Příjemnou noc, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
2012 40_nezamyslice_pivin_11

FOTOGALERIE Vzájemné duely Nezamyslic a Pivína pravidelně přitahují pozornost a nejinak tomu bylo i v sobotu. Vždyť po sestupu Němčic a před postupem Vrchoslavic šlo o jediné opravdové derby jižní části prostějovského okresu v krajských soutěžích. Víkendové střetnutí se stalo součástí několikadenních nezamyslických oslav a nenechala si ho ujít spousta diváků, svým průběhem ale příliš nepobavilo. 

Oběma týmům dělá tvorba hry značné problémy a raději spoléhají na brejky, tomu odpovídalo i dění na trávníku. Po devadesáti minutách tak došlo k nevídané skutečnosti, nikdo nevyhrál. To se přitom od sezony 2004/05 ještě nestalo.

Domácí Nezamyslice utrpěly před týdnem potupný debakl 0:5 v Kostelci a neměly tak jiný cíl, než na tento výsledek i předvedenou hru zapomenout a pokusit se navázat na výhru 3:0 nad hranickým „béčkem“. Jejich kouč Drahomír Crhan sice již mohl počítat s uzdravenými Hájkem a Oulehlou, nově se ale musel obejít bez obránce Lukáše Krále i zkušeného Rudolfa Návrata. Příležitost v dresu „áčka“ tak dostal i člen B-týmu Kratochvíl a za šanci se velmi rychle odvděčil. Neuteklo ještě ani deset minut a právě on otevřel brankový účet, když ideálně zakončil možnost brejku – 1:0.

Od této doby až do konce poločasu toho ale hráči v zeleno-žlutém moc útočného nepředvedli. Naopak sami hned dvakrát nezvládli odkop a dali možnost soupeři. Ani jednou z toho ale nakonec nic vážného nebylo, byť napodruhé zastavil Sedláka až pohotový skok do střely. Neuspěl ani hlavičkující Petr Fialka po centru z levé strany a dál se již zakončovalo pouze ze střední či velké vzdálenosti. Domácí Jiří Přidal využil ustupujících obránců a díky volné cestě proběhl s míčem přes půl hřiště, na nebezpečnou střelu mu ale nezbylo dost sil. Na druhé straně vyslal skákavou střelu Tydlačka a Matoušek ji musel u své tyčky vytáhnout na roh. Přes beka to pak zkoušel Přikryl, gólman si nadvakrát poradil.

Závěr poločasu se přece jen hrál více před nezamyslickým vápnem, hosté si ale museli na vyrovnání ještě chvíli počkat. Uspěli až z několikáté standardky v rychlém sledu. Vysoký míč snášející se do pokutového území nejlépe odhadl Petr Fialka a prodloužil jej mimo dosah brankáře – 1:1. Pro středového záložníka Pivína šlo o specifický zápas, neboť se na hřišti opět sešel s mladšími bratry Vladimírem a Radkem. Domácí se mohli vzápětí dostat zpět do vedení, další gólovou hlavičku však Dostál za sebe nepustil.

Čtyřicet pět minut číslo dvě se od těch prvních příliš nelišilo, jen šancí ještě ubylo. Po centru z pravé strany hlavičkoval Kratochvíl na zadní tyči v tísni nepřesně, Oulehla zachytil dlouhý míč za obranu, v přečíslení ale nepřihrál přesně opět Kratochvílovi před prázdnou bránu. Levý domácí útočník dostal ještě jednou šanci a ocitl se sám před gólmanem, v pozici tváří v tvář ale prohrál a k dorážce se Oulehla neprobil. To bylo z domácí strany za celých pětačtyřicet minut vše a hlavním pozitivem tak pro ně bylo, že o remízu nepřišli.

Pivínští toho také příliš nevymysleli. Fialka vystřelil z přibližně pětadvaceti metrů kousek nad a to nejzajímavější si nechali nakonec. Pět minut před koncem přišel na hřiště jejich předseda Viktor Švéda a krátce poté ukázal své umění i David Šišma. Před týdnem si při výhře 3:2 nad Tovačovem připsal všechny tři pivínské góly a na branku z přímého kopu málem navázal. Svou levačkou poslal míč kolem zdi přesně k tyči a neméně krásný moment vystřihl i domácí gólman, když skokem ála Petr Čech poslal střelu do bezpečné vzdálenosti.

V posledních šesti letech platilo, že Pivín i Nezamyslice se podělily rovným dílem o dvě výhry, nyní se podělily o body za remízu 1:1. Oba týmy zvýšily počet nastřílených branek za osm kol na jedenáct a posunuli se blíže středu tabulky. Na Nezamyslice teď čeká nedělní derby v Mostkovicích, Pivín taktéž již od půl čtvrté odpoledne přivítá doma úspěšného nováčka SK Hranice „B“.

8. kolo I.B třídy, skupiny „A“:

TJ Haná Nezamyslice – TJ Sokol Pivín 1:1 (1:1)

Branky: 8. Kratochvíl – 39. P. Fialka. Rozhodčí: Kadaník – Štětka, Pumprla. ŽK: 38. Přikryl, 52. R. Fialka – 37. Novák, 41. Tydlačka. Střely na branku: 6:6. Střely mimo branku: 7:5. Rohové kopy: 6:5. Diváků: 250.

Sestava Nezamyslic: Matoušek – Hájek, Horák, V. Fialka, R. Fialka – T. Přidal, Přikryl, J. Přidal, Musil – Oulehla, Kratochvíl. Trenér: Drahomír Crhan.

Sestava Pivína: Dostál – R. Švéda, Novák, Vrba, Cibulka – Bartoník, P. Fialka, Tydlačka, Šišma – Prášil (86. V. Švéda), Sedlák. Trenér: Pavel Zbožínek.

Důležité okamžiky:

* 8. POVEDENÝ TAH. Kratochvíl se dostal do brejku a zařazení do základní sestavy Nezamyslic oslavil brankou na 1:0.

* 16. Na přímý kop Cibulky si naskočil Petr Fialka a hlavou poslal míč nad.

* 22. Jiří Přidal využil couvajících obránců a pronikl přes půl hřiště, jeho střelu si gólman pohlídal.

* 24. Hostující Tydlačka vyslal skákavou střelu přesně k tyči, gólman ji vytáhl na roh.

* 39. POTRESTANÝ FAUL. Domácí Přikryl dostal za faul na pětatřiceti metrech od brány žlutou kartu a centr do vápna využil Fialka k přesné hlavičce a vyrovnání – 1:1.

* 42. Skvělý zákrok předvedl Martin Dostál, po rohu díky skvělému reflexu chytl tutovku.

* 66. Kratochvíl převzal míč za obranu, souboj jeden na jednoho ale vyhrál gólman a před dobíhajícím Oulehlou hosté zavčas odkopli.

* 87. Nádherný moment z obou stran. David Šišma obstřelil zeď a zakroutil míč přesně k tyči, domácí Arnošt Matoušek tam skokem na pravou ruku byl včas a střelu vyrazil.

Hodnocení trenérů

DRAHOMÍR CRHAN – TJ Haná Nezamyslice:

„Velice špatný fotbal, nemělo to žádnou úroveň. Byl to jen boj bez nahrávky, bez myšlenky. Dali jsme rychlý gól po brejku, pak jsme se téměř do čtyřicáté minuty ztratili ze hřiště. Pivín byl v tu dobu lepší, bojovnější. Posledních pět minut jsme opět zapli a vypadalo to, že se to zlepší. Druhý poločas byl ale marný boj. Kratochvíl měl sice ještě dvě šance, ale fotbal musel diváka rozčilovat. Přijde dvě stě lidí, kteří se chtějí bavit fotbalem, dneska tu ale nebyla žádná zábava. To je škoda. Bod je nakonec spravedlivý. Zklamán nejsem, ale předvedená hra z obou stran nic moc. Zlepšení oproti Kostelci je pouze v tom, že máme bod. Teď nás čeká důležitý zápas. Jedeme do Mostkovic a tam se bude lámat chleba. Oni už potřebují vyhrát a někde se chytnout musí. Špatný fotbal prý nehrají, jen nedávají branky.“

PAVEL ZBOŽÍNEK – TJ Sokol Pivín:

„Je to první bod zvenku a jsme s ním spokojeni. I když chtěli jsme samozřejmě víc. Byl to vyrovnaný zápas a projevila se naše únava po čtvrteční dohrávce, kdy jsme hráli ve Všechovicích. Tehdy jsme tři čtvrtiny hráli vyrovnaný zápas, pak jsme ale byli oslabeni. Jeden hráč byl vyloučen a jeden se zranil. Dneska jsme tak byli oslabeni o stopera, ale kluci podali bojovný výkon a bod je zasloužený. Dostali jsme sice brzy branku, do poločase jsme dorovnali a s remízou jsme spokojeni. Nás vždycky nakopne až obdržená branka. Kluci pak jdou do sebe a začnou hrát.“

DOKONALÝ POČIN: TROJICE ROZHODČÍCH

Hlavní arbitr Vít Kadaník se svými asistenty Zdeňkem Štětkou a Tomášem Pumprlou podal před zraky delegáta utkání i velice slušné divácké návštěvy povedený výkon. Hned v úvodu po několika ostrých zákrocích dal důrazně najevo, že kontrolu nad hrou nepustí z rukou a pozorným i přesným posuzováním situací si vybudoval výrazný respekt. Přestože šlo o derby a fotbalovou krásu nahrazovala bojovnost a časté osobní souboje, tvrdých zákroků bylo minimum. Sudí si vystačil s udělením pouhých čtyř žlutých karet, z toho jedna padla za protesty. Pozor si dávali o oba pomezní rozhodčí, snad jen přešlapy při autových vhazováních jim unikly.



„Jeli jsme si sem minimálně pro bod,“ radoval se po dělbě bodů Petr Fialka

Specifický zápas čekal v sobotu na pivínského záložníka Petra Fialku. V derby s Nezamyslicemi naskočil proti svým dvěma bratrům Vladimírovi a Radkovi a rodinný sraz okořenil jako jediný z trojice brankou. Byla to branka remízová třiatřicetiletý středopolař jí zajistil hostům první venkovní bod v sezoně.

mikrofonJste spokojen s tím, co jste na hřišti předvedl?

„Dal jsem gól proti bráchům, tak jsem rád (smích). Myslím si, že i kdybych to minul, tak by to spadlo do brány. Ale je dobře, že to tam spadlo a je z toho bod.“

mikrofonTakže remízový bod berete?

„Jeli jsme si sem minimálně pro bod a čekali jsme, zda vyjde i víc. Hráli jsme na rychlé brejky, šance jsme měli, ale neproměnili. Poslední přímák vytáhl brankář, ale bod máme, takže to dopadlo v pohodě.“

mikrofonSezona se pro vás rozbíhá lépe než loňská, zejména doma se vám daří bodovat.

„Porazili jsme doma Tovačov i Býškovice, které pak překvapivě vyhrály v Jesenci. To mě zaskočilo, protože jsou podle mě suverénně nejhorší tým v soutěži. Ve čtvrtek jsme hráli odložený zápas ve Všechovicích, tam jsme prohráli 0:2. Budeme spokojeni, když skončíme do desátého místa. Na víc asi mužstvo nemá.“

mikrofonVíceméně pravidelně hrajete o záchranu. Může to pro vás být výhoda?

„Asi jo. O záchranu hrajeme každý rok. Je to sice na nervy, ale musíme bodovat doma a co přivezeme zvenku, to je plus.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...