Příjemnou noc, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

2012 38_peltaJak Večerník informoval již v minulém vydání, sobotní utkání osmého kola MSFL mezi 1.SK Prostějov a Žďárem nad Sázavou dostane velmi vzácnou návštěvu. Z V.I.P. tribuny jej totiž bude sledovat Miroslav Pelta, současný šéf českého fotbalu. Bude to vůbec poprvé v historii, co do Prostějova dorazí předseda FAČR!

Co stojí za Peltovým příjezdem na Hanou? O čem bude mluvit s Miroslavem Černoškem? A vyplyne z toho něco přímo pro prostějovskou kopanou?

Vskutku k mimořádnému okamžiku dojde tuto sobotu při domácím utkání 1.SK Prostějov proti Žďáru nad Sázavou. Duel dvou nováčků Moravskoslezské fotbalové ligy, který začne v 16 hodin, totiž svou návštěvou poctí předseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR) a současně místopředseda představenstva prvoligového FK Baumit Jablonec Miroslav Pelta.

„S panem Peltou spolupracuji a jsem rád, že přijal naše pozvání. velice si jeho cesty k nám vážíme, je to projevem vzrůstající prestiže klubu,“ nechal se slyšet spolumajitel marketingové společnosti TK PLUS, která stojí za současnou obrodou prostějovské kopané, Miroslav Černošek.

poprvé účast předsedy FAČR v Prostějově, poctěni návštěvou přímo při utkání 1.SK

A právě s ním Večerník hovořil přes e-mailovou korespondenci z argentinského Buenos Aires, kde byl současně šéf prostějovského tenisu na semifinále Davisova poháru.

„Můj vztah a moje spolupráce s panem Peltou má řadu prozaických důvodů, které bych si nechal pro sebe,“ ošíval se šibalsky nad otázkou, co je hlavní příčinou návštěvy šéfa českého fotbalu v Prostějově a jaká témata budou probírány. „Míra zastává významnou funkci ve výboru tělovýchovné jednoty AC Sparta Praha a já jako majitel tenisového klubu na Spartě jsem s ním řešil některé otázky převodu pozemku. Samozřejmě ho vnímám jako představitele nejvýznamnějšího sportu ve světě i v České republice, ale současně i jako člověka s velice pragmatickým přístupem k životu, který je v pracovních vztazích velice spolehlivý a korektní,“ charakterizoval Černošek svůj pracovní i osobní vztah s prvním mužem tuzemské kopané.

„Vzhledem k tomu, že se trochu motám kolem fotbalu, jsem považoval za užitečné a potřebné ho do Prostějova pozvat a ukázat mu náš fotbalový areál, či současně mu představit ty, kteří se mu v našem klubu věnují,“ osvětlil přece jen boss prostějovské marketingové společnosti TK PLUS počin Peltova příjezdu. „Posledním důvodem jeho návštěvy je skutečnost, že moje agentura Česká sportovní bude marketingovým partnerem FAČR při organizování příštího mistrovství Evropy ve fotbale juniorů do jednadvaceti let. Dvě základní skupiny se přitom budou hrát na Moravě, konkretně v Olomouci a na Slovácku,“ prozradil dále M. Černošek, který závěrem podotknul: „A jak jsem již naznačil, měl jsem k pozvánce ještě jeden osobní důvod. Rád si s Mírou jako kamarádem pokecám....“

Jak Večerník zjistil, Miroslav Pelta se v Prostějově zdrží skutečně jen chvíli. Přijede pouze na zápas a hned bude pokračovat na duel jeho Jablonce v Uherském Hradišti proti Slovácku...

Účast Miroslava Pelty nebude jediným důvodem návštěvy fotbalového utkání. Pozvánkou by mělo i losování vstupenek pro fanoušky na kvalifikační utkání s Bulharskem, tenisovou exhibici Šarapovová versus Kvitová v Praze, či finále Fed cupu a možná i Davis Cupu. Všude tam totiž Česká republika a Prostějov bude...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...