Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 urciceNesmírně důležitý vstup do sezóny čekal v neděli odpoledne domácí Určice, které přezimovaly na předposledním místě divizní tabulky. Jejich soupeř z Lískovce byl totiž jejich bezprostřední soused o patro výš, proto byl úspěch v tomto utkání dvojnásob důležitý. Týmu pod taktovkou nového trenéra Petra Gottwalda se nakonec díky dvěma Skopalíkovým trefám tři body podařilo ukořistit, byť kýžená gólová pojistka padla až minutu před koncem utkání.

Určický trenér Gottwald se potýkal na sklonku zimní přípravy s rozsáhlou marodkou, jelikož Svozil se teprve dává dohromady po operaci kolene, Kopečný stále laboruje s kotníkem a po několika trénincích v uplynulém týdnu to stále není ono. Na lavičku tak museli mladíci spolu s výpomocí z partnerských Čechovic. „V přípravě jsme mapovali rozestavení, zkoušeli jsme hrát na tři i čtyři obránce, na jednoho či dva útočníky. Netvrdím, že toto je ideální systémová pozice, ale snažím se s hráči pracovat v tom smyslu, kdo na co má, kde je čí místo v sestavě. Záleží pak samozřejmě na hráčích, jak budou držet taktické pokyny na hřišti a hrát disciplinovaně,“ komentoval po zápase rozestavení 1-3-2-3-2 kouč Gottwald. To soupeř přijel do Určic s ryze dorosteneckým týmem, nejstaršímu kapitánu Coufalovi bylo čtyřiadvacet let. Mladíci vyhlíželi zpočátku velmi nervózně, po přestávce se ale přece jen osmělili.

Domácí začali od počátku aktivně a soupeře zatlačili na jeho polovinu. Převaha byla ovšem nejzřetelnější v narůstajícím množství rohových kopů, střely Lose a jeho parťáků končily většinou mimo prostor ohraničený třemi tyčemi. Právě rohový kop ale předznamenal první branku utkání.
Po přestávce začalo být zřejmé, že by z hlediska domácích byl velmi kýžený druhý gól, který by soupeře definitivně zlomil. Místo toho ale soupeř srovnal hru, byť k vyložené šanci se ani on nepropracoval. Hrálo se většinou mezi šestnáctkami, hosté ale postupně zvyšovali aktivitu a hrozilo nebezpečí, že náhodně podařená akce by mohla znamenat vyrovnání. Při omezené možnosti střídání navíc Určickým ubývaly síly, což se trenér Gottwald snažil aspoň sedm minut před koncem zvrátit vystřídáním Pekaře za Patrika Zapletala. Teprve v samotném závěru utkání Určice potvrdily plný bodový zisk.


Úvodní tlak domácích gradoval po dvaceti minutách hry, kdy se krásnou hlavičkou po rohovém kopu trefil Skopalík. Ten mohl ještě před přestávkou prakticky rozhodnout, pro střelu z prostoru šestnáctky mu ale byla branka příliš nízká. Po hodině hry si postavil balón k rozehrání přímého kopu Los, technická střela ale minula spojnici břevna a tyče.
V 68. minutě se vydala na výlet do domácího vápna dvojice Pánek a Kahánek, pohroma pro Nejezchlebovu branku z toho ale nebyla. Sedm minut před koncem se mnohým domácím fandům zatajil dech, když Skopalík zleva nacentroval Losovi, jeho střela z bezprostřední blízkosti ale byla zblokovaná na roh. A tak až minutu před koncem se Skopalík prosmýkl mezi dvěma soupeřovými obránci a lobem přehodil vybíhajícího Smolíka. Tehdy bylo o výsledku definitivně rozhodnuto.


Tou byl bezesporu Michal Skopalík, který svými dvěma góly a jednou výbornou příležitostí rozhodl o výsledku utkání, mohl si klidně připsat i hattrick. Jeho ofenzivní choutky byly dobře patrné, prakticky s Losem tvořil útočnou dvojici. Platný byl ale svým přehledem i ve středu pole, kde dokázal přibrzdit útočné pokusy soupeře, zejména ve druhém poločase.

Na trávníku se potkali tři bývalí a současní trenéři Určic. Taková konstelace se málokdy stává. Zatímco dvojice bývalých hrajících trenérů Zbožínek-Skopalík se činila na hřišti, nový trenér Gottwald nešetřil u postranní čáry pokyny směrem ke svým svěřencům. Jeho rozestavení a neordinovaná taktika se nakonec ukázaly jako účinné, zvlášť s přihlédnutím k omezenému počtu zdravotně způsobilých hráčů.

Přes nepřízeň počasí, které se na neděli pokazilo, pocit chladu umocňoval ostrý vítr, si do určického fotbalového areálu našlo cestu přes sto dvacet diváků. Z toho je patrné, že osud svého týmu v divizní soutěži místní úplně neodepsali a atraktivitě duelu nepochybně přispělo i představení nového trenéra. Pár minut před přestávkou většina diváků spěchala na oblíbenou klobásku, která byla přichystána jako občerstvení pro vítězný tým ještě dlouho po odchodu posledního diváka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...