Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 23 TJ Sokol UrčiceDevítitýdenní tréninkovou dřinu zahájili v pátek odpoledne fotbalisté Určic. Předposlední tým tabulky vstoupil do přípravného období pod novým koučem Petrem Gottwaldem, jemuž se na úvodním setkání hlásilo celkem dvanáct jmen, další pětici vyřadily nemoc, zranění, práce a škola.

„Pojali jsme to spíše jako informativní schůzku a seznámení s náplní zimní přípravy. Kolik tréninkových jednotek nás čeká v lednu, únoru a březnu a kolik odehrajeme přáteláků. To jsme si řekli a pak jsme absolvovali takový záběhový trénink, protože někdo přes Vánoce něco dělal a někdo ne, tak abych je hned nezatavil,“ pohovořil o prvním setkání s hráči v tomto kalendářním roce Petr Gottwald.
Kvitoval počet zúčastněných a těší se na to, že hráči dokáží úspěšně zvládnout všechna připravená cvičení. „Jakmile je počet od desítky nahoru, tak se už dá lépe pracovat. Každý měl trošku obavy, jestli nezačneme zostra, ale zatím to byla jen třetina toho, co pro ně mám připraveno v dalších jednotkách,“ pousmál se někdejší kouč prostějovského dorostu či kralického „áčka“.
Od posledního lednového pondělí se hráči mohou těšit na čtyři až pět tréninků týdně. Tři budou zaměřeny na objem, jeden trochu kratší a případný pátý oddechový a regenerační. Původně to tak mělo být už tento týden, ale vše změnilo původně neplánované přípravné utkání. „V pátek mi zavolal trenér 'devatenáctky' Sigmy a dohodli jsme se, že s nimi ve středu večer sehrajeme na umělé trávě zápas. Znamená to tak, že budeme mít tréninky v pondělí, úterý a pátek, čtvrtek a víkend budou mít kluci volný,“ nastínil Gottwald plán na nejbližší dny.
Duel proti olomouckému dorostu skýtá vítanou možnost, jak může nový kouč vidět své svěřence poprvé v akci. „Bude to pro nás rozjezdové střetnutí. Asi si budu dělat spoustu poznámek a využiji duelu především ke zmapování, jak jsou na tom hráči technicky i takticky. O výsledek mi zdaleka nepůjde,“ potvrdil nový lodivod divizního zástupce Prostějovska. Následovat bude šablona tréninků v pracovní dny a utkání o víkendech. Jedinou výjimkou bude třetí únorový víkend. „V Určicích se koná sportovní ples, tak jsem dal týmu volno, místo toho nastoupíme až v úterý proti dorostu Prostějova,“ vysvětlil Gottwald.
Ohledně příchodu posil zatím není v týmu divizního účastníka nic nového, napoví až nadcházející dny. „Čekali jsme na zahájení přípravy v Prostějově, Olomouci či Kroměříži. Jasno bych ale chtěl mít do poloviny února, abychom hráče stihli během měsíce zapracovat do našeho systému,“ má kormidelník jasno. Z podzimní sestavy se do tréninkového procesu zapojí téměř všichni, jedinou výjimkou je Jan Walter, jenž přišel v létě z Kostelce na Hané. „Počítám se všemi, všichni mají stejnou startovní čáru. Honza mě sám oslovil a sdělil mi, že by kvůli práci nestíhal většinu tréninků, což by nebylo ku prospěchu. Dohodli jsme se tak, že u nás skončí,“ odtajnil první změnu. O tom, jestli se pětadvacetiletý obránce vrátí zpět do I.B třídy, nebo se vydá do vyšší krajské soutěže, se teprve rozhodne.

jízdní řád přípravných utkání určic
Středa 21. ledna, 17.00 SK Sigma Olomouc U19 – TJ Sokol Určice UT Olomouc
Sobota 31. ledna, 15.00 TJ Framoz Rousínov – TJ Sokol Určice UT Vyškov
Neděle 8. února, 13.00 FC Kralice na Hané – TJ Sokol Určice UT Prostějov
Sobota 14. února, 12.00 1.HFK Olomouc – TJ Sokol Určice UT Holice
Úterý 24. února, 17.00 1.SK Prostějov U19 – TJ Sokol Určice UT Prostějov
Sobota 28. února, 12.00 FC Kralice na Hané – TJ Sokol Určice UT Prostějov
Sobota 7. března FC Morkovice – TJ Sokol Určice Morkovice
Sobota 14. března, 10.00 1.HFK Olomouc „B“ – TJ Sokol Určice UT Holice

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...