Dobrý večer, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 fotbalVelice prořídlý počet zápasů nabídlo v řádném termínu víkendové šestnácté kolo I.A třídy, skupiny „B“ Olomouckého KFS. První jarní představení bylo odloženo hned v pěti případech a diváci tak mimo jiné přišli o derby Lipové s Čechovicemi i souboj Mostkovic proti Troubkám. A ještě hůře dopadla severní skupina „A“, tam se dokonce hrálo jen střetnutí Bělkovic s Bludovem, zbývajících šest duelů přijde ke slovu až v závěru dubna či na počátku května.

SK Lipová - TJ Sokol Čechovice odloženo na pátek 1. května, 15.30 hodin
Sníh, sníh a sníh. Hřiště v jedné z nejvýše položených obcí regionu zasypala během uplynulého týdne opakovaně hustá bílá peřina a už dopředu bylo jasné, že se v Lipové nebude moci hrát. Úvodní domácí utkání tak sehrají členové tamějšího SK až v neděli 19. dubna proti Štěpánovu.
„V úterý napadlo deset centimetrů sněhu a další pak připadával, celý týden jsme netrénovali. Lepší je sehrát to až v květnu na krásném hřišti, než si kvůli jednomu utkání ničit trávník,“ poukázal hrající kouč Lipové Pavel Růžička. Hráči tak mohli odpočívat, vyléčit se i vložit individuální přípravu, první ostrý zápas na ně čeká až v sobotu proti druhému Bělotínu. „Je to těžký soupeř, pokusíme se ale uhrát co nejlepší výsledek,“ těší se na potenciální překvapení.
To Čechovičtí využili odloženého střetnutí k tomu, aby přece jen sehráli ještě jeden přátelský duel. Na umělé trávě se utkali se Slatinicemi, které taktéž hrají „B“ skupinu I.A třídy a podařilo se jim navázat na deklasování Plumlova 11:2. O výhru 6:1 se dvěma zásahy zasloužil Jansa, jednou se trefili Richard Klimeš, Drmola, Ján, Jano. „Odložení utkání s Lipovou komplikací je, vyřešili jsme to aspoň takto. Před týdnem byl přátelák o ničem a byl jsem zklamaný, teď jsme to proti soupeři hrajícímu o záchranu pojali jako klasický mistrák. K absolutní spokojenosti to mělo daleko, ale potěšil mě výsledek i dobré úseky,“ přemítal trenér Čechovic Jaroslav Klimeš s tím, že stále se nedaří vyvarovat slabší čtvrthodince, kdy zavládne uspokojení.
Základní sestava měla podobu: Zelinka - Zacpal, Jano, Vinklárek, Ján - Jansa, R. Klimeš, M. Klimeš, Drmola - Nejedlý, Jahl. Během utkání střídali Kolečkář, Vlach a Chmelík.
Opravdovou jarní premiérou tak pro čechovické „áčko“ bude až nedělní domácí souboj proti desátému Lipníku nad Bečvou.

TJ Sokol Mostkovice - FK Troubky odloženo na pátek 1. května, 16.30 hodin
Marně by příznivci Mostkovic v neděli vážili svou cestu do fotbalového areálu poblíž říčky Hloučely. Plánovaný souboj s Troubkami byl totiž dopředu kvůli stavu hrací plochy odložen.
„Bylo to hodně podmáčené. Teď to sice vítr vyfoukal, ale tráva teprve začíná růst, je slaboučká. Brzy se trénovalo a povrch se narušoval, snad tomu teď počasí trochu pomůže,“ informoval Večerník trenér Jiří Kamenov.
Uplynulý víkend tak pojal celý kádr svátečně. „Měli jsme možnost sehrát přátelák na umělé trávě, nechtěli jsme ale klukům komplikovat program a dopřáli jsme hráčům volno. Snad se nám to nevymstí,“ doufá lodivod Mostkovic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...