Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 fotbal regionPřed rokem se o první místo ve druhé nejvyšší okresní soutěži praly tři celky a dlouho to vypadalo, že se bude moci radovat pouze jeden. Nakonec tomu bylo jinak a úsměvy mohly zavládnout nejen ve Skalce, ale i v Kralicích. A smutnil tak pouze Tištín. Nyní o primát usiluje pouze dvojice a za určitých okolností mohou jít do II. třídy oba.
Nejlepší pozici pro zbývajících jedenáct kol si vybojovaly Němčice nad Hanou.

V tomto městě a navíc v kvalitním areálu se na rozdíl od Konice, Plumlova i Kostelce hraje mezi muži pouze okres, navíc třída těsně nad „pralesem“.
Podzimní část se ale jarnímu sestupujícímu z II. třídy velice povedla. Platilo to zejména pro prvních čtrnáct kol, v nichž nepřišla ani jedna hladká porážka. Tak se stalo až na úplný závěr v Protivanově. Mladý výběr sice disponuje horším útokem i obranou než Vícov a také s tímto soupeřem prohrál vzájemné utkání, přesto je na čele.
Přesně o tři body zpět je již zmíněný Vícov. Ten sice v prvních čtyřech kolech utrpěl porážky v Mostkovicích i Otaslavicích, poté už ale prohrál, a to jen penalty, pouze ve Ptení. Tamějším hráčům k tomu pomohl i průměr více než tří vstřelených branek na zápas, zatímco sami inkasovali jen desetkrát za celý podzim.
Hodně napoví už třetí jarní kolo, to se právě tyto dva celky utkají na jihu okresu. Na podzim z toho byla po devadesáti minutách remíza 1:1. Za určitých okolností se ale může radovat nejen celkový vítěz, ale i mužstvo na druhé pozici. To ale pouze, pokud se všem regionálním celkům podaří v I.B třídě zachránit, platí to hlavně pro Vrchoslavice a Hvozd.
Pro zbývající celky je při pohledu na aktuální tabulku ve hře asi jen boj o třetí místo. Aktuálně se to týká hlavně Ptení, Tištína, Otaslavic a Kladek, po dohrávkách se k nim mohou přidat i Dobromilice a Výšovice.
Z nejhoršího jsou venku asi i Protivanov „B“, Čechy pod Kosířem a Nezamyslice „B“, naopak poslední tři už zaostávají.
Nejhůře jsou na tom stejně jako před rokem v Bedihošti, jen o fous lépe Mostkovice „B“. Ty však mohou využít nejen dohrávky s Výšovicemi, ale i velice úspěšného podzimu „áčka“, odkud tak mohou pravidelně chodit posily.
A nic jistého nemá ani pivínské „béčko“.
Z tohoto tria zbude Černý Petr zřejmě pouze na toho bodově nejchudšího. Pouze pokud by z I.B třídy do okresu padaly hned dva regionální celky, tak by přesun do IV. třídy potkal i třináctý celek tabulky.
Při předsezónních typech tak nebyla večerníkovská redakce až tak daleko od pravdy, výrazně chybovala jen v pěti případech. Nejvýraznější to bylo u Výšovic, v jejich případě je to ale ovlivněno i dvěma nesehranými zápasy. Přecenili jsme i schopnosti Otaslavic a Bedihoště, naopak nás překvapila úspěšnost Ptení a Vícova.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...