva trochu lacinější góly, poté už ale nechyboval a vytáhl i několik opravdu povedených zásahů, na které by byli pyšní i skuteční brankáři.

Zajímavost duelu

Při pohledu na soupisku zaujalo hned na první pohled příjmení Milar. Nejenže jeden nositel tohoto jména běhal s praporkem po lajně, navíc se dva téměř stoprocentní jmenovci postavili proti sobě. Domácí obrana se spoléhala na dvaatřicetiletého stopera „áčka“ Ondřeje Milara, na opačné straně stanul a celých devadesát minut odehrál Ondrej Milar. A tuto bitvu ovládl o patnáct let mladší plejer, jak už bylo zmíněno v řádcích výše.

Atmosféra střetnutí

V době, kdy vrcholil finálový souboj Lucie Šafářové na antuce pařížského Roland Garros a spousta lidí dávala přednost televizi či vodě na osvěžení, se na jednu ze zásadních bitev o záchranu ve III. třídě vydalo plných deset fanoušků včetně tří místních fotbalistek! A domácí kotel byl rád za stín pod slunečníkem a otevřený stánek s občerstvením, samotní hráči si udělali žízeň už jen při nástupu na trávník. Možná i díky tomu se jednalo o poklidné utkání bez žádných excesů.


 

Pozápasové hodnocení trenérů

Richard ŠATINSKÝ – TJ Sokol Mostkovice „B“:

„Nezlobte se, nemám chuť utkání hodnotit ani se fotografovat...“

Bronislav PTÁČNÍK – SK Protivanov „B“:

„Chtěli jsme se udržet, což nám klaplo, takže jsme spokojeni. Konec byl sice hektický v podobě boje o záchranu, celkově se nám ale sezóna vydařila. První půlka tohoto zápasu byla perfektní, Mostkovice nevystřelily na bránu. Ve druhé to pak ale bylo přesně naopak... Asi v našich řadách zavládlo až příliš velké uspokojení, navíc bylo horké počasí, Mostkovice posílily ofenzívu a my se místy tolik nevraceli, takže nás domácí zatlačili. Závěr už byl od nich trochu vyhrocený, ale udrželi jsme to a máme důležité tři body. Jeli jsme si pro remízu a jsme tak za výhru moc rádi. I naše sestava je pro každý zápas jiná, doplňují nás dorostenci, někteří jezdí s 'áčkem'. Nikdy není jisté, kdo bude hrát.“ (smích)

VIDEO naleznete zde

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...