Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

konice starsi_zaci

Letní pauza skončila i mládežníkům a prvními koly se rozbíhá též krajský přebor starších a mladších žáků. Mezi elitou střední Moravy nechybí třetím rokem ani naděje Sokola Konice, spolu s Čechovicemi jediné zastoupení prostějovského okresu. Na jaře obsadili starší žáci pátou příčku za osm výher a dvě remízy, stejnou pozici by trenér Miloslav Fajstl bral i nyní.


Jako hlavní úkol ale bere rozvíjet herní činnosti jednotlivců i týmový výkon. A také zapracovat nové hráče, protože jak je u mládeže obvyklé, mužstvo doznalo kvůli věkovým omezením mnoha změn.

„Do dorostu zamířila pětice Snášel, Vychodil, Cita, Nedopil, Sedláček, naopak z mladších žáků přišli pouze tři – Muzikant, Zapletal a Spurný,“ vyjmenoval náhradu hráčů ročníku 1997 za děti o dva roky mladší. Protože by neměl dostatečně široký kádr, přecházejí již nyní výš i talentovaní Vévoda, Paš, Nedopil. K nim přibyla i čtveřice posil z okolí. „Jako úplně noví přišli z Horního Štěpánova Vičar, Továrek, Kočvara a z Olešnice Juriga. V případě nouze budeme využívat i další talentované mladší žáky,“ nastínil Fajstl.

Přípravu na nový ročník zahájil kouč předposlední červencový den a družstvo se pod jeho vedením připravovalo třikrát týdně. Povětšinou v domácích podmínkách na umělé trávě. V srpnu došlo i na soustředění v Jaroměřicích u Jevíčka, při němž žáci sehráli první dva přáteláky. Domácím nejprve podlehli 0:2, v odvetě díky brankám Pluháčka, Paše a Jurigy zvítězili 3:2.

„Další prověrkou byl turnaj v Olešnici u Bouzova. Sokol Slavonín jsme porazili 4:0, když se třikrát trefil Škrabal a jednou Paš, Novým Sadům jsme podlehli 0:6,“ zrekapituloval Fajstl.

Favority na nejvyšší příčky jsou pro něj loni druhý Zábřeh a třetí Mohelnice, vysoko též předpovídá díky téměř shodnému kádru Šternberk a Lipník. „Očekávám velkou vyrovnanost soutěže, o výsledcích budou rozhodovat detaily a proměňování šancí,“ domnívá se.

Start do sezony se jeho týmu příliš nepovedl, o víkendu prohráli starší žáci v Černovíru 1:7. „Do dvacáté minuty druhého poločasu to bylo 1:2, ale po třetí brance jsme se úplně sesypali. Chyběl nám lepší pohyb a myšlenka,“ posteskl si. Mladší žáci podlehli stejnému soupeř 4:5, ačkoliv v utkání vedli 2:1 a 3:2.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...