Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
05 novacciCelkem šest nových týmů se v Olomouckém kraji zapojilo do aktuálního ročníku „B“ skupiny I.B třídy Olomouckého KFS. A vedou si nadmíru úspěšně. Rezervě Nových Sadů patří druhé místo, Protivanov a Babice jsou s bodovou ztrátou hned za nimi, sedmý Jesenec s osmou Pasekou jistí střed tabulky. Naopak předchozího nováčka ze Hvozdu i obhájce druhého místa Slavonín čekají tuhé záchranářské boje.

Před rokem kraloval celé soutěži suverénní Maletín, jenž ani jednou neprohrál a ztratil pouze čtyři body za dvě remízy. Nyní je situace na čele mnohem zajímavější. První Zvole sice disponuje třemi body k dobru, i tak ovšem nejlepší devítku dělí jen sedm bodů. A od třetího po deváté místo jsou to dokonce jen body tři, takže škatulata mohou nastat po každém víkendu.
Pozici mezi nejlepšími se podařilo udržet pouze Haňovicím. Ty byly na konci jara čtvrté a nyní přezimují páté. O druhém Slavonínu již byla řeč, naposledy třetí Doloplazy se krčí na desáté pozici, Velká Bystřice jen o místečko před nimi a Velký Týnec zaznamenal pád ze šesté příčky na úplný chvost tabulky. O moc lépe na tom není ani Hvozd, místo sedmé pozice je předposlední.
V „B“ skupině padlo oproti její jižnější kolegyni o dvaatřicet branek a čtyři červené karty méně, naopak žlutých napomenutí tu v součtu bylo o sedm více. Alespoň tedy podle dostupných krajských statistik, jichž bylo na podzim k dispozici méně než obvykle.

Tou nejpodstatnější hodnotou je ale počet získaných bodů, s nimi panuje až na Hvozd regionální spokojenost. Jesenec s Protivanovem se vracely do krajských soutěží s vizitkou tradičních účastníků i vyšší úrovně a dokázaly potvrdit svou předešlou bilanci v okresním přeboru. Sestava ani jednoho z tohoto dua nedoznala výraznějších proměn, což se pozitivně odrazilo na předváděné hře i dosahovaných výsledcích.
Protivanov si strašně dlouho udržoval stoprocentní bilanci, o ní přišel až v říjnových a listopadových střetnutích. Po pěti výhrách v řadě totiž přišly porážky s Lutínem, Zvolí a Jesencem, to vše navíc při skóre 0:6.
Právě skvělá ofenziva předtím stála za protivanovskými úspěchy, proti Šumvaldu a Velkému Týnci šest nastřílených branek, proti Doloplazům pět, proti Pasece čtyři, proti Hvozdu, Novým Sadům „B“ tři. Jen v závěru to již i vinou zranění Františka Pospíšila nešlo a posledních šest kol skončilo pěti body při souhrnném skóre 3:7. I tak se ale nepotvrdily obavy Večerníku, že z toho bude další tuhá záchranářská bitva.
Pravděpodobně klidné jaro čeká i na Jesenec. Tomu se dařilo konstantně po celý podzim a díky dvěma venkovním listopadovým výhrám si polepšil až do horní poloviny. O branky se staralo především osvědčené duo Tichý-Tichý, vedle nichž se objevovali další dva nositelé tohoto příjmení, a celkově pátý Tichý vše sledoval z lavičky. Analogicky tomu bylo i v Protivanově u pětice Pospíšilů, takže si soupeři občas mohli připadat, že proti nim nastoupila polovina Klapzubovy jedenáctky.
Naopak rodinný klan Bílých, Polesů či Coufalů nestačil na to, aby se ve Hvozdě i letos pro klidné spaní koukali hráči večer na tabulku. Premiérová krajská sezona je nenávratně pryč, euforie vyprchala a nebezpečná ofenziva se projevila jen při dvou výhrách 4:2 nad Velkým Týncem a Doloplazy. Jinak to bylo výrazně slabší a méně než dvaadvacetkrát nikdo jiný neskóroval. Stejně jako v případě Jesence tak byla naše redakce v létě příliš optimistická.
Pro závěrečných jedenáct herních víkendů ale není nic ztraceno. Deset bodů sice k přílišnému chlubení není, ale Slavonín ani Šumvald na tom nejsou o moc lépe. Jasno bude nejpozději v polovině června, kdy Hvozdečtí zajíždějí k poslednímu utkání na půdu Jesence.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...