Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 hfk 008FOTOGALERIE: Nádherné jarní počasí přivítalo oba týmy na stadionu v olomoucké Holici. Utkání obou soupeřů celý maraton jarní části ročníku 2014/2015 otevíralo, důvodem časového předsazení byl zápas domácí Sigmy ve FNL, který začínal v úřední čas, tedy v patnáct hodin. Přestože úvod byl hodně opatrný a nervózní, první šance Prostějova přišly v závěru prvního poločasu a po přestávce padl sice jediný, zato veledůležitý gól.


Do Olomouce sice zavítal početný kádr, hodně hráčů ale na lavičce jen stínovalo a někteří se nevešli ani na ni a museli sledovat zápas z tribuny. Cenný je ale fakt, že všichni chtěli být „u toho“ a povzbudit svojí přítomností kolegy na hřišti. Trenér František Jura poskládal v rámci možného optimální sestavu. Na levém beku dostal příležitost Krejčíř, nejvíc diskutabilní byly okraje záložní řady, kde zleva nastoupil Sečkář, který si o nominaci řekl slušnými výkony v přípravě, zprava pak při absenci Koudelky Pančochář. Ve středu dělal parťáka Fládrovi Langer, zatímco Zelenka podporoval coby podhrotový hráč Kroupu jako jediného útočníka.
Domácí začali bez diskusí svižněji
a už po pěti minutách vyzkoušel postřeh gólmana Bureše z levé strany Varaďa. Optická převaha Holice gradovala po necelé dvacetiminutovce, kdy Hornich nahrál před branku Blažkovskému, jeho pokus jen těsně míjel břevno Burešovy branky.
O chvíli později si prostějovská jednička mezi tyčemi poradila s ještě jednou průměrně nebezpečnou střelou, čímž byl z hlediska domácích pro úvodní poločas střelecký prach vyčerpán.
A tak se začali postupně osmělovat hosté. Těsně před přestávkou mohli dokonce dát pověstný „gól do šatny“, Krejčíř v ideální pozici pálil ovšem přímo do brankáře Muchy. Odražený míč sice vrátil do sítě Zelenka, ještě předtím byl odmáván ofsajd.
Po pauze se vrátili na hřiště hosté s evidentně větší chutí, kterou se snažil po levé straně uplatňovat zejména Sečkář, který také vykoledoval první žlutou pro marně stíhajícího soupeře. Domácí oproti tomu působili dojmem, že když to nevyšlo v prvním poločase, je vše ztraceno. Kostorek sice po osmi minutách hry dopravil míč do sítě, jeho ofsajdové postavení nezpochybňovali ani nejskalnější domácí fanoušci.
Zelenka se snažil tvořit pro Kroupu, překvapivá průniková přihrávka ale chyběla. A když už se Kroupa po hodině hry ocitl sám před Muchou, nedokázal jej prostřelit.
A tak až další povedený centr Sečkáře našel v šestnáctce Langera, který si dobře zpracoval míč a přízemní střelou konečně překonal domácího gólmana - 0:1!
V této fázi byl Prostějov jednoznačně lepším týmem, který uprostřed pole držel Zelenka a na levé straně se po několika desítkách neslaných, nemastných minut konečně chytl Sečkář. Vzhledem k značně omezeným možnostem střídání se v závěru zápasu začala projevovat vyčerpanost některých hráčů, což domácím umožnilo ještě zkusit s výsledkem něco udělat. Když ale Hornichův signál prováhal Kostorek a další míč za Burešovými zády byl opět z ofsajdu, skončilo utkání cenným vítězstvím Prostějova.

Jiří DERCO - 1.HFK Olomouc:
„„Přestože nám chyběli tři klíčoví hráči, soupeř měl také své problémy, takže se na to nemůžeme vymlouvat. My jsme gól nedali, ani z tisíciprocentní šance Kostorek, takže jsme nemohli vyhrát.
Z počátku sezóny se nemůžeme bavit o fyzičce, ale o přístupu hráčů k utkání, v tom to všechno vězí. Soupeř má zkušené hráče, nechybí mu pověstný fotbalový rozum, to byl rozdílový faktor. Mládí je samozřejmě cenná deviza, ale běhání není všechno. Soupeř hratelný byl, nakonec bych byl spokojen i s bodem, byť i to je doma ztráta, ale vše bylo o jedné šanci – my jsme ji neproměnili, soupeř ano.“
František JURA - 1.SK Prostějov:
„V prvním poločase nám hodně dlouho trvalo otočení hry ze slabší na silnější stranu, domácí se mezitím stačili přesunout a zformovat. Přesto jsme gól mohli dát, nějaké šance jsme měli. O poločase jsme si v šatně říkali, že máme na to tady vyhrát.
A nutno podotknout, že vyhráli nám to mladí, Sečkář centroval a Langer dal gól. A byť Holice měla příležitosti až v závěru utkání, kdy jsme trochu přestali hrát a dostali se pod tlak, čisté konto jsme nakonec udrželi. Tří bodů si nesmírně ceníme, na úvod sezóny jsou po psychické stránce velmi důležité. Zvlášť když nás čeká příští týden doma velmi náročný soupeř.“







  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...