Dobré ráno, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
22 fotbalOdložený, zkontumovaný, nezkontumovaný a nakonec na nový termín posunutý zápas mezi fotbalisty Lipové a Dubu nad Moravou se v úterý 28. října konečně odehrál. Závěrečným hvizdem hlavního rozhodčího ovšem debaty o tomto duelu neskončily, u hostů totiž i několik dní poté převládala pachuť. V zápase sice vedli 3:1 a krátce před koncem dokázali vyrovnat na 4:4, i o tento bod ovšem přišli penaltou z poslední minuty. A po utkání nemohli přijít na jméno sudímu Jaroslavu Bartůňkovi, jenž proti nim nařídil hned tři pokutové kopy. Jejich kouč Pavel Koral dokonce nařkl soupeře z podplácení!

„Zápas byl vedený tendenčně, aby vyhrála Lipová. Kdo v zápase kope tři penalty? Přitom nebyla udělena ani jedna červená karta. Za patnáct let trénování a dvacet let hraní jsem tohle ještě nezažil,“ divil se Koral. Jeho hráči přitom měli dlouho zápas ve svých rukou, když výsledkem 3:2 vyhráli první poločas a pět minut před koncem se jim podařilo vyrovnat na 4:4. Tento čas ovšem až do konce nevydržel. „Brankář vyběhl a vyboxoval míč, přitom srovnal hráče Lipové i Dubu. Pět sekund se nedělo nic a poté se najednou pískala penalta. Bylo to hodně zvláštní. Sedláček s Dorušákem jsou ve fotbalovém světě známá jména, teď se k nim přidal i ten mladý ročníku 1992,“ nebral si servítky kouč Dubu.
A vyjádřil se ještě jasněji: „Byla to komedie, rozhodčí měli zaplaceno, aby Lipová vyhrála. S něčím takovým nesouhlasím a budu do toho rýpat dál. Nelíbí se mi, že to pískají prodejní rozhodčí,“ nerozpakoval se.
S podobnými výtkami ovšem domácí důrazně nesouhlasí a jde podle nich o nesmysl. „Nevím, čím to je, ale ať přijedu kamkoliv, všude slyším, že kupujeme zápasy. Na to ale nemáme peníze, fotbal nás i tak stojí dost peněz. Čtu to sice dnes a denně na internetu, nevím ale, co kdo proti nám má a vyvolává to. Všechny penalty byly jasné, kdo tam byl, tak si mohl udělat úsudek. V devadesáté minutě chtěl jejich brankář zranit našeho hráče,“ mrzelo počínání i stanovisko soupeře předsedu lipovského oddílu Eduarda Beníška.
K inkriminovaným momentům se Večerníku vyjádřil i osočený rozhodčí Bartůněk, podle něj šlo o jasné penalty a neváhal by s jejich odpískáním ani teď. „První byla za ruku ve vápně a proti ní ani neprotestovali. Druhou mi zamával asistent a jednalo se o podražení, kdy bylo slyšet cvaknutí, před třetí si útočník zpracovával míč dva metry uvnitř vápna, brankář vyběhl z brány a likvidačním zákrokem zezadu ho nabral koleny a rukama. To se musí pískat,“ neviděl v tom nic skandálního.
A k hráčům Dubu měl ještě jednu poznámku. „Hosté byli strašně neukáznění, stále si na něco stěžovali. Měli jen tři čtyři střely z dálky, jinak se nedostali za půlku. Kdyby prošli až do vápna a došlo k zákroku, taky bych jim pískl penaltu. Pak navíc rozbili dveře od šatny- Vše začíná trenérem a vedoucím, kteří byli neukáznění,“ zmínil.
To ostatně potvrdil i Beníšek, byť se hosté ke škodě nehlásí. „Funkcionář Dubu mi řekl, že dveře už rozbité byly. Po něm šel brankář a řekl nám, že když máme na rozhodčí, tak ať si zaplatíme i dveře,“ byl v šoku lipovský šéf.
Ve výsledku tak hosty mrzelo, že raději nesouhlasili s kontumací. „Kdybychom zaplatili pokutu, tak bychom měli klid, ušetřili bychom čas a vyšlo by nás to i levněji. Nechápu, o co Lipové jde, je to nepochopitelné, když na první Ústí letos nikdo nemá,“ pousmál se předseda Sokola Dub nad Moravou Josef Odstrčilík.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...