Dobré ráno, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

46 klenovice1Historicky první souboj Klenovic v krajském přeboru skončil těsnou domácí porážkou s Kralicemi. Po třech měsících se oba soupeři potkali znovu, tentokrát v areálu kralického FC. A i nyní mohli slavit hosté, všechny tři body se totiž přesunuly o sedm kilometrů jižněji. Znamená to tak, že Klenovičtí pokračují ve zlepšování a už se jim podařilo opustit poslední pozici, naopak domácí popáté v řadě nezvítězili a už téměř opustili horní polovinu tabulky.

„Tři body jsou v Klenovicích, takže je to perfektní. Na derby jsme se celý týden připravovali, cílem bylo neudělat ostudu. Říká se, že derby nemá nikdy favorita, věřil jsem tak aspoň v bod,“ usmíval se po utkání nadmíru spokojený trenér vítězného výběru Petr Navrátil.

To naopak realizačnímu týmu domácích moc do smíchu nebylo. „Dalo by se říci, že jsme měli po celý zápas převahu, Klenovice však byly efektivnější,“ smutnil Ivo Gottwald.

Hosté se dostali do vedení už ve dvanácté minutě. To zahájil kombinační akci na pravé záloze Komárek, předal Rozehnalovi, ten Borovskému a Pytela se zapsal mezi střelce. Již brzy to ale zásluhou Jana Nečase bylo 1:1 a stejný hráč pak po Všianského ruce ve vápně proměnil penaltu. Ani tento stav ovšem do přestávky nevydržel, dvě minuty před koncem první půle se podařilo srovnat právě Všianskému, jenž tentokrát naskočit na pozici levého beka.

„Pomohl nám úvod, vedoucí branka nás zdravě nakopla. Byli jsme vyburcovaní, hráli jsme svou hru, měli jsme míč na nohou, neodevzdávali jsme ho zbrkle a takticky jsme si vedli velice dobře,“ chválil Navrátil.

A opětovný obrat se Klenovicím podařilo dokonat brzy po startu druhého dějství, když utekl Pytela a jeho střelu doklepl do brány Pekař. „Byl jsem překvapen, že domácí tak brzy odešli. Měli jsme tedy více ze hry a dostali se ještě do dvou tří tutovek, jejichž neproměnění nás mohlo mrzet,“ vypíchl další šance trenér Klenovic.

Pro něj osobně to byl specifický zápas, jako rodilý Kraličák totiž vedl mužstvo právě proti Kralicím. „Pozdravil jsem se s klukama a vše se vedlo v poklidu. Probíhalo to korektně, nic ostřejšího nenastalo,“ užíval si zápasu.

Na konci podzimu se navíc jeho celku vyprázdnila marodka, takže se na hřiště v roli střídajícího hráče mohl vrátit i Radek Cetkovský. Před jeho týmem je tak už jen závěrečné utkání této půlsezony, domácí duel s Konicí. „Je to takové miniderby a chtěli bychom tři body. Máme je dobře zmapované, víme, že hrají na brejky a vepředu se hodně spoléhají na Romana Kameného. Musíme tak hrát trpělivě a chytře,“ nabádá již s předstihem.

 

To Kraličtí se o ukončení nelichotivé série bez výhry pokusí také v sobotu od 13.00 hodin, ale na půdě nováčka z Chválkovic. Poslední výhra tradičního účastníka nejvyšší krajské soutěže se datuje do 4. října, kdy Kralice vyhrály 2:0 ve Šternberku. Poté padly 1:6 v Nových Sadech, 1:4 s Kralicemi a 0:2 s Hněvotínem, před týdnem hrály 1:1 s Kojetínem. Za poslední tři domácí duely tak hráči Kralic doma ztratili osm bodů, z cizích hřišť si dovezli dohromady deset bodů.

FC Kralice na Hané - TJ Sokol Klenovice na Hané 2:3 (2:2)

Branky: Nečas 2 – Pytela, vlastní, Pekař. Rozhodčí: Koláček – Svozil, Zaoral.

 Sestava Kralic:

Běhalík – Vitásek, Dočkal, Hlačík, Martinka – Valtr, Nečas (70. Novotný), Kawij (60. Répal), Petržela (65. Dostál) – Lehký, Neoral. Trenér: Petr Gottwald.

Sestava Klenovic:

 

Polák – Smékal, Lakomý, Šlézar, Všianský – Komárek (85. R. Cetkovský), Rozehnal, Hatle, Pekař (75. Liška) – Pytela (65. Jahl), Borovský. Trenér: Petr Navrátil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...