Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 22 1 sk prostejovFotbalisté Prostějova sice odjeli k úvodnímu jarnímu dějství MSFL na hřiště olomouckého 1.HFK v improvizovaném složení, ale k výhře se "eskáčko" prodralo například bez Koudelky, který byl uvolněn na mistrovství světa v malé kopané, či Pavla Hlocha, jež v zimní přestávce zamířil do druholigového Třince. Několik dalších plejerů pak trápily zdravotní komplikace. Kompaktní, bojovný a především disciplinovaný výkon zúročil v jedinou trefu sobotního utkání zýložník Langer.

Už hodinu po poledni (kvůli druholigovému duelu Sigmy s Opavou - pozn.red.) se v Holici odehrálo hanácké derby, do něhož v základní sestavě 1.SK Prostějov premiérově naskočil odchovanec Michal Sečkář, který podával dobré výkony v přípravných zápasech. Na pravém kraji zálohy Koudelku nahradil Josef Pančochář. Také domácí lodivod Derco postrádal některé zraněné hráče (Soukup, Dvořák a Hlavica).
Samotný zápas ovlivnil dosti nerovný terén a tak kombinačních prvků se necelé tři stovky diváků nedočkaly. Obě mužstva vsadila spíše na dlouhé, nakopávané míče, avšak ani jedno z nich nemělo na hřišti Kollera či Lokvence a podle toho zárodky akcí také vypadaly. Více ze hry měli přece jen Prostějovští, ale největší šanci utkání si v 19. minutě vypracovali domácí, když Hornich skvěle rozdal míč před bránu a Blažkovský pohotově zakončil, k jeho smůle šla střela těsně nad Burešovu svatyni. Hosté měli několik nebezpečných šancí, dvě minuty před koncem dokopnce dostali míč do sítě, leč branka neplatila. To Krejčíř vyslal nebezpečnou pumelici, která ovšem mířila přímo na Muchu. Odražený balon se dostal k Zelenkovi, který poslal míč lehce za záda. Rozhodčí ale kvůli ofsajdu branku neuznal.
Po změně stran se hra "eskáčka" zlepšila a v 59. minutě měl gól na noze Kroupa, ale druhý nejlepší kanonýr soutěže Muchu v brance 1.HFK nepřekonal. V 71. minutě už ale modrobílý tábor jásal. Tomáš Langer se dostal po chybě holické defenzívy k balónu a svou přízemní střelou nedal Muchovi žádnou šanci. Domácí mohli vyrovnat v 85. minutě po signálu ze standardky, ale Kostorek netrefil míč z malého vápna a tak v samém závěru už svěřenci kouče Jury takticky dobře dovedli utkání do vítězného konce.

1.HFK Olomouc - 1.SK Prostějov 0:1 (0:0)
Branka: 71. Langer.Rozhodčí: Boček - Dubravský, Mrázek. Žluté karty: 57. Bača (HFK) - 84. Sečkář (Pv). Diváků: 278.
Sestava 1.SK Prostějov: Bureš - Hirsch, Sus, Zatloukal, Krejčíř - Pančochář (90.+2 Sikora), Fládr, Langer, Sečkář (88. Rus) - Zelenka - Kroupa. Trenér: František Jura.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...