Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 fotbalJeden pikantní souboj nabídlo nedělní odpolední přípravné utkání mezi fotbalisty Určic a Kralic. Zatímco koučování prvně jmenovaného týmu se potřetí během zimní přestávky ujal Petr Gottwald, na lavičku víkendového soupeře divizního účastníka se usadil jeho otec Ivo. A papírové předpoklady se potvrdily, celku z vyšší soutěže se podařilo nastřílet více branek.

„Bral jsem to jako každý jiný zápas, moc jsem neřešil, že bych měl mít nějak zvýšenou motivaci. Před utkáním i po něm jsme si řekli pár slov a podali si ruce, každý jsme ale na jiné lodi a fotbalová rivalita mezi nás nevstupuje,“ bral vše s nadhledem mladší z rodu Gottwaldů.

On sám musel před zápasem trochu improvizovat, mimo hru totiž stále byli Zbožínek, Javořík, Tomáš Zapletal, Bokůvka, Pavel, Haluza, Hochman, Kamený. „Osa nám ale zůstala a poradili jsme si. Měli jsme převahu, snažili jsme se kombinovat, moc se nám to ale zpočátku nedařilo. Vlivem sněhu a hry proti větru jsme nemohli nakopávat a přes zhuštěnou obranu Kralic se nám nedařilo dostat,“ popisoval první dějství Petr Gottwald.

Vysvobození tak přišlo až ze standardní situace. A sice rohovém kopu Svozila a zakončení Lose. „Ve druhé půli opět svítilo slunce a cílem byla nátlaková hra. To se nám dařilo a brzy zvýšil po zisku míče a kombinaci Patrik Zapletal, třetím gólem to korunoval Machynek, jehož střela levačkou zpoza šestnáctky zapadla k tyči,“ přibližoval lodivod divizního celku následný vývoj utkání.

Kralicím se podařilo snížit až krátce před koncem. „Zvýšením na 3:0 jsme to úplně rozhodli. Pak jsme se už snažili držet míč, zaběhat si a nepouštět je do brejků. Po jednom z nákopů se ale dočkali,“ poznamenal.

Jeho otec viděl střetnutí trochu jinak, ale také on byl spokojen. „Určice sice měly převahu, ale jen optickou. A vycházelo to ze stylu obou mužstev. Oni hráli fotbal založený na kombinacích a postupných útocích, my naopak odzadu z poctivé defenzivy na brejky. To se nám dařilo,“ podělil se o dojmy Ivo Gottwald.

První půle tak byla podle něj naprosto vyrovnaná a jeho hráči ještě měli o několik šancí víc. „Pak jsme to zarotovali a prvních deset patnáct minut druhé půle to bylo vidět. Splnilo to ale, co jsem chtěl, aby soupeř hrál nátlakově a my se museli bránit. Až na proměňování brejků jsem spokojen,“ sdělil a připomněl, že kromě Dostálovy branky ještě Neoral trefil břevno.

Ve druhé půli hájil kralickou bránu Petr Števula, do hry se tak opět dostali všichni tři gólmani Určic. „Zatím ještě nejsem zcela rozhodnut, jak to vyřeším, něco už ale v hlavě mám. Všichni tři se jeví dobře, každý má něco jiného. Pravidelně chodí na tréninky a makají. Dva si necháme a třetího pošleme na hostování, ideálně do krajského přeboru,“ alespoň naznačil Petr Gottwald.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...