Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE: Na závěr zimního soustředění odehrál Prostějov druhé přípravné utkání s týmem Štěchovic, svými hotelovými sousedy, hrajícími sesterskou Českou fotbalovou ligu. Přes drobné improvizace v sestavě předvedlo „eskáčko“ solidní hru a zápas měl díky oběma soupeřům dobrou úroveň. Dvě chyby ale předznamenaly konečné skóre zápasu.

Jedenáctý tým aktuální tabulky ČFL měl rovněž vlastní potíže se sestavou, když mu z důvodu nemoci či lehkého zranění chyběli čtyři hráči. Trenér František Jura nasadil na levého beka Langera a před něj do zálohy Sečkáře. Podhrotového útočníka hrál tentokrát Machálek, vpředu operoval Kroupa.

Na konci první desetiminutovky si Tamou pohrál se stoperem Susem, následná střela šla ale do rukavic brankáře Bureše, který si míč narazil o hlavičku Krejčíře. Sérii prostějovských střel po čtvrthodině utkání pochytala štěchovická obrana, takže veterán Sňozík ani nemusel zasahovat. Hra se většinou odehrávala mezi šestnáctkami, na soupeřově hrotu byl – většinou ale bezzubě – aktivní Tamou.

Trochu vzruchu přinesla třicátá minuta, kdy si v pokutovém území Sus srazil při zpracování nohou míč na ruku, v tomto případě se ale penalta nepíská. O chvíli později rozehrával do vápna nepřímý kop Fládr, k odraženému balónu se dostal Tamou, který poslal dopředu Říhu a ten mezi dvěma obránci přeloboval vybíhajícího Bureše. Vzápětí si Sečkář našel dobrou střeleckou pozici, mířil ale nad bránu.

Až pět minut před koncem první půle předvedli zdařilou akci Šteigl se Sečkářem, když první potáhl po pravé straně míč a po centru hlavičkoval Sečkář do šibenice, Sňozík musel vytáhnout parádní zákrok. Po změně stran měl Prostějov sice lehkou optickou převahu, ale šanci ke srovnání stavu si nevytvořil. Mezi tři tyče se nevlezla ani křížná střela Tamoua, ani Fládrův přímý kop. A tak až v poslední minutě napřáhl Tamou, míč těsně před Kofroněm skočil a zapadl k tyči jeho branky.

Ústy trenéra

Roman Popelka – 1.SK Prostějov

Absolvovali jsme další z přípravných zápasů, za pozitivum považuji to, že se nikomu na tomto terénu nic nestalo. Odehráli jsme dobrý zápas s kvalitním soupeřem, objevily se v něm některé prvky, které po hráčích chceme. Po tom, co měli v nohách, odehráli kluci utkání s nasazením, chyběla pouze finální fáze. Obdržené góly jsou z kategorie těch, které občas dostáváme, třeba po naší standardní situaci následuje brejk soupeře. Práce je před námi ještě hodně.

1.SK Prostějov – TJ Štěchovice 0:2 (0:1)
Branky: 32. Říha, 90. Tamou

1.SK Prostějov: Bureš (46. Kofroň) – Krejčíř, Sus, Zatloukal, Langer – Šteigl (46. Koudelka), Zelenka (59. Petržela), Fládr, Sečkář (70. Přikryl) – Machálek (62. Šteigl), Kroupa (72. Kopečný). Trenér: František Jura

TJ Štěchovice: Sňozík - Pavlík, Busta, Švejda, Novák - Hudec, Jakobovský, Hřebeček (75. Jiroušek), Jiroušek (46. Pánek) - Tamou, Říha. Trenér: Jiří Hruška

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...