Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 fotbal rergioJarní část fotbalových soutěží už v případě 1.SK Prostějov, Určic, Kralic, Konice a Klenovic na Hané začíná pomalu, ale jistě klepat na dveře. Zejména v těchto klubech už tak jsou s přípravou na zbývající část ročníku poměrně daleko. Postupně se pak přidávají také celky z nižších soutěží, pro které druhá polovina sezóny začne o prvním dubnovém víkendu, tedy přesně o dva týdny později.

Již za polovinou harmonogramu zimních „přáteláků“ se dostali hráči prostějovského „eskáčka“. Po zápasech s Blanskem, pražskou Spartou, Meteorem, Českou Třebovou a Štěchovicemi si v uplynulém týdnu dopřáli oraz, aby se v následujících dnech utkali ještě s Opavou, Zlínem, Hodonínem a Hlučínem. Z dosavadních změn v hráčském kabině kouče Jury je nejzásadnější setrvání kanonýra Karla Kroupy, náhradou za Pavla Hlocha, o něhož projevil zájem druholigový Třinec, se stal další kmenový hráč Zbrojovky Brno Martin Sus. Odchod ohlásil talentovaný Soušek.
První měsíc s Určicemi už má za sebou jejich nový kouč Petr Gottwald. A až na rozsáhlou marodku je zatím spokojen. „Trénujeme dvakrát týdně na umělé trávě v Prostějově. Ti hráči, co mohli absolvovat všechny tréninky a zápasy, mi dělají radost. Chtějí zde zůstat a porvat se o záchranu. O přesném složení kádru ještě není rozhodnuto, máme stále před sebou i spoustu utkání pro stabilizaci sestavy,“ nastínil exkralický lodivod aktuální situaci v divizním celku. Jeho svěřence nyní čeká zápasová pauza, po nichž se utkají například s dorostenci prostějovského „eskáčka“, odvetné derby s Kralicemi či generálku na půdě rezervy 1.HFK Olomouc.
Nového trenéra mají i Kralice na Hané, i když spíše staronového. Ivo Gottwald už u týmu vypomáhal v předešlých měsících a letech, nyní převzal společně s Václavem Répalem pozici hlavního lodivoda. Navzdory zkoušce v Kozlovicích zůstal na Hané Libor Martinka, na testech jsou Jiří Kamenov mladší s Aloisem Lexou a útočník Michal Němec. „Syn zajistil u týmu disciplínu a trénovanost, já jsem změnil filosofii, nebudeme hrát tolik z ofenzivy, ale více z defenzivy s důrazem na brejky,“ představil své plány starší a zkušenější z trenérské rodiny Gottwaldů. Kromě repete rodinného souboje čeká jeho tým i další derby v Konici, či poslední prověrka proti Mostkovicím.
Úvodní dva týdny přípravy má za sebou Konice. „Scházíme se v pondělí, středu a pátek, narušily nám to ale prázdniny na Olomoucku, nyní končí volno vysokoškolákům a budou prázdniny na Prostějovsku. Zatím kluci běhají, v plánu máme přáteláky s Kralicemi, Rousínovem, Klenovicemi, dorostem Prostějova a jednu středu se Zábřehem,“ nastínil trenér Roman Jedlička.
To Lipová se teprve do společných tréninků pustí, stane se tak v úterý 17. února. „Budeme se připravovat čistě v domácích podmínkách, to znamená na lipovském hřišti a místní tělocvičně. A také na umělé trávě v Prostějově,“ představil plán hrající kouč Pavel Růžička. Osobně věří i v to, že se kádr příliš nezmění. „Matěj Vybíhal u nás bude pokračovat, o Zdeňku Petrželovi jednáme. Budeme se chtít domluvit i na setrvání gólmana Števuly a jednáme i o rozšíření kádru,“ prozradil Večerníku.
Dril momentálně zažívají také hráči Čechovic. „Áčko“ i „béčko“ trénuje společně, stabilně se tak schází necelá dvacítka fotbalistů. „Běháme, běháme, běháme, tak to bude ještě dva týdny. Scházíme se ve středu a pátek na umělce, v sobotu jsou výběhy. Od šestého do osmého března budeme mít soustředění v domácích podmínkách, kdy budeme trénovat dvoufázově,“ popsal současnost čechovický trenér Jaroslav Klimeš. Do Určic mu odešel nejlepší střelec Petr Halouzka, naopak opačným směrem kvůli práci zamířil Michal Ján a z Klenovic se vrátil Richard Klimeš.
Soustředění mají před sebou i v Mostkovicích, konkrétně na počátku března. „Příprava se nám rozběhla, zpočátku nám to ale kvůli nemocem trochu skřípalo. Teď už jsem spokojen. Hrozí nám oslabení, ale i posílení, u Jamricha je to padesát na padesát, u dalších náznaky jsou, ale nechci to zakřiknout. Syn je v Kralicích a u Lexy jsme se dohodli na neprodloužení hostování,“ sdělil aktuality trenér družstva Jiří Kamenov starší.
Každé úterý v plumlovské tělocvičně a o dva dny později na umělé trávě 1.SK Prostějov se připravuje vedoucí celek „A“ skupiny I.B třídy Sokol Plumlov. Od března k tomu přibudou i zápasy. „Zatím do tréninků zasáhly dvě třetiny kádru, podepsala se na nás virová onemocnění. Od nového týdne by to už ale mohlo být lepší. Zatím je to hrubá příprava a jedinou změnou je návrat Zabloudila do Držovic, o setrvání brankáře Karla Laštůvky ještě budeme jednat,“ informoval kouč Jan Pešek.
V případě Otinovsi zatím není o podobě kádru moc jasno. „Trénujeme zhruba týden v Čechovicích, kde jsme spokojeni a děkujeme za tuto možnost. Jednáme o posílení kádru, někoho máme v hledáčku, ale zatím čekáme, jestli se prosadí výš, nebo ne. Stále čekáme a není nic podepsáno, do konce března bychom to ale chtěli mít vyřešeno,“ nastínil lodivod nováčka I.B třídy Tomáš Hrdlovič.
Hned v polovině ledna se do přípravy vrhli Kostelečtí. A zatím se jim daří plnit, co si předsevzali. V úterý a pátek se věnují fyzičce a za sebou mají i první přátelské střetnutí - s dorostem 1.SK. „Prohráli jsme vysoko, ani sám nevím kolik... Kluci ale viděli balon po třech měsících a nic se neděje. Dalo mi to dost a vím, kde nás tlačí bota. Herně jsme nezklamali, útočníci ale nedali pět tutovek, mohlo to vypadat jinak,“ uvedl trenér Ivo Vykopal s tím, že teď odjíždí s mužstvem na soustředění.
Pivín zkouší gólmana Martina Hýbla, jenž se o post jedničky utká s Vladimírem Svozilem. „Čekáme na přáteláky. Oba dostanou šanci, potřebuji je vidět chytat. Jinak je to střídavě oblačno, čekáme na odeznění chřipky. V úterý, pátek a neděli nabíráme fyzičku,“ popsal nynější stav kouč Jaroslav Svozil s tím, že cílem je udržet Jakuba Martince, o něhož usilují Vrchoslavice.
Právě tento celek je po podzimní části v tabulce I.B třídy O KFS poslední, záchrany se ale nevzdává. „Od čtvrtka trénujeme na umělé trávě v Chropyni, kde sehrajeme i přáteláky. Kádr má šestnáct členů a v hledáčku je ještě jeden mladý perspektivní hráč. Kdyby zůstali všichni zdraví, bude to jen dobré,“ přeje si lodivod Roman Šmíd.
Na klidné jaro má naopak založeno, nováček „B“ skupiny SK Jesenec. „Trénujeme třikrát týdně, v úterý, pátek a sobotu. Za dva týdny jedeme na soustředění do Jaroměřic, rýsuje se nám jeden odchod a dva příchody, jasno ale bude až v březnu. U Karla Laštůvky je to padesát na padesát, nemůžeme ale jít do soutěže jen s jedním brankářem. Leda že by existovala možnost si ho během jara v případě potřeby stáhnout zpět,“ upozornil na jednu starost kouč Petr Tichý starší.


úterý 17. , 17.00 1.SK Prostějov U19 - TJ Sokol Mostkovice
sobota 21. , 10.00 SFC Opava - 1.SK Prostějov
sobota 21. , 16.00 TJ Sokol Čechovice - TJ Sokol Klenovice na Hané UT Prostějov
sobota 21. Sokol Konice - FC Kralice na Hané
sobota 21. TJ Sokol Vrchoslavice 1946 - TJ Haná Nezamyslice UT Chropyně
neděle 22. SK Jesenec – TJ Sokol Mostkovice UT Holice
neděle 22. FK SAN-JV Šumperk U17 - TJ FC Kostelec na Hané
úterý 24. , 17.00 1.SK Prostějov U19 - TJ Sokol Určice UT Prostějov
sobota 28. , 10.15 FC Fastav Zlín - 1.SK Prostějov
sobota 28. , 12.00 FC Kralice na Hané - TJ Sokol Určice UT Prostějov


neděle 1. , 17.00 TJ Sokol Čechovice - TJ Sokol Vrchoslavice UT Chropyně
neděle 1. TJ Sokol Mostkovice - TJ FC Kostelec na Hané UT Holice
neděle 1. TJ Sokol Vrchoslavice 1946 - TJ Haná Měrovice
úterý 3. 1.SK Prostějov U19 - TJ Sokol Plumlov
sobota 7. , 13.00 RSM Hodonín - 1.SK Prostějov
sobota 7. , 14.00 TJ Sokol v Pivíně - TJ Sokol Protivanov UT Konice
sobota 7. , 15.00 1.SK Prostějov U19 - TJ Sokol Čechovice UT Prostějov
sobota 7. FC Morkovice - TJ Sokol Určice Morkovice
sobota 7. 1.HFK Olomouc „B“ - FC Kralice na Hané
sobota 7. SK Jesenec - TJ FC Kostelec na Hané
sobota 7. TJ Sokol Plumlov - TJ Sigma Lutín UT Prostějov
neděle 8. , 15.00 TJ Sokol Olšany - TJ Sokol Brodek u Prostějova UT Prostějov
neděle 8. , 17.00 TJ Sokol Čechovice - FK Bučovice UT Vyškov
neděle 8. TJ Otinoves - TJ Sokol Příkazy UT Holice
neděle 8. SK Lipová - TJ Sokol Rudice
sobota 14. , 10.00 1.HFK Olomouc „B“ - TJ Sokol Určice UT Holice
sobota 14. , 15.00 1.SK Prostějov - FC Hlučín
sobota 14. , 15.00 TJ Otinoves - TJ Sokol Olšany UT Prostějov
sobota 14. FC Kralice na Hané - TJ Sokol Mostkovice
sobota 14. SK Jesenec - TJ Jaroměřice
sobota 14. TJ Svitavy „B“ - SK Lipová
sobota 14. TJ Sokol Plumlov - SK Chválkovice UT Prostějov
sobota 14. MFK Vyškov U19 - TJ FC Kostelec na Hané
neděle 15. TJ Sokol v Pivíně - TJ Sokol Určice „B“ př. tr. Tvorovice
neděle 15. TJ Sokol Vrchoslavice 1946 - TJ Sokol Protivanov
sobota 21. TJ Sokol Přemyslovice - TJ Sokol v Pivíně
sobota 21. TJ Sokol Olšany - FK Horka nad Moravou
sobota 21. SK Lipová - FC Hvozd UT Konice
sobota 21. TJ Sokol Plumlov - TJ Sokol Protivanov
sobota 21. TJ Sokol Vrchoslavice 1946 - FK Troubky
neděle 22. TJ Sokol Čechovice - TJ FC Kostelec na Hané
neděle 22. FK Chropyně - TJ Sokol Mostkovice
sobota 28. TJ Sokol Čechovice – TJ Sokol Plumlov
sobota 28. TJ FC Kostelec na Hané – TJ Sokol Olšany
sobota 28. TJ Sokol Protivanov - SK Jesenec
sobota 28. 1.HFK Olomouc U19 - SK Lipová
sobota 28. TJ FC Kostelec n/H - TJ Sokol Olšany/TJ Sokol Vícov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...