Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 fotbalJestliže měl loni trenér František Jura potíže se zdravotním stavem svých svěřenců, pro něž měl připraven náročný čtyřdenní program, ani letos se týmu nevyhnuly nejrůznější absence. Vše kulminovalo v sobotu, kdy ve druhém přípravném utkání proti Štěchovicím neměl de facto koho dát na post levého beka....

Ale pěkně po pořádku. Podobně jako loni Zdeněk Fládr, letos pro změnu Martin Hirsch si s sebou přivezl potíže s třísly, takže neabsolvoval ani jeden zápas, místo kondiční a herní přípravy spolykal množství kilometrů na atletickém oválu.
Sotva přijel ve čtvrtek večer Tomáš Zatloukal, který si z pracovních důvodů mohl vzít volno pouze v pátek, narušila program tohoto dne absence Milana Machálka. Toho pro změnu vedoucí týmu Martin Musil ochotně vezl do Olomouce na jednu ze zkoušek zimního semestru. Pozitivem je, že ji Milan úspěšně absolvoval. To už ale výprava zchudla o dalšího člena. Josefu Pančochářovi se po zápase s Českou Třebovou ozvaly bolesti zad v takové míře, že nemělo cenu zůstávat s výpravou a odcestoval tedy domů. Vzhledem k přítomnosti Zatloukala se tedy na levé místo obrany měl vrátit Aleš Rus.
Jenže... To by nesměl být do té míry ochotný a shromažďovat po sobotním dopoledním tréninku míče. „Už to nikdy dělat nebudu,“ zubil se Aleš na hotelu. „Běžel jsem pro míč za brankou, kde jsem se sklouznul po kousku ledu a nešťastně si pravou nohou přišlápl zvrknutou levou,“ popsal osudný okamžik. Výsledkem byl otok levého nártu, a protože je to navíc noha, kterou Aleš kope, nemohla být o nasazení do přátelského utkání řeč. A tak přišlo na řadu nouzové řešení...
Lze jen doufat, že se všichni marodi v následujících dvou týdnech dají do pořádku, aby tým nastoupil do přípravného utkání v Opavě, které se odehraje příští sobotu 21. února v optimálním složení.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...