Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 meteor 1FOTOGALERIE: Mezi sněhovými vločkami sehráli druhé pražské přátelské utkání prostějovští fotbalisté proti Meteoru, který po podzimu figuruje na poslední příčce tabulky České fotbalové ligy s deseti body. Po náročném programu předchozích dnů nebyl vstup do zápasu zrovna herně vydařený, přesto se „eskáčko“ ujalo vedení. Soupeř ale záhy srovnal a ve druhém poločase, kdy hosté jasně dominovali, potrestal Prostějov za nevyužití svých brankových příležitostí.

Trenér František Jura dal v základní sestavě příležitost těm, co obvykle střídají v průběhu zápasu. Kapitánskou pásku si nasadil Sečkář, hrající na levém kraji zálohy, na opačné straně operoval Šteigl a na hrotu se objevil Kopečný.
Přestože Jura v kabině před zápasem nabádal hráče, že by bylo škoda pokazit dobrý dojem z utkání se Spartou, úvodní pasáže se herně vůbec nevydařily a míč měli na kopačkách domácí. První střelu nad branku zaznamenal až po deseti minutách Kopečný, ani Meteor se ovšem do vyložených příležitostí nedostal.
Byl to naopak Prostějov, který se poměrně nečekaně ujal vedení, když zpoza šestnáctky vystřelil Langer, k odraženému míči se dostal Šteigl a vstřelil v Praze první, a pohříchu i poslední gól. Tento úspěch naše hráče k vyšším obrátkám nevybičoval, a tak po osmi minutách přišel trest – Hrdina přesnou střelou k tyči vyrovnal. Koncem první půlhodiny hlavičkoval Junek úplně osamocený v šestnáctce nad břevno. K obratu zavelel jako správný kapitán Sečkář – Zelenkovu nabídku sice přetavil jen střelou vedle spojnice tyče a břevna, od té doby se ale obraz hry měnil ve prospěch týmu z Moravy.
Chvíli po změně stran pálil po centru zprava z voleje Pančochář, který se dostal na hřiště spolu s Machálkem, Koudelkou a Petrželou. Za deset minut poté hasila hostující obrana ojedinělý brejk domácích, čtvrthodinky před koncem přišla největší šance Prostějova – Machálkův pokus vyrazil gólman a Fládrova pumelice orazítkovala pouze tyč. „Těchto šancí byla velka škoda,“ litoval po utkání brankář Kofroň. „Asi to v této situaci chtělo spíš technickou střelu placírkou, ale těžko radit z druhé strany hřiště,“ zauvažoval Kofroň.
Když ani Sikorou vyvezený míč nepřetavil v gólový úspěch Koudelka, radovali se šest minut před koncem domácí. Střídající brankář Konečný nedosáhl na centr zprava a Macek hlavičkou pečetil skóre. Nic na něm nezměnila ani akce dvojice Machálek – Koudelka, kterému k radosti domácího gólmana při zpracování odskočil balón.
Výsledek 1:2 tedy neodrážel příliš dění na hřišti, spíše svědčil o potížích s proměňováním vyložených šancí, přičemž Kroupova absence byla v obou utkáních velmi patrná. 

Pohledem trenéra
František Jura – 1.SK Prostějov
Přestože jde o přípravu, s výsledkem spokojeni být v žádném případě nemůžeme. První půlhodina se herně vůbec nevydařila, hráči byli bez pohybu, hráli na příliš doteků, zkrátka projevovaly se takové ty klasické nešvary. Domácí chtěli hrát, bojovali, snažili se, my jsme přistupovali k soupeři pozdě. V závěru první půle se hra vyrovnala, částečně i díky polevení soupeře. Ve druhém poločase jsme byli jednoznačně lepší, měli jsme čtyři, nebál bych se říci tutové šance, jednu tyčku, ale gól jsme nedali. Z tolika šancí aspoň dva góly musíme dát. Celkově tedy z mé strany nespokojenost, protože s tímto soupeřem jsme měli jasně vyhrát.
Meteor Praha – 1.SK Prostějov 2:1 (1:1)
Branky: 24. Hrdina, 84. Macek – 16. Šteigl
1.SK Prostějov: Kofroň (81. Konečný) – Krejčíř (58. Sikora), Rus, Zatloukal, Hirsch – Šteigl (58. Přikryl), Fládr, Langer (46. Koudelka), Sečkář (46. Pančochář) – Zelenka (46. Petržela) – Kopečný (46. Machálek). Trenér František Jura

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...