Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 zlin 013FOTOGALERIE: Na značně omšele působícím fotbalovo-atletickém stadionu TJ Jiskra v Otrokovicích sehrál 1.SK Prostějov další přípravné utkání, a znovu proti druholigovému celku. V generálce před startem FNL si jej pozval Zlín. Byli to právě „Ševci“, kdo mohli v závěru první půle získat rozhodující náskok, díky výbornému brankáři „eskáčka“ Burešovi ale vydržel bezbrankový stav. Po přestávce pak vstřelila obě mužstva po gólu, načež se tedy v sobotním poledni rozešla smírně.

Rozpadající se betonové ochozy v Otrokovicích připomínaly značně zmenšený strahovský stadion. Podle zápisu domácí FC FASTAV musel dokonce vyslat své správce, aby na brankové konstrukce upevnili kvalitní sítě. Pochmurný dojem ještě umocňoval téměř tragický terén, který byl měkký a podmáčený, na němž se nedaly dělat zázraky. Ostatně zázrakem bylo přežít zápas bez zranění.
Na tento „pažit“, který po několika desítkách minut začal připomínat spíše oraniště, poslal trenér František Jura standardní základní jedenáctku s Pančochářem na levém kraji zálohy. Domácí, které sledoval nový manažer Grygera, naskočili i se svojí další legendou Hubáčkem.
V úvodu utkání centr Kopečného proletěl šestnáctkou hostí bez povšimnutí, jinak kompaktně hrající Prostějov svému soupeři nic podstatného nedovolil. Skvěle chytající Bureš nejprve dvakrát vychytal Poznara, v závěru poločasu tentýž hráč v situaci dva na nikoho vyzval ke skórování Bartolomeua, Bureš se ale rychle přesunul. Ani Železníkův pokus k tyči pro něj nebyl neřešitelný. A aby toho nebylo málo, po chytré Železníkově přihrávce pílil na Bureše Kopečný, i pro něj ale byla prostějovská svatyně zakletá. Jedinou šanci na druhé straně neproměnil hlavičkou Kroupa, když ho dobrým centrem našel Koudelka.
Hned po změně stran se přece jen rozvlnila žlutomodrá síť za vystřídavším Kofroněm, radost Zlínu ale pokazil ofsajd. A tak až Železníkova hlavička po Pazderově rychlém úniku a centru zprava se konečně počítala - 1:0. Zhruba čtvrthodinky před koncem ale přišlo nečekané vyrovnání. Po Krejčířově autu a Sečkářově centru do vápna Benčík doslova sestřelil kolegu Hájka. Míč se odrazil ke Koudelkovi, který tvrdou a přesnou bombou propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Zlín se ještě v závěru snažili strhnout vedení na svou stranu, Prostějov ale důslednou obranou žádnou změnu skóre nepovolil.

ÚSTY TRENÉRŮ
Bohumil PÁNÍK - FC FASTAV Zlín:
„Utkání bylo pro nás obrovsky důležité, protože tento přírodní terén je úplně jiný, než umělá tráva. Hráči jsou po zimní přípravě překvapeni, co na něm míč dělá. Nezvládli jsme tři nebo čtyři koncové situace, soupeři stačilo využít jednoho nedorozumění v naší obraně k vyrovnání. Takový gól prostě nesmíme dostat, máme utkání za každou cenu vyhrát. Neubránili jsme aut, nechali soupeře proběhnout před bránu a sami jsme si tam nafackovali. Pokud soupeře nedorazíte, fotbal vám to pak vrátí...“
František JURA - 1.SK Prostějov:
„Trenér byl hodně těžký pro oba týmy. S prvními asi pětatřiceti minutami jsem spokojen, hráli jsme v bloku a soupeře k ničemu podstatnému nepustili. V závěru poločasu jsme úplně vypadli ze hry, zůstávali hodně vepředu a rezultovaly z toho šance soupeře, kdy nás podržel brankář Bureš. Druhý poločas byla hra hodně rozháraná, ale zápas jsme odehráli se ctí, byť výtky se samozřejmě najdou. Třeba jsme si na těžkém terénu zbytečně komplikovali situaci vzadu nic neřešícími přihrávkami. Zlín prokázal jasnou kvalitu, vypracoval si šance, takže s naším výkonem a výsledkem můžeme být spokojeni. V minulých dvou utkáních jsme si prověřili obrannou fázi, v posledních dvou před startem sezóny nám zbývá dopilovat herní stránku, hrát tvořivě s balónem na kopačkách.“

FC FASTAV Zlín - 1.SK Prostějov 1:1 (0:0)

Branky: 57. Železník - 73. Koudelka
Rozhodčí: Konečný - Koláček, Manďák. Bez karet.
FC FASTAV Zlín:
Dostál - Pazdera, Hubáček (69. Malý), Hájek, Benčík - Kopečný (46. Matějov), Holík (62. Motal), Živulič, Bartolomeu (69. Kopečný) - Poznar (62. Kraut), Železník. Trenér: Bohumil Páník.
1.SK Prostějov:
Bureš (46. Kofroň) - Hirsch (84. Sikora), Sus, Zatloukal, Rus (53. Krejčíř) - Koudelka (84. Přikryl), Zelenka (53. Sečkář), Fládr, Pančochář - Machálek (40. Langer), Kroupa. Trenér: František Jura

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...