Dobré ráno, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 gottwaldPřed rokem se fotbalistům Určic usínalo velice klidně. Se šestadvaceti body přezimovali na čtvrtém místě divizní tabulky jen pět bodů za vedoucím Havířovem a čtrnáctibodovým náskokem na poslední Otrokovice. Letos je však situace výrazně odlišná, výběr Sokola bude bojovat o holou záchranu. Jak Večerník informoval již v minulém vydání, během probíhající sezony došlo již ke druhé změně na lavičce jediného regionálního účastníka ve čtvrté nejvyšší domácí soutěži. Právě dnes by měl rošádu definitivně měl posvětit výbor určické kopané.

V pozici hlavního kouče zahajoval sezonu Evžen Kučera, jenž se po sérii neúspěchů rozhodl dobrovolně skončit, aby dodal mužstvu nový impuls. Jeho pozici převzalo až do konce podzimní části duo Ivo Zbožínek - Michal Skopalík, kteří tak spojili hráčskou kariéru s trenérskou. Dopředu však avizovali, že je to jen dočasné řešení. Nyní se po nich ujímá kormidla Petr Gottwald, jenž vedle úspěšného hraní v Rakousku vedl poslední dvě a půl sezony Kralice v krajském přeboru.

„Je tomu tak, domluvili jsme se. Vedení mě oslovilo s konkrétní nabídkou, načež od počátku jsem se netajil tím, že bych měl zájem. Nastavili jsme si tedy, jak by spolupráce měla vypadat a vzal jsem si zhruba týden na rozmyšlenou. Plácli jsme si a následně jsem dojednával svůj konec v Kralicích,“ popisoval svůj přesun o osm kilometrů jihozápadním směrem. Předminulý týden tak ještě v úterý i v pátek vedl tréninky, po nich hráčům oznámil, že jeho odchod je definitivní. „Divize je pro mě výzvou. Kluky znám, je tam dobrý kádr a se všemi počítám do zimní přípravy. I s těmi, jimž končí hostování,“ nastínil Gottwald své plány.

Ten se tak již plně soustředí na nadcházející určické působiště. „Bude to podobná práce, hráče taky omezují škola a práce v docházce. V Kralicích jsem byl ale s docházkou na tréninky spokojen, deset lidí mi chodilo pravidelně třikrát týdně,“ odvětil ambiciózní kouč s tím, že již připravuje konkrétní tréninkový plán. Dobře si uvědomuje, jaký ho čeká úkol, vždyť jeho nové mužstvo na podzim jen třikrát zvítězilo, dvakrát remizovalo a hned jedenáctkrát prohrálo. Není tak divu, že je s jedenácti body až předposlední. „Mám zprávy, že tu moc natrénováno nemají a neměli, což bylo znát na fyzičce. Na techniku se zaměříme až po naběhání. V této soutěži by totiž měl devadesát minut vydržet každý,“ upozornil Petr Gottwald.

I proto si k sobě coby pomocníka vybral zkušenou oporu stávajícího kádru, která ovšem nyní laboruje se zraněným kolenem. „Jako jednoho z asistentů jsem navrhl Ivoše Zbožínka, který by mi byl platný po ruce a současně uvnitř mančaftu. Má velké zkušenosti, hodně odkopané a klukům stále co dát. Ještě se rozhoduji nad druhým asistentem, který bude stát se mnou na lavičce a s nímž bych vše mohl konzultovat. Mám někoho v hlavě, ale jednání nejsou u konce. Možná se k nám připojí až během ledna,“ nechtěl nový trenér Určic prozradit více.

Aktuální držitel licence „B“ si je také vědom nutnosti zapracovat na zvýšení kvalifikace. „Sám jsem uvažoval o zvýšení. Už jsem se hlásil před dvěma roky, tam jsem nesplňoval roční lhůtu od 'béčka'. Letos mi to ještě časově nevyšlo, ale příští rok se nahlásím na 'áčko',“ slíbil Gottwald. V hlavě má dvě varianty herního stylu, kterým by se chtěl věnovat. „Zpočátku asi budeme hrát jinak, než jak jsem byl zvyklý v Kralicích, postupně bych ale chtěl přecházet na ten fotbalovější a útočnější,“ přeje si zejména body.

Dobře si je ale vědom, že to nebude nic jednoduchého. „Na podzim jsem viděl jen jeden jejich zápas zhruba po dvou třetinách soutěže, tehdy prohráli 0:1. Byl to zápas hodně nahoru dolů, chyběla tomu kvalita v zakončení, když domácí sahali po bodu i obratu,“ zapátral na podzim ještě kralický a od jara určický trenér Petr Gottwald v paměti.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...