Dobrý večer, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE + VIDEO: Stejný soupeř, stejný průběh, dalo by se skoro říci o dvou letošních utkáních nedělních soupeřů s tím rozdílem, že na domácí půdě rezerva Slovácka závěr zápasu přece jen zdramatizovala. Domácí šli totiž opět do vedení, které jim ovšem vydrželo jen něco přes pět minut a Prostějov si stejně jako doma vypracoval dvoubrankový náskok. Ten sice neudržel, ale prestižní tři body proti silnému soupeři, který měl sestavu posílenou o borce z „A“ týmu, domů přece jen přivezl.

Trenér František Jura musel sestavu značně pozměnit. Do branky se postavil Kofroň, na levý kraj obrany nastoupil Rus, z druhé strany hrál tentokrát Krejčíř. Hirsch, který při absenci Bureše hrál s kapitánskou páskou, putoval po drahné době do zálohy, kvůli čemuž Koudelka nastoupil na opačném, levém kraji zálohy. Uprostřed operovali Pančochář s Fládrem, Zelenka a Kroupa své pozice jako jedni z mála nezměnili.
To trenér domácích Jan Palinek si mohl vybírat optimální sestavu ze širokého kádru. Do branky se postavil Daněk, v obraně se objevili první ligou protřelí Prajza s Mezlíkem, v záloze Hlúpik s Havlíkem a v útoku Zajíc.
Hosté se před Daňka dostali díky Koudelkovi hned po výkopu. Úvodní tlak domácích se zúročil v závěru první desetiminutovky, kdy právě Hlúpik si pohrál na levé straně s hostující obranou, odcentroval a ve vápně se nejlépe orientoval Zajíc, který usměrnil míč na bližší tyč.
Prostějovem to naštěstí příliš viditelně neotřáslo a brzy vyrovnal hru. Skóre mohl srovnat už po čtyřech minutách Kroupa, ten ale po Pančochářově centru ani nadvakrát zblízka nepřekonal Daňka. To líp se vedlo o chvíli později Zelenkovi, který ještě na vlastní polovině rozběhl protiútok, po pěkné kombinaci se k němu balón dostal na levý kraj „šestnáctky“, odkud přesně prostřelil domácího gólmana. Za brankovou čarou ještě vše jistil dobíhající Kroupa.
Hosté byli aktivní i nadále a koncem druhé desetiminutovky se po Koudelkově centru opět dostal před Daňka Kroupa, i tentokrát vyšel ze souboje vítězně strážce domácí svatyně. Hra poté plynula bez vyložených šancí, snad jen prostějovský roh pro sebe „ztopil“ Sadílek a založil rychlý protiútok, který ovšem skončil jen ve stadiu pokusu. A tak kromě několika střel mimo tři tyče na obou stranách vše směřovalo k závěru první půle. Chvíli před přestávkou vhazoval Krejčíř, přes Zelenku se míč dostal k Hirschovi, který prošel do šestnáctky, posunul doleva na nabíhajícího Koudelku, před nímž už byla prázdná síť.
Druhý poločas začali domácí logicky aktivně a byli to oni, kdo měl v prvních deseti minutách víc ze hry. Vyloženou příležitost si ale nevytvořili, takže bylo na „eskáčku“, aby předvedlo efektivní fotbal. Po jednom z Kofroňových výkopů rozehrál Zelenka míč doleva na sprintujícího Koudelku, ten ideálně předložil míč Hirschovi, kterému ve skórování nezabránil ani dobíhající obránce!
Hosté se poté ještě víc stáhli do bloku a domácí se snažili přijít této kompaktní obraně na kobylku. Necelou čtvrthodinku před koncem se jim to podařilo, když Hlúpikův centr zleva dotlačil po přiklepnutí Sadílka za brankovou čáru opět Zajíc. A když Havlík v nastaveném čase trefil z přímého kopu na hranici šestnáctky pouze zeď, o vítězství prostějovských barev bylo rozhodnuto.
Pozápasové hodnocení trenérů
Jan PALINEK
- 1.FC Slovácko „B“:
„Za druhý poločas jsme si aspoň vyrovnat zasloužili. Vypracovali jsme si několik střeleckých příležitostí, bohužel nebyly přesně zakončeny, ani ze standardních situací se nám nedařilo a soupeř nás trestal. Naši mladí kluci se musejí ještě hodně učit třeba od zkušených matadorů Kroupy a Zelenky. Pravá strana nám nehrála v první půli směrem dozadu, měli jsme problémy i ve středu hřiště, což jsme se snažili po přestávce zlepšit. Soupeři gratuluji k zisku tří bodů.“
Roman POPELKA
- 1.SK Prostějov:
„Jsme rádi, že jsme navázali na výkon z minulého týdne, dnes jsme k němu přidali ještě ty potřebné góly. Bylo to o to těžší, že jsme dostali brzký gól, přestože hra byla víceméně vyrovnaná. Naštěstí jsme se s tím vypořádali, velmi důležitý gól přišel před poločasem, po přestávce jsme možná i kvůli větru pustili soupeře více do hry. Paradoxně jsme z toho vytěžili třetí gól, což soupeře zaskočilo. Závěr byl trochu napínavější, ale jsme rádi, že jsme zápas zvládli. Hrajeme kompaktně, jsme schopni soupeře přinutit k chybám a využít brejky.“

1.FC Slovácko „B“ – 1.SK Prostějov 2:3 (1:2)
Branky: 9. a 76. Zajíc – 15. Zelenka, 42. Koudelka, 59. Hirsch
Rozhodčí: Dresler – Mikeska, Cieslar. ŽK: 83. Hlúpik, 87. Jeleček – 85. Sečkář. Diváci: 98.
1.FC Slovácko: Daněk – Prajza, Mezlík, Holek, Civič (67. Jeleček) - Hlúpik, Havlík, Galuška, Michna (46. Machač) – Sadílek, Zajíc. Trenér Jan Palinek.
1.SK Prostějov: Kofroň – Krejčíř (90. Müller), Sus, Zatloukal, Rus – Hirsch, Fládr, Pančochář, Koudelka (78. Sečkář) – Zelenka – Kroupa. Trenér: František Jura.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...