Dobré ráno, dnes je neděle 6.10.2024
svátek slaví Hanuš,
zítra Justýna
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 vrahoviceFOTOGALERIE: Hlavním tahákem víkendového programu okresních fotbalových soutěží bylo sobotní střetnutí vedoucích Vrahovic s druhými Nezamyslicemi. Souboj dvou týmů, které se naposledy střetly před třemi a půl lety v I. B třídě Olomouckého KFS, sliboval atraktivní kombinační fotbal se spoustou šancí. Narazily totiž dva nejofenzivnější celky nejvyšší okresní soutěže. Jenže místo toho se jednalo spíše o bitvu plnou nepřesností a zbytečných ztrát, při níž hrály prim obě obrany, mimochodem také nejlepší z celé čtrnáctky účastníků Sportika II. třídy.

 

 

 

První poločas patřil převážně hostům, kteří častěji drželi míč, a dařilo se jim hrát daleko od vlastní brány, s úvodním pokusem přišel již v osmé minutě Tomáš Mariánek. Domácí středopolař ale poslal jen slabou navštívenku doprostřed brány, s níž neměl Pokorný žádné potíže. Chvíli nato zahrávali hosté i premiérový roh zápasu, na Fialkův centr z levé strany si naskočil Hájek, míč ale netrefil hlavou ideálně a konal se jen odkop od brány. Následně to zleva zkoušel Oulehla, ale gólman vše přečetl a byl včas z brány, posléze nedokázala dlouholetá útočná opora Nezamyslic zpracovat Musilovo vysunutí.

Domácí začali s hrou na jediného klasického útočníka v podobě Jana Studeného a o první nebezpečí z jejich strany se postaral na konci zaváděcí čtvrthodiny stoper Martin Procházka, jenž zůstal ve vápně po předchozí standardce a opřel se hlavou do Závodského centru z levé strany. Leč přesnost trochu chyběla. Poté se k míči dostal Kučera a z levé strany poslal přihrávku napříč malým vápnem, nenacházel se tam však nikdo z jeho spoluhráčů.

Mnohem nebezpečněji tak vypadala situace na druhé straně, kdy Oulehla zatáhl míč po pravé straně a odcentroval od koncové čáry, míč proletěl kolem brankáře i nezamyslického útočníka až nalevo k Fialkovi, jemuž se však nepodařilo vystřelit do uvolněného prostoru. Celkově ovšem hra příliš nebavila, problémem byly přesně nahrávky i na vlastní polovině a bojovalo se zejména daleko od šestnáctek. Nezamysličtí Musil s Oulehlou byli pravidelně přistiženi v ofsajdu, naopak Vrahovice byly natolik zatažené, že nebylo komu přihrát dopředu a odkopy pohodlně sbírala hostující skvadra.

Výjimkou byla na dlouhou dobu jen fotbalová akce hostů, kdy Musil dostal přihrávku středem obrany, prošel do vápna, udělal kličku na střed a přes zkoprnělého gólmana technicky zakončil. Ani tentokrát se však o gól nejednalo, do cesty se totiž postavila horní tyčka. Až v závěru poločasu se do velké šance dostali i domácí. Nejprve Krále obral při rozehře o míč Kratochvíl, jenže prudce nahrál na Kučeru, jenž dohnal míč až téměř u rohového praporku, jen o minutu později prošla kolmice až ke Studenému, jenž zprava postupoval sám na vybíhajícího Buriánka. Nepokoušel se o žádnou kulišárnu a z hranice vápna vystřelil, balon poslal jen kousek vedle vzdálenější tyče.

I druhý poločas začali lépe hosté. Jejich soupeř sice učinil jedno střídání a také přešel ke hře na dva útočníky, nejprve však zahrozily Nezamyslice. Při rohu z levé strany se obráncům vysmýkl Oulehla, vyšrouboval se suverénně nejvýš a nebezpečně hlavičkoval, pokusu k levé tyči scházely jen centimetry. Stejný hráč posléze postupoval i zprava, odkud posílala střílený centr, brankář byl na místě.

Vrahovice kontrovaly Procházkovým nákopem z vlastní poloviny na Studeného, ten ale zakončoval slabě a neměl ani prostor k lepšímu umístění. Problematičtěji tak spíše vypadal pokus Horáka, jenž z hranice vápna vyslal skákavou střelu vedle brány. Nicméně domácí se dokázali vyrovnat hostům a měli i desetiminutový úsek s více možnostmi. Nejprve se k přímému kopu z levé strany a asi třiceti metrů vydal Procházka, ale Buriánek byl připraven, poté stejný hráč vyslal střelu od poloviny hřiště a gólman s ní měl mnohem větší starosti, než se na první pohled zdálo.

Také nezamysličtí hráči odpověděli přímým kopem z velké dálky, k tomu vysílali i celou řadu centrů a v závěru to zkoušeli i středem po zemi. Pomohlo jim rovněž posunutí Fialky na střed a Mariánka do strany, několikrát chyběl jen kousek k tomu, aby se kombinační akcí dostali až do zakončení z vápna. Smůlu měl Horák střílející z hranice pokutového území, jehož dokázali protihráči na poslední chvíli zablokovat. Zvítězit tak mohli i domácí, když v závěru podnikli útok z levé strany, ale Studenému se nepodařilo seřídit mušku.

Rozuzlení tak přinesl až penaltový rozstřel. Zatímco hostující trojice uspěla, o domácí se to říci nedalo. Po dělbě bodů v devadesáti minutách tak ten bonusový třetí připadl hostům. Oba celky tak nově nedělí pět, ale čtyři body, přičemž pro Nezamyslice se jednalo o premiérovou výhru v této nové disciplíně.

Nezhorší-li se výrazně počasí a terény, odehrají se na podzim i dvě jarní předehrávky. V té první přivítají Vrahovice tuto sobotu 8. listopadu od 13.30 hodin Smržice, hráči Nezamyslic přesně o den později zamíří na stejný čas do Olšan u Prostějova.

PAVEL ZAPLETAL – TJ Sokol Vrahovice:

„Utkání bylo hodně o taktice, chtěli jsme urvat aspoň bod, protože jsme věděli, že Nezamyslice jsou silné na balonu, což se ukázalo první půlku. Postavili jsme hru na jednoho útočníka, jelikož jsme chtěli, aby se hosté cítili jakoby lepší. Do druhé půle jsme již taktiku poskládali trochu jinak, vyrovnali jsme hru a chybělo jen, aby se štěstíčko přiklonilo k nám. Mohlo se ale přiklonit i k Nezamyslicím. Chtěli jsme chodit do brejků, ty nám ale dneska moc nešly. Nezamyslice na to byly připravené a musím před nimi smeknout, je to velice silný a kvalitní soupeř. Musím jim holt pogratulovat ke dvěma bodům. Sále jsme ale první a budeme se v tom snažit pokračovat. Děkuji našim divákům, kteří nás podporují doma a jezdí s námi i ven, a děkuji i celému týmu za vydařenou podzimní sezonu, kterou jsme tímto utkáním uzavřeli. Sice jsme dneska ztratili body, to je ale sport.“

 

VLASTIMIL MICHLÍČEK – TJ Haná Nezamyslice:

 

„Nejsem spokojen, díky předvedené hře jsme měli brát všechny body. Byli jsme jednoznačně lepší, hlavně v první půlce. Šance tam byly, některé jsme smolně nedali. Nastřelili jsme břevno, to volalo po gólu. A také ve druhé půli tam měl Kamil Oulehla hlavičku. Stačilo jen trefit branku a musel to být gól, ale šlo to těsně vedle. Druhá půle už ale byla vyrovnanější, domácí začali trochu více běhat a vyrovnali se nám pohybem. Penalty jsou loterie, naši kluci to ale kopli dobře a náš brankář jednu chytl, takže máme aspoň dva zasloužené body. Je pozitivní, že to jsou body zvenku, pokud ale chceme myslet na dobré umístění, musíme brát všechny tři body. Nicméně podzim hodnotíme relativně dobře, škoda jen ztráty tří bodů doma s Brodkem. V první půli jsme si tehdy nechali dát tři góly a už jsme to nedokázali dotáhnout na víc než 2:3. Ta ztráta nás mrzí víc než ta dnešní.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...