Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

04 blanskoFOTOGALERIE: První zápas zimní přípravy přinesl na umělé trávě ve Vyškově střelecké hody, byť jej prostějovští kanonýři spustili až po změně stran. Střelecky se konečně chytil Milan Machálek, který si připsal hattrick, obdobně se mohl už počátkem zápasu blýsknout Koudelka. Soupeř ovšem příliš fotbalové kvality nenabídl, takže výsledek nelze přeceňovat.

K sobotnímu zápasu hodinu po poledni nenastoupili čtyři hráči základní sestavy. Kromě Zelenky, který je s veterány Sparty Praha na zájezdu v Německu, zůstala mimo hru trojice marodů - Krejčíř bere antibiotika, Kroupa si lehce pochroumal kotník a gólman Bureš laboruje s prstem na ruce. Do brány se tak po delší době podíval Kofroň.
Do utkání vlétli třetiligoví fotbalisté s viditelnou chutí a divizní soupeř zděšeně pozoroval, kdože mu to tam běhá po pravé straně. Koudelka byl opravdu v první čtvrthodince pánem na hřišti a hned v první minutě prověřil soupeřova brankáře. Po následném rohu byl v dobré pozici Šteigl, který si tentokrát střihl roli podhrotového hráče. „Určitě mi tato pozice vyhovovala víc, vzhledem k mému ofenzivnějšímu pojetí. Prakticky z každé pozice se dá vstřelit branka, byť mi dnes nebylo přáno,“ pochvaloval si Šteigl své zařazení do útoku.
Koudelka se uplatnil v závěru první desetiminutovky, kdy zužitkoval Fládrovo vysunutí a zprava křížnou střelou otevřel skóre. V další pětiminutovce šel ještě dvakrát prakticky sám na gólmana, míč ale pokaždé skončil těsně mimo. „A to jsem byl nedávno zvyklý na ještě menší branky,“ poznamenal lišácky „Koudy“ s odkazem na šampionát v malém fotbale. „Asi jsem před odkrytou brankou zahrál příliš ležérně, evidentně jsem si moc věřil,“ zalitoval neproměněných šancí.
Protože si lépe nevedl ani Machálek, kterého vyzval na zteč ofsajdu uniknuvší Koudelka, ani Fládr, ba ani Šteigl těsně před pauzou, který vyslal slabou střelu doprostřed branky, skončil poločas jen hubeným výsledkem. To se ale mělo brzy změnit.
Do druhé půle nahradil dorostenec Sečkář Petrželu a Rus si upamatoval na post stopera, kde hrál naposled v dorostu. Po pěti minutách si po rohu z kopačky Pančocháře tečoval jeden z blanenských obránců míč do vlastní sítě, a když po dvou minutách zvýšil osamocený Langer střelou k tyči na třígólový rozdíl, bylo prakticky po zápase. Po chvíli se trefil konečně Machálek, kterému naservíroval zleva balón Sečkář. Sotva uplynula hodina hry, dostal tentýž hráč uličku od Hirsche a přes padajícího gólmana zvýšil už na 5:0. Technickou střelou zpoza šestnáctky se ještě blýskl Petržela a skóre pečetil v samém závěru po krásné kombinační akci Sečkáře s Petrželou Machálek. Ještě předtím vytáhl perfektní zákrok střídající brankář Konečný.
„Vyzkoušel jsem si dnes dva posty, v první půli jsem hrál klasicky vlevo, po přestávce ve středu hřiště, což mi asi vyhovuje víc,“ přiznal po utkání záložník Tomáš Langer. „Vstřelil jsem gól, takže mohu být myslím docela spokojen. Po zimní pauze se cítím dobře, tak doufám, že se to projeví také na hřišti,“ přeje si mladý záložník.

František JURA - 1.SK Prostějov:
„Výsledek je sice jednoznačný, ale nijak bych to nepřeceňoval. Třicet minut se mi líbilo, půlhodinku jsme hráli v tempu, z jednoho doteku a předvedli jsme některé pěkné akce. Bohužel to asi nejde uhrát celý zápas, tempo pak polevilo a ve druhém poločase se objevily pasáže, s nimiž jsem nebyl spokojen, vymizel pohyb a přibylo doteků s míčem. Utkání ale splnilo svůj účel, mladí ukázali, že dokážou hrát dobře, udrží-li nasazení a tempo. Defenzivu soupeř příliš neprověřil. Dobře, že ty góly padly, třeba Machálek jich mohl dát klidně osm, ale je to první zápas, to ještě přijde.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...