Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 opava 010FOTOGALERIE:  „Upozorňuji, že se nejedná o žádné přátelské, ale přípravné utkání, přátelák si můžete hrát doma za barákem,“ zaznělo z úst trenéra Františka Jury před sobotním utkáním v Opavě. Apel na organizovanou hru tentokrát padl na úrodnou půdu a Prostějov byl v prvním poločase lepším týmem. Výsledkem ale bylo jen dvakrát nastřelené břevno.

V optimálním případě se dnes mohli na hřišti pohybovat hned tři Machálkové, z toho dva bratři. Natržené lýtko z přípravy s Frýdkem-Místkem počátkem února však vyřadilo ze hry Tomáše Machálka. Ten tak pouze s odloženými berlemi sledoval na opavské lavičce svého bratra v roli hlavního sudího (na čáře mával i prostějovský Peřina) a jmenovce Milana, který v prostějovském dresu odehrál dobré utkání.
Trenér Jura dal příležitost ve středu zálohy vedle Zelenky Langerovi, na křídlech pak Sečkářovi se Šteiglem, což se ukázalo jako dobrá volba. Langerovi se ve středu hřiště daří výrazně lépe, což už několikrát předvedl, velmi dobré výkony podává také Sečkář. „Poznávám stejně jako moji předchůdci, že přechod mezi dorostem a mužským fotbalem je značný skok, navíc hrát od počátku proti tak kvalitnímu soupeři je něco úplně jiného, než naskočit do rozjetého zápasu,“ podělil se Michal o pocity po zápase. „Motivaci mám velkou, snažím se na levém kraji zálohy udělat co nejlepší dojem, a pokud by mě trenér postavil v prvním jarním kole v Holici, bylo by to splnění mého dílčího snu,“ přeje si nadějný záložník.
Utkání příliš divácky atraktivních šancí nepřineslo. Hrálo se většinou mezi šestnáctkami a první nebezpečnou střelu, byť z úhlu, vyslal na Burešovu branku Schaffartzik až v 37. minutě. Závěr první půle patřil hostům. Velkou šanci si trochu paradoxně připravila dvojice stoperů – Zatloukal u postranní čáry vybojoval míč, posunul jej na kolegu Suse a ten orazítkoval břevno opavské svatyně. O tři minuty později se odražený míč při malé domů dostal ke Šteiglovi, ten se před gólmanem Vaškem snažil situaci řešit lobem, který skončil opět na břevně.
Do druhého poločasu zastoupil zraněného Šteigla Pančochář a Prostějov pokračoval v kvalitním výkonu. Postupem času začali mít Slezané optickou převahu, kterou ale nedokázali zúročit. Načala to hlavička těsně mimo následovaná Schaffartzikovou zblokovanou střelou. Kuzmanovič v 71. min. pálil těsně nad břevno, o pět minut později se blýskl Kofroň, který vyrazil Čelůstkův pokus z úhlu. Břevno lízal i balón z Horkovy kopačky dvanáct minut před koncem. A když se ani v závěru utkání díky Kofroňovi neprosadil Scahffartzik po Mrázkově centru, rozešli se oba soupeři bezbrankovou remízou.
ÚSTY TRENÉRŮ
Jan Baránek – SFC Opava
„Byl to hodně vyhecovaný zápas s nasazením z obou stran. Prostějov hrál organizovaně a agresivně, čekal na naše chyby. V prvním poločase se nám podařily dvě individuální chyby, nemající se systémem nic společného. Celkově byl první poločas horší druhého, v útočné fázi jsme se vůbec neprosadili, hodně jsme ztráceli míče. Ve druhém poločase už to bylo z naší strany lepší, soupeř se do žádné šance nedostal. V útoku nás ale momentálně nejvíc tlačí bota, po odchodu Ševčíka nám chybí kreativní hráč.
František Jura – 1.SK Prostějov
Hlavním pozitivem je předvedený herní výkon, určitě jsme nebyli horším týmem. Podle průběhu utkání, kdy jsme nastřelili dvakrát břevno, jsme asi měli vyhrát. Jsem spokojen s odpovědným a organizovaným výkonem, kterým jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili. Nechci hodnotit jednotlivce, protože dobrý výkon podal celý tým.
SFC Opava – 1.SK Prostějov 0:0
SFC Opava: Vašek (46. Květon) – Pospěch, Metelka, Mikula (70. Vojtěšek), Čelůstka (46. Matěj Hrabina) – Habusta (70. Janetzký) – Svatonský (46. Jurečka), Janetzký (46. Horka), Schaffartzik – Mrázek, Kuzmanovič (70. Lavrovič). Trenér Jan Baránek.
1.SK Prostějov: Bureš (46. Kofroň) – Hirsch, Zatloukal, Sus, Krejčíř (66. Rus) – Šteigl (46. Pančochář), Zelenka (60. Fládr), Langer, Sečkář (57. Koudelka) – Machálek (78. Kroupa), Kroupa (76. Kopečný). Trenér František Jura.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...