Dobré ráno, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

52 zelenkaPřed rokem si svou premiéru v tradičním souboji pražských „S“ určeném pro fotbalisty nad pětatřicet let, který se koná vždy poslední den v roce, odbyl Michal Pospíšil, nyní se podobné pocty dočká v pražském Edenu záložník 1.SK Prostějov Lukáš Zelenka, jenž oblékne dres Sparty. Soupeři mu budou mimo jiné dva bývalí hráči „eskáčka“ Tomáš Hunal a Roman Janoušek.

Před rokem slavili vítězství slávisté, když porážku 4:5 neodvrátila ani branka Petra Papouška. Potvrdilo se tak, že v exhibičním zápase hraném na dvakrát pětadvacet minut se zcela jednoznačně daří více „sešívaným“. Ti si svou bilanci vylepšili již na devatenáct výher při čtyřech remízách a celkem pěti porážkách.

Pro mistra Evropy do jednadvaceti let Lukáše Zelenku, dvojnásobného vítěze české ligy i domácího poháru a taktéž držitele Belgického poháru se vstupenkou stal 5. říjen, kdy v Prostějově oslavil pětatřicáté narozeniny.

To zbývající dva někdejší prvoligisté již překročili i čtyřicítku. Roman Janoušek se vedle svých angažmá v Hradci Králové, Slavii, Liberci, Plzni, Opavě, Drnovicích, Opavě či Žižkově zapsal regionálním fanouškům do paměti i působením v Kralicích na Hané, které tehdy trénoval František Jura. A nynější generální sportovní manažer a trenér „A“-týmu 1.SK Prostějov si následně vzal sebou i do tehdy divizního mužstva. Tomáš Hunal strávil na Hané celkem dva a půl roku v 1.FK a po postupu do Moravskoslezské fotbalové ligy 1.SK Prostějov a i v pokročilém věku patřil mezi velké opory týmu a jistotu v obranné řadě. Během své vrcholové kariéry se stal mistrem ligy se Slavií, vedle toho hrál i za Žižkov, Teplice, Příbram či České Budějovice.

V souboji, který začíná jednu hodinu po poledni a přímým přenosem jej vysílá ČT SPORT, se dále mimo jiné představí Jaromír Blažek, Milan Fukal, Vratislav Lokvenc, Radek Černý, Lukáš a Tomáš Doškové, Pavel Kuka či Lukáš Kozel.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...