Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Starší žáci 1.SK ProstějovTěžkého soupeře přisoudil los třetího kola moravskoslezské žákovské ligy U15 hráčům 1.SK Prostějov. Coby neporažený tým přivítali na svém domácím hřišti v Kralicích taktéž stoprocentně úspěšný Fastav Zlín. Hanáci soupeře překvapili brzkou brankou a vedením 1:0, papírové předpoklady se však přece jen naplnily a body míří na jihovýchod, k třetímu týmu loňské a prvnímu týmu letošní tabulky.

1.SK Prostějov U15 – Fastav Zlín U15 1:4 (1:3)

Branky: Antoníček – Zahradník 2, Gettler, Venený
Rozhodčí: Drápal

Sestava 1.SK: Lamka David – Moštěk Martin (47. Veselý Jan), Mucha Pavel, Zapletal Michal (C), Sochor Jiří – Mudroch Tomáš (36. Šnajdr Matěj), Závodný Lukáš (54. Paul Richard), Zatloukal Dominik, Moskal Ondřej (35. Kroutil Miroslav), Hanák Petr (60. Svačina Martin ), Antoníček Dominik (65. Popelka Michal). Trenéři: Stanislav Měrka, Marián Štanga, vedoucí mužstva: Josef Moštěk.

Hodnocení realizačního týmu 1.SK:

„Hosté předváděli hned od úvodu své kvality. Přesné přihrávky, solidní zpracování, pohyb a napadání. S tím se však dokázala naše defenzíva vypořádat a v 6. minutě připravila ševcům studenou sprchu. V obraně získaný míč posunul Zatloukal přímočaře na rozběhnutého Antoníčka a ten jej s přehledem uklidil do sítě. Z vedení jsme se ale radovali jen sedm minut. Ševci se probili z naší levé strany až před brankáře a přesně zakončili. Hosté se tím uklidnili a pokračovali v kombinační hře, která však končila na našem dobře bránícím valu a několika výborných zákrocích gólmana. V 19. minutě ale hráz povolila a přízemní prudký centr z naší pravé strany našel nedůsledně bráněného protihráče, který zvýšil na 1:2. Za dalších šest minut si slabou chvilku vybral i domácí brankář, kdy neudržel míč po kolmici do vápna a dobíhající hráč Zlína jej překonal potřetí. Po přestávce jsme provedli dvě změny v sestavě a opět se snažili důsledně bránit a přecházet do rychlých protiútoků. I soupeř vystřídal a bylo to znát. Nebyl tolik nápaditý dopředu a dával nám možnost, abychom se dostali do hry. I přes zlepšený pohyb a snahu jsme si vyloženou brankovou příležitost nevypracovali. Několik přímých kopů branku protivníka neohrozilo a naše útoky neměly dostatečnou sílu. Druhý poločas jsme se soupeřem drželi statečně krok, a tak může jen mrzet obdržená branka v posledních vteřinách utkání. Vysoký centr přeletěl na zadní tyč a nepokrytý hráč zvýšil na 1:4 pro tým ze Zlína. I když se prohrálo, je vidět mnohé zlepšení, ale také chyby a nedostatky, na kterých musíme zapracovat, abychom se alespoň mohli rovnat takto kvalitním soupeřům.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...