Dobré ráno, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Patnácté místo patří po skončení první poloviny divizní soutěže a úvodní jarní předehrávce fotbalistům Sokola Určice. Za potemnělého odpoledne, nepříjemného chladu a neustávajícího větru se s kalendářním rokem rozloučili domácím utkáním se Slavičínem, stejně jako v úvodním podzimním souboji s tímto soupeřem se jim však nepodařilo bodovat. Skončila tak dvouzápasová určická série vítězství a z patnáctého místa aktuálně ztrácejí čtyři body na čtrnáctý Lískovec.

Domácí přijeli potvrdit pozice v horní polovině tabulky a od počátku hrozili, v první půli jim k tomu pomáhal i vítr v zádech. Do první velké šance se již na konci úvodní desetiminutovky dostal Kříž, ale gólman Nejezchleb ho vychytal, jejich souboj se opakoval o pár minut později, opět se stejným výsledkem. Hosté hrozili i v dalším průběhu první půle a připomněli tak, že v polovině srpna zdolali Určice v poměru 5:1. V sobotu krátce po poledni se jim ovšem v koncovce moc nedařilo, když už se totiž dostali ke střele na bránu, vychytal je domácí brankář.

Šance Slavičína neustaly ani po přestávce. Jako první se po útočné standardce Určic dostal do brejku po levé lajně chvátající Chovanec. Gólman proti němu stihl vyběhnout a zmenšit střelecký úhel, v čisté gólovce jeho střelu po zemi lapil. To stejné se opakovalo o několik minut později, opět se standardka Určic změnila ve výhodu soupeře a také nyní se musel vytáhnout dlouhán v určické bráně. Až dvacet minut před koncem se sice hostům podařilo dostat míč do sítě, Chovanec akrobaticky dorážející Křížovu střelu ale stál v ofsajdu.

Hrálo se stále více na polovině Určic, které se ale organizovaně bránily, a jednalo se stále více o platonický tlak, z něhož vymizelo vydatnější ohrožení. Na dlouhou dobu byl poslední šancí průnik po pravé straně a střela, kterou brankář vyrazil k Dolinovi, jenž z dálky výrazně minul.

Bezbrankový výsledek se ovšem domácím až do úplného závěru udržet nepodařilo. Přišel roh z levé strany zahraný na první tyč a hlavička Kříže z malého vápna, který poslal míč do sítě – 0:1. Od této chvíle se sice snažily i Určice vyvíjet útočnou snahu, jenže nejnebezpečnější byla kombinace na levé straně zakončená zpětnou přihrávkou na paty Losa číhajícího na okraji šestnáctky. Nepomohlo ani závěrečné střídání Mlčocha za Zelinu, po němž putoval Skopalík do útoku, a domácí to zkusili jen na tři beky. Dvanáctý podzimní bod už ani tento tah nepřinesl.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...