Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

urcice logoPrvní porážku za dobu zimní přípravy okusili v sobotu odpoledne fotbalisté Určic. Neměli však ledajakého soupeře, předposlední tým divize „E“ se totiž v Holici utkal s tamějším účastníkem Moravskoslezské fotbalové ligy. Domácím se podařilo vytvořit až tříbrankový náskok, hosté už pak neúspěšně dotahovali.

„Prohráli jsme nezaslouženě. Gólových možností jsme měli víc, počítají se ale vstřelené góly. Hned v úvodu měli dvě šance Machynek s Pavlem, pak jsme ale propadli ve středu hřiště a inkasovali jsme. A deset minut nato trefil centr jednoho hráče do ruky a z penalty jsme dostali na 0:2,“ popisoval první půlhodinu duelu trenér Určic Petr Gottwald.

A aby toho nebylo málo, při snaze o presink se osm minut po pauze dostali domácí do pološance, kdy dostali míč podél gólmana před prázdnou bránu, a pro dobíhajícího útočníka nebylo problémem zakončit. „Pak jsme byli jednoznačně lepší a snažili jsme se o vyrovnání. Skopalíkovu střelu zpoza šestnáctky dorazil Los, stejný hráč si při samostatném úniku počkal tváří v tvář na pohyb gólmana a bylo to už jen 2:3,“ přibližoval určický lodivod další vývoj střetnutí.

To už provedl i několik zásahů do sestavy. Hned po pauze se na střed vedle Skopalíka posunul Hloch a Horváth s Javoříkem zamířili na kraje defenzivy, zatímco Pekař se přesunul do zálohy. A půlhodiny před koncem se vrátil zpět na plac Zbožínek, čímž Los putoval do útoku a Skopalík do zálohy. „Pekař u nás na devadesát procent zůstane, máme o něj eminentní zájem. Je technický, pracovitý, navíc levák. U Horvátha ještě jednáme s Vyškovem,“ prozradil novinky Gottwald.

A Určice se tlačily i za vyrovnáním, toho se jim však dosáhnout nepodařilo. „Minimálně na remízu jsme měli, ale i tak jsem spokojen. Rychle nás napadali a nemohli jsme postupně kombinovat. Snažili jsme se sbírat odražené balony, ke konci poločasu se nám to ale nedařilo. Měli jsme tam hluchou desetiminutovku, kdy jsme se dostali pod tlak. Měli jsme ale tři vyložené šance v první půli a další dvě tři ve druhé,“ postřehl nový kormidelník divizního celku.

O nadcházejícím víkendu mají fotbalisté Určic díky plesu volno, na programu tak budou pouze tréninky v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...