Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

11 fotbal matouskovaNa svém kontě má už spoustu zápasů v první lize žen, zahrála si kvalifikaci o Ligu mistryň, celkem šestkrát oblékla dres reprezentační „devatenáctky“ a nyní se Gabriela Matoušková konečně dočkala i premiérového startu v seniorském „A“-týmu. Stalo se tak na dvanáctičlenném turnaji Cyprus Women's Cup v jedenáctitisícovém Paralimni.

Dvaadvacetiletá útočnice Sparty Praha se již třikrát ocitla v nominaci, ale při kvalifikaci o mistrovství Evropy proti Arménii ani v kvalifikaci o světový šampionát s Estonskem se na trávník nedostala. Po zveřejnění původní nominace pro turnaj na Kypru sice někdejší hráčka Kostelce na Hané, Slovácka a Bohemians Praha figurovala jen v pozici náhradnice, poté však nahradila nemocnou Ringelovou a na ostrov nacházející se ve Středozemním moři také zamířila.

Při remíze s Belgií 2:2 ani porážce 0:1 s Mexikem se ještě na hřiště nepodívala, v závěrečném duelu základní skupiny „C“ proti Jihoafrické republice už tomu ale bylo jinak. Její chvíle přišla v osmdesáté minutě, kdy vyběhla na trávník místo střídající Chlastákové. Účastnila se tak vítězství 1:0, které Českou republiku poslalo do souboje o konečné místo proti Austrálii.

Favoritem závěrečného střetnutí české reprezentace na turnaji byly soupeřky a výsledek 2:6 tomu také odpovídal. Co však bylo také velice podstatné, na pozici levé krajní záložnice odehrála celé utkání Gabriela Matoušková.

Vítězkami celého klání se staly hráčky Anglie, které zdolaly 1:0 Kanadu, třetí skončilo Mexiko po výhře 3:2 nad Itálií. A za českým národním týmem skončily výběry Skotska, Nizozemska, Finska, Jihoafrické republiky, Korejské republiky a Belgie.

Nyní už rychlonohé hráčce a někdejší atletické šampionce začnou ligové povinnosti, do jarní části vstoupí její Sparta Praha v sobotu 28. března duelem proti zatím posledním Pardubicím. Zatímco sparťanky zatím ztratily jen porážkou v derby se Slavií a jsou za ní o skóre druhé, naopak Východočešky dosud jen jednou vyhrály a jednou remizovaly.

Na podzim stihla Matoušková naskočit do devíti ligových zápasů, v nichž dvakrát skórovala, další dva starty nabrala v předkole kontinentální klubové soutěže.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...