Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
09 iv tridaVelkou obměnou prošla v letní pauze nejnižší okresní soutěž mužské kopané. Nejlepší trio uplynulého ročníku postoupilo o patro výš a „béčko“ Otaslavic skončilo úplně, naopak Kostelec na Hané „B“ obnovil činnost a ze „trojky“ se poroučelo hned pět mančaftů, přičemž rezerva Zdětína se taktéž rozhodla nepokračovat v činnosti. Suma sumárum se tak počet oddílů o jeden zvýšil.

Čelo soutěže zůstalo díky postupu jak vítězných Kladek, tak druhého Protivanova „B“ i třetích Čech pod Kosířem uvolněno a otázka zněla, jestli se na něm usadí ti sestupující z vyšší soutěže, nebo se mezi zbývajícími celky najde vážný vyzyvatel. Navrch měla první varianta. Na čele se tak od počátku usadil Brodek u Konice, po celou dobu ho věrně stínuje Plumlov „B“ a zejména díky výborné domácí bilanci se drží i čtvrté Pavlovice a šesté „béčko“ Vrahovic.
Aktuální lídr měl na jaře velkou smůlu. Vzhledem k sestupu Nezamyslic do okresního přeboru a redukci počtu účastníků druhé a třetí třídy ze šestnácti na čtrnáct se muselo poroučet hned pět celků. A až poslední kolo určilo, že součástí kvinteta bude i brodecká Jiskra. Fotbalisté Sokola Bedihošť totiž tehdy svou jízdu jarní částí zakončili výhrou 6:4 na půdě Pivína „B“, zatímco jejich hlavní konkurent doma padl 1:2 se třetím Tištínem.
Brodek u Konice dokázal i díky nově zavedenému penaltovému rozstřelu zvítězit ve všech případech, navíc Želči a Vrahovicím „B“ nadělil doma příděl 13:0, Pavlovicím 6:0, Kostelci „B“ 5:0. Hned sedmkrát z toho byla výhra s čistým kontem, což v součtu značí i nejlepší ofenzivní sílu a také defenzivní práci.
Plumlovské „béčko“ procházelo před rokem složitým obdobím. Po vítězství ve IV. třídě se od něj čekalo, že se usadí uprostřed vyšší soutěže a sezonou projde bez výraznějších starostí. Jenže opak byl pravdou a už několik kol před koncem bylo jasno. V létě tak nastaly změny a i díky nižší konkurenci to stačí na druhou pozici. A to jen vinou prohraných penalt s Brodkem u Konice, protože jinak jen ztráta jednoho bodu za penaltovou výhru v Kostelci. Při příznivé situaci v krajských soutěžích ale mohou slavit oba dva nejlepší.
Právě kostelecké „béčko“ je celkem, s nímž alespoň redakce Večerníku nepočítala až na absolutní čelo. Jenže skvělou střeleckou formu předvedl Petr Merta a také jeho šestnáct branek přispělo k až osmi výhrám, téměř šedesáti trefám a hned pětadvaceti bodům. Až za Kostelcem skončily čtvrté Pavlovice i zbývající osmička startujících.
V našich prognózách jsme trochu nadsadili výsledky Morávie Doloplazy a Želče, naopak jsme podcenili sílu Brodku u Prostějova „B“ a Přemyslovic „B“. Až na poslední tým je však tabulka velmi vyrovnaná a lze tak čekat napínavé bitvy o první a druhé, o třetí a čtvrté, páté až sedmé i osmé až jedenácté místo.
A něco lepšího třeba ve zbytku soutěže předvede i zatím s výraznějším odstupem poslední Želeč. Té se na podzim nedařilo v útoku ani obraně, hned třikrát schytala dvouciferný výprask a jediný bod získala v domácím souboji s pátými Tvorovicemi. Rozhodne jedenáct jarních víkendů od počátku dubna do poloviny června. Startuje se tak již za měsíc.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...