Příjemnou noc, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

03 ib tridaTradičně nejpočetnější zastoupení v krajských fotbalových soutěžích mají regionální týmy v „A“ skupině I.B třídy Olomouckého KFS. Třikrát za poslední čtyři sezony se reprezentantům Prostějovska podařilo celé mnohaměsíční zápolení vyhrát a postoupit výš, slibně nakročeno je k tomu i v aktuálním ročníku. V sezoně 2010/2011 se radovala Konice „B“, po nich Haná Prostějov a na jaře 2014 Lipová. Nyní je na nejlepší cestě Plumlov.

V městě nacházejícím se západně od Prostějova se dlouhé roky chodilo na I.A třídu a moc k tomu nechybělo opět loni na podzim. To by ale mužstvu nesměla tak utéci závěrečná kola, kdy ze druhého a za poplatek taktéž postupového místa bylo až páté. Mírně obměněný tým ale dokázal úspěšně navázat na úspěšnou část sezony a se staronovým trenérem po pozvolnějším rozjezdu opanoval tabulku.
Vedoucí tým dokázal šestkrát v řadě zvítězit, drží dvanáctizápasovou sérii bez porážky a vypořádal se i se zraněním gólmanské jedničky, kdy se k mančaftu připojil jesenecký Karel Laštůvka. Zkušení veteráni ožili a ve spolupráci s nastupujícími mladíky prokázali svůj přetrvávající přínos, platilo to pro Křupku s Frýbortem vepředu i Bureše, Ševcůje, Ullmanna a Kutného vzadu. Těžil z toho i Adam Hladký, hlavní kanonýr Plumlova se trefil hned čtrnáctkrát. A společně s Křupkou nastříleli více než polovinu týmových branek.
Druhým nejlepším regionálním celkem je překvapivě Otinoves. Nováček soutěže postoupil ze třetího místa okresního přeboru až dodatečně díky odstoupení Hané Prostějov a Konice „B“ a chvíli se o patro výš hledal, nakonec se ale našel a ve vyrovnané tabulce se vyšvihl až na pátou příčku.
Večerník mu předpovídal bitvu o záchranu a jedenáctou pozici. Nebýt závěrečného vítězství v Pivíně, tak by se to asi i naplnilo, takto je z toho ale nečekaná pátá pozice. Neznámý soupeř, v jehož zápasech padalo pravidelně vysoké množství gólů, byl velkým otazníkem i pro ostatní celky. Hned dvakrát tak musela Otinoves prokázat, že za ni nehraje nikdo neoprávněně. To se podařilo a vysvětlením tak příznivého umístění jsou spíše kvalitní hráči, které se podařilo na Drahanskou vrchovinu přilákat. Otázkou ale je, jak dlouhé to bude mít trvání, když tamější obec má jen necelou třístovku obyvatel a neoplývá ani bohatou mládežnickou základnou.
Směrem vzhůru zamířili díky dvěma předehrávkám také kostelečtí fotbalisté. V létě je sice opustil střed obrany a univerzál nastupující v útoku, nový trenér ale dokázal sestavit poměrně mladý tým, který se po úvodních problémech vyšvihl výš. Dlouho to výsledkově slavné nebylo a mužstvo se trápilo hlavně v koncovce, naruby to obrátily až poslední dva duely, kdy tam Kosteleckým padlo prakticky vše, co poslali na bránu. Aktuální sedmá pozice tak je pouze bod od předsezónních představ redakce.
Příliš optimističtí jsme naopak byli v případě Pivína. Dlouho to vypadalo na první polovinu tabulky, poslední tři střetnutí ale „Turkům“ nepřineslo ani bod. A prohry v Brodku u Přerova, Kostelci i doma s Otinovsí sesunuly tým až na dvanáctou příčku. Do první sedmičky jsou to ale jen dva body.
Nečekaným uzavíratelem čtrnáctičlenné tabulky se staly Vrchoslavice. Přibývající roky, spousta zranění a minimum tréninků způsobily, že se zkušenému a ofenzivně laděnému souboru podařilo jen třikrát zvítězit
a výrazně poklesl i počet nastřílených branek. Zatímco loni jich po patnácti duelech bylo pětačtyřicet, nyní o zhruba třetinu méně – přesně jednatřicet.
Zbývajících jedenáct kol ovšem ještě nabídne spoustu napínavých soubojů a lze očekávat, že se nahuštěné pořadí bude pravidelně přelévat. Od pátého po čtrnácté místo je to totiž jen šest bodů. Regionální trenéři se shodli, že nejslabším celkem soutěže byly Horní Moštěnice, jimž přesto patří šestá pozice. Je tak nasnadě, jestli se právě tento celek nestane jedním z adeptů na sestup. Dalšími otázkami také je, jestli se Plumlovu podaří udržet náskok a zbylá čtveřice zástupců Prostějovska se udrží..

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...