Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: Pouhý týden před startem jarní části MSFL se svěřenci trenéra Jury utkali v tradičním azylu na hřišti v Olšanech s fotbalisty Hlučína. Také poslední přípravné utkání poznamenala široká marodka, a tak základní sestava doznala opět několika změn. I když se prostějovským hráčům podařilo brzy po změně stran srovnat skóre, soupeř se zásluhou třígólového střelce mohl radovat z vítězství.

Na rozmáčeném terénu se dala očekávat spíše bojovnost než fotbalová krása, přesto hrstka fanoušků, která si v chladném a deštivém počasí našla cestu do Olšan u Prostějova, byla svědky pohledných akcí. Oba týmy se v probíhajícím ročníku utkaly již dvakrát, v obou případech se z vítězství radovala družina svěřence Františka Jury. Tak jako v soutěžním utkání, také v sobotním zápase dalo vítězné mužstvo tři branky.
I když šlo o přípravu, od úvodu byla na hráčích znát důležitost utkání. Do větších akcí se žádné z mužstev nepouštělo. Skóre se však měnilo po necelé čtvrthodince. Standardní situaci beze zbytku využil nejvyšší hráč v poli, hlučínský Vojtěch Heinik - 0:1. A že to nebude jeho poslední trefa v zápase, se mohli fotbaloví příznivci přesvědčit ve zbývajícím průběhu střetnutí. Prostějovští rozhodně zbraně nesložili a také oni se snažili překonat hostujícího gólmana. Nejblíže k tomu měl kanonýr Kroupa, to by však musel z hranice malého vápna zakončit razantněji. Po půlhodině hry se přeci jen nejlepší střelec Prostějova prosadil, byl však přistižen v ofsajdu a branka tak správně nemohla platit. Přes optickou převahu hostí se již do poločasu skóre na obou stranách nezměnilo.
Do druhé půle poslal hostující trenér hned kvarteto nových tváří a rázem bylo hlučínských plné hřiště. Zásadní změnou bylo rozestavení z jednoho útočníka na dva hrotové hráče, což se v útočné fázi také projevilo. Obrana Prostějova musela odolávat většímu množství ataků ze strany soupeře. Ale také útočníci prostějovského SK zaměstnávali hostující obranu. Po jednom z faulů za hranicí velkého vápna si režii přímého kopu vzal na starost Zdeněk Fládr a přesnou střelou k tyči srovnal v 63. minutě skóre zápasu - 1:1.
Vypadalo to, že by se domácí hráči mohli nadechnout k obratu, proti však byl hostující Hlučín. Sečkář přesným centrem našel volného Kroupu, který poslal hlavičku do míst, kde se záhy objevil i brankář Hlaváč a výborným zákrokem udržel remízu svého týmu. Na straně druhé musel po přesné trefě Muchy zasahovat Bureš. Z další standardní situace již vyšel vítězně hostující Heinik, který opět využil svých předností a za přispění tyče poslal již podruhé svůj tým do vedení - 1:2. O pouhé čtyři minuty později fauloval ve vápně Zatloukal hlučínského Ondrušíka, z nařízeného pokutového kopu dokonal hattrick Vojtěch Heinik - 1:3.
Ani prostřídání prostějovských řad nevedlo již ke vstřelení branky, k zakončení se dostal “špílmachr“ Zelenka, brankáře hostí u bližší tyče ale nenachytal. Prosadit se už nedokázali ani hosté, a tak se z vítězství nakonec radovalo mužstvo z Hlučína. To svou premiéru v jarní části sezóny odehraje v sobotu 21. března ve Vyškově. Prostějov zajíždí na horkou holickou půdu, kde se také v sobotu 21. března pokusí obrat o body 1.HFK Olomouc.

1.SK Prostějov – FC Hlučín 1:3 (0:1)

Branky: Fládr - Heinik 3
Sestava 1.SK Prostějov: Bureš - Hirsch, Sus, Zatloukal, Krejčíř - Langer, Fládr, Zelenka, Pančochář - Kroupa, Sečkář. Střídali: Rus, Koudelka, Přikryl, Sykora. Trenér: František Jura.
Sestava FC Hlučín: Hlaváč - Hudeczek, Heinik, Mac, Malchárek -Váňa, Málek, Dostál, Ondrušík, Neumann - Hanus. Střídali: Žižka, Mucha, Badalyan, Sasín. Trenér: Milan Valachovič.
Ústy trenérů:
František Jura - 1.SK Prostějov:
„Dostali jsme všechny branky ze standardek, navíc od jednoho hráče, což by se nemělo stávat. Vypracovali jsme si šance hned v první půli, ale i ve druhé jsme měli blízko k další brance. Výsledek mohl být klidně i remízový, musím ale uznat, že soupeř byl dnes lepším týmem, přehrál nás především ve středu hřiště. I když se jednalo o přípravný zápas, ty tři obdržené branky mne mrzí, to se nám v přípravě ještě nestalo. Přechodová fáze nám tolik nevycházela, vyhořeli jsme na proměňování vyložených šancí.“
Milan Valachovič - FC Hlučín:
„I když byl terén těžký, lépe jsme v zápase kombinovali, vypracovali jsme si více šancí, takže si myslím, že výhra je zasloužená. Šlo nám hlavně o sehrání a přiblížení už nadcházejícímu soutěžnímu zápasu, kdy hrajeme v nedalekém Vyškově, což je velice podobný soupeř jako Prostějov. Snažili jsme se hrát rychlý, běhavý fotbal s míčem u nohou, což se nám i povedlo, utkání rozhodně splnilo svůj účel.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...