Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 fotbal regionZatímco před rokem si za postupem suverénně kráčel Jesenec, rok před ním nemělo konkurenci „béčko“ 1.SK Prostějo a předtím s velkým náskokem zvítězily Protivanov, Vrchoslavice či Konice „B“, tentokrát by situace mohla být odlišná. Po podzimní části totiž může o první pozici usilovat hned pětice mužstev.

A dramatické to bude i v bitvě o udržení, do níž mohou hodně prohovořit již odložené jarní předehrávky.
Že se budou mezi nejlepšími pohybovat Nezamyslice, Vrahovice i Haná Prostějov, to se vcelku předpokládalo, otázkou jen bylo, jaká pozice jim nakonec zůstane a kdo se mezi ně dokáže vklínit. Těmito zástupci jsou Horní Štěpánov a Určice „B“.
V případě Horního Štěpánova až o takové překvapení nejde, jeho sestava je totiž prošpikována hráči se zkušenostmi z vyšších krajských soutěží. Ovšem tvořit na okresní úrovni tým z cizích tváří sousedního regionu, to není příliš obvyklé. Ambicemi tak zcela jistě byla vyšší soutěž, jenže se to u ještě nedávného účastníka III. třídy trošku pokazilo. Nicméně první místo je stále i pro něj ve hře. Pozitivním šokem je účast Určic „B“ mezi nejlepšími. Tradičně spíše reprezentant středu tabulky zažil skvělý vstup do soutěže a zejména pohádkovou domácí jízdu. V případě zdolání Přemyslovic na konci března pak navíc poskočí až na třetí místo jen čtyři body za vedoucí Nezamyslice.
Právě tamější Haná zatím naplňuje pravidlo předešlých let, že sestupující z krajských soutěží se povětšinou okamžitě vrací zpět do I.B třídy. Dokázal to dvakrát Protivanov a jednou Jesenec, Nezamyslice jdou zatím v jeho stopách, byť měly v jednu chvíli až pětibodovou ztrátu na Vrahovice, na jejichž účast v krajských soutěžích už sedl prach. Neméně napínavý bude také souboj o lepší polovinu tabulky. O šesté až o osmé místo si to aktuálně rozdává Skalka s Brodkem u Prostějova, pokud ale v dohrávce uspějí Čechovice „B“ bude tato skupina tříčlenná. V případě posledních dvou jmenovaných se do puntíku naplnily nekvalifikované odhady Večerníku, v případě Skalky jsme na rozdíl od Horního Štěpánova či Určic „B“ byli také velice blízko.
Skalka se mohla po celou dobu spolehnout na „domácí“ prostředí a dokázala k tomu přidávat i hojné zisky z venku, Brodek u Prostějova se rozjel kolem poloviny soutěže a vyšel mu i závěr, Čechovicím sice utekl střed podzimu, ale mohly se spolehnout na výborný start i kvalitní finiš.
Relativně v pohodě může být i devátý Zdětín, jemuž vyšla úvodní kola a díky tomu je výše, než jsme usuzovali, zbývající pětici čekají velké záchranářské starosti. Tedy v případě, že by sestupovalo více mužstev, což by při současném postavení Vrchoslavic a Hvozdu v I.B třídě skutečně nastalo. Před rokem až do posledního kola o postup usilující Olšany u Prostějova zůstaly hodně za očekáváním, místo boje na špici nebo alespoň v první polovině zápasí se Smržicemi o desátou pozici.
Díky dvěma domácím výhrám v závěru se i přes dvě odložená utkání podařilo Přemyslovicím opustit poslední místo, o jejich směřování hodně napoví vzájemný souboj s Držovicemi. Těm se „podařilo“ získat pouhých pět bodů, když se nemohly spolehnout ani na obranu, ani na útok. Ovšem stejně jako v případě Přemyslovic dávají dvě dohrávky k dobru jistou naději na zlepšení dosud nelichotivé situace. Minimálně pak na předstižení Kralic „B“, které se po návratu z III. třídy nacházejí zhruba tam, kde tomu bylo těsně před sestupem.
Ve hře je ovšem stále třiatřicet bodů pro každého a v případě některých celků ještě víc, takže lze očekávat, že současná podoba tabulky není konečná a dojde ještě k mnoha rošádám. To ale ukážou až jarní týdny a měsíce.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...